Christine er tilbage igen i Melbourne efter en tur i Danmark med både bryllup og ankomst af lille Luna. Helt utroligt hvor meget, der pludselig skete i vores liv i løbet af to uger – et ægteskab og en baby! Vi har her i Melbourne allerede fået endnu en af de famøse karamelbidder – eller en caramel slice, som de kalder det her. Jeg delte tidligere på sommeren en udgave af de utroligt lækre barer her.
Vi var på cykeltur i weekenden, hvor vi cyklede 80 km – 40 km fra Lilydale til Warburton – og tilbage igen. I Warburton nød vi en pie og en karamelbid og derfor synes jeg også at det nu er på tide at dele min anden udgave af de her karamelbidder, nemlig en omgang lakridskaramelbidder. En form for luksus karamelbidder kunne man måske også kalde dem ;-)
De her karamelbidder med lakrids er egentlig med udgangspunkt i vores tidligere opskrift og da vi før har haft held med vores lakrids blondie var vi sikre på at det også ville blive et hit med lakrids i de her karamelbidder. Lakridsen er tilføjet i karamellaget, men kan selvfølgelig og sagtens undlades. Derudover er chokoladen på toppen udskiftet med hvid chokolade, da lakrids og hvid chokolade bare er det helt perfekte match!
Vi har lavet flere omgange lakrids karamelbidder eller bare de klassiske karamelbidder siden og det er blevet lidt vores foretrukne dessert til gæster eller snack, når vi er på tur. Vi har gode erfaringer med at opbevare dem som barer i fryseren, hvor de blot skal ligge 2-3 min. ved stuetemperatur inden de kan spises. De kan også spises med det samme fra fryseren, hvis ikke man kan vente ;-)
Prøv dem – de vil helt sikkert falde i god jord!
LAKRIDS KARAMELBIDDER
Ingredienser
Bund
- 125 g hvedemel
- 90 g brun farin
- 45 g knuste bastognekiks
- 125 g smeltet smør
Karamelfyld
- 125 g smør
- 90 g brun farin
- 3 spsk groft lakridspulver
- 1 ds kondenseret mælk (397 g)
Chokolade til toppen
- 200 g hvid chokolade
- 1 spsk olie (uden smag)
- frysetørret hindbær og brændt hvid chokolade til toppen
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål
- Fordel dejen i et fad (ca. 20 x 28 cbeklædt med bagepapir og sørg for at den har samme tykkelse over det hele
- Bag bunden ved 180 grader (alm. ovi ca. 15 min og lav i mens karamellen (det kan være at bunden er færdig før karamellen, men det gør ikke noget at den står lidt ude)
Karamelfyld
- Smelt smørret med den brune farin og lakridsen ved lav varme
- Når det begynder at boble tilsættes den kondenserede mælk
- Rør konstant i karamellen de næste 5-10 min (ved middelvarme), herefter skulle karamellen gerne begynde at boble og tykne og den tages af varmen. Massen skal være blevet tykkere og have en brun gylden farve.
- Hæld den varme karamel over den bagte bund og bag kagen videre ved 180 grader (alm. ovi 12 min. Toppen skal være med gyldne bobler.
- Lad kagen afkøle i køleskabet ind til karamellen har sat sig
Chokolade til toppen
- Smelt chokoladen over vandbad og tilsæt olien, når alt er smeltet
- Hæld den smeltede chokolade over den afkølede kage (drys evt. med frysetørret hindbær eller brændt hvid chokoladog lad den igen afkøle.
- Skær' den afkølede kage i passende bidder
4 Kommentarer
jeg gir den en 5/5
Hvor er du sød! Tusind tak!!
Kan man bruge pulveriseret lakrids, hvis ikke man kan finde groft lakrids, eller fjerne det noget “knas” i den? Hvis det kan gå an, er det samme mængde? :-)
Hej Tina,
Det kan du godt og det har vi også selv tidligere gjort – vi synes smagen kan være lidt forskellig, så start evt. med samme mængde og se derefter om du synes du behøver mere lakrids :-)
KH