En dag for lidt tid siden fik min kæreste besøg af en ven. Han var kommet til at sige, at der ville være kage, og jeg blev derfor nød til at lave en :-)! Der var et lille problem og det var, at vi ikke havde nogle æg. Jeg orkede ikke at gå ned for at købe nogle og i stedet satte jeg mig til at lede på kageopskrifter uden æg på nettet.
Jeg faldt over en opskrift fra New York Times, som lød som noget for mig. Det var en svampet chokolade kage og opskriften jeg endte med finder i nedenunder. På toppen kom der et generøst lag chokolade glasur og derefter pyntede jeg med kandiserede violer, som jeg købte sidst jeg var i Torvehallerne. Kagen blev virkelig god og tog ikke skade af, at der ingen æg kom i. Den var svampet og lidt klistret, som jeg godt kan lide kager :-)
LÆKKER CHOKOLADEKAGE UDEN ÆG
Ligeså lækker som en alm. chokoladekage
Udskriv
Pin
Rate
Antal: 1 springform - 22 cm
Ingredienser
- 200 gram mel
- 30 gram kakao
- 1 tsk bagepulver
- 200 gram sukker
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk vaniljesukker
- 5 spsk olie uden for meget smag
- 250 ml mælk (kan erstattes af vand)
- Glasur: Kakaopulver, flormelis og en lille smule vand
- Pynt: Kandiserede violer
Sådan gør du
- Pisk olie og vand sammen i en skål
- Tilsæt sukker, vaniljesukker, bagepulver, salt og kakao - pisk det hele godt sammen
- Tilsæt mel og pisk langsommere, så det ikke flyver udover det hele
- Smør en springform og kom dejen i formen
- Bag den ved 175 grader (over/under varme) i 25-35 minutter (husk at dette er vejledende tider ud fra vores ovn, så det er muligt at den skal have mere ). Tjek med en skarp genstand om den er bagt
- Hvis man ønsker den lidt blød og klistret, skal den ikke være fuldstændig gennembagt. Der må gerne hænge en anelse på den skarpe genstand
- Lad kagen køle helt af inden den overhældes med glasur
160 Kommentarer
Typisk kærester ;)
Men kagen ser dejlig ud.
Hehe ja – kagen var også super lækker, så det var OK han havde sagt at der var kage ;-)!
Kagen er som beskrevet lækker svampet har lavet den og 25 var efter min smag nok til en perfekt kage. Men… Der skal 100 % 1 tsk salt i og minumim 80 g kakao da den ellers ikke smager af nok for at kunne kalde den chokoladekage
Hilsen kokken
Tak for dine tips – det må vi prøve efter næste gang :-)
God weekend,
Super god kage, men ved i hvor mange kalorier der er i den samlede kage??
Tusind tak Maria,
Vi holder desværre ikke styr på kalorierne :)
Hvor fantastisk, særligt fordi mælken kan erstattes af vand. Den skal jeg helt sikkert prøve, nu jeg forsøger at leve primært vegansk.
Det var ligepræcis derfor jeg skrev det med vandet, da jeg tænkte der var nogen som dig :-)! Håber du kommer til at prøve opskriften!
Hvilken type olie brugte du? :)
Det skal helst være en olie uden for meget smag så fx rapsolie :-)
Tak for svarene – og det var pænt tænkt, det med udskiftningen af mælken :)
Konsistensen ser altså bare noget nær perfekt ud! Og kan godt lide den er æg-løs, så kan man jo smage lidt på dejen, hehe ;)
– Frida, http://bakedbyblondie.bloggersdelight.dk
Hehe ja du har helt ret – jeg plejer nu at smage af dejen lige gyldigt om der er æg eller ej i :-P
Mmm… Den lyder og ser virkelig lækker ud! Den skal vist prøves en dag :)
Det kan du tro den også var, Tina :)
Ej hvor ser den lækker ud!
Den må jeg prøve en dag :D Også selv om jeg nok ikke har helt godt af det XD
Simone
Microcut.dk
Hehe, et lille stykke skader vel aldrig ;-)!
nej vel
Årh, det med kæreste-situatioen kender jeg godt ;) Men er også ret rart, at kunne smækker en masse kager sammen til !
Mmm, den ser god ud – er ikke så vild med kager uden æg, men den skal da vist prøves – man kunne jo blive omvendt :)
Haha ja, du har ret!
Jeg var ligeså skeptisk som du lyder, og det blev faktisk ret lækkert – jeg har i hvert fald lavet den igen efterfølgende fordi den er så let og bliver rigtig god! :)
Den ser dejlig lækker ud! Er lidt en sucker for chokoladekage, så den skal også prøves :)
Jeg håber du kan lide den, Julie!! :)
Jeg bagte den i går. Synes konsistensen er god, men den smagte desværre mere af mel end chokolade.
Det var sjovt, jeg bagte den også i går og jeg synes den var smadder god. Stort plus at der ikke skal æg i :)
Annonym1: Jeg synes det lyder meget mytisk med den melede smag, er du sikker på der er kommet nok kakaopulver i? :)
Annonym2: Er glad for at du kunne lide den :)
Synes også den smagte af mel og ikke kakao/chokolade – 30 g er alt for lidt, det var 35 min i min nye ovn også, den fik 45 før den ikke var blævrende :-) Reddede den manglende smag med 1 dl. havrefløde kogt med chokolade & Kahlua, hældte over (ikke pisket), og lavede derefter en creme af havrepiskefløde med chokolade – 2 timer på køl og høvlet chokolade på toppen.
Øv hvor ærgeligt, det er vi kede af at høre!
Det med ovne er altid en svær ting, men godt at du selv fik reddet kagen, så det ikke var helt spild ;-)!
Cremen lyder iøvrige meget lækker!!
Har selv bagt kagen og den var rigtig lækker! Kan i præcist angive hvilke mængder i brugte til glasuren? :)
Hejsa – du må undskylde det sene svar, kommentaren var blevet gemt :-)
Det er lidt svært at angive præcis mængde. Men prøv med 1 spsk vand, kom 2-3 tsk kakaopulver og flormelis til konsistensen af tyk.. ved ikke hvor meget det rækker til, men så kan man lave endnu en portion, hvis det ikke er nok :-)
Tror i mængden passer til en klasse på 30 eller vil i foreslå at lave dobbelt portion? :) – og hvordan er konsistensen, den bliver ikke for snasket at have med vel? :)
Jeg ville nok lave dobbelt portion til 30 mennesker :-)! Så skulle der gerne være nok! Jeg synes ikke konsistensen er for snasket, men du kan evt. give den lidt ekstra hvis du er i tvivl (den skal bare heller ikke blive “tør” i det. Men som konsistensen er på billedet, synes jeg sagtens man kan sidde og spise et stykke med hænderne :-)!
Wauw! Den ser godt nok lækker ud.. den SKAL jeg prøve her nu! :D
jeg er chokoladesulten..
Kig forbi:
http://www.Frk-green.blogspot.dk
Tusind tak, Frk. Green! Man bliver nemt chokoladesulten med alt det chokolade :-)
Vi kigger forbi! :-)
Jeg lavede kagen med soyamælk med vanillesmag i stedet for normal mælk, super hurtig, nem og ikke mindst lækker! :)
Dejligt at høre, Anne, og godt at det lykkeds med det lille twist :-)
God søndag!
Har lige sat kagen i ovnen!
Er spændt på, hvordan den bliver (:
// http://mainia.bloggersdelight.dk
Det lyder slet ikke dårligt, vi håber den bliver god :-)
[…] på, at min kage køler af, så jeg kan gå i gang med glasurfedteriet. Jeg har lånt opskriften af Christine og Laura. Der er hverken æg eller mælk i, så den kan spises af de fleste. Jeg har bagt kage i anledning […]
[…] kage minder meget om en vi har lavet før, nemlig denne chokolade kage uden æg. Det er en kage der egner sig godt til de dage, hvor man lige pludselig gerne vil bage en kage, men […]
Hejsa!
Jeg er rigtig spændt på at lave denne kage. Den ser Supergodt ud. ♥
Hej Asiya – vi håber at du kunne lide kagen :)! Vi synes selv den er rigtig god!
Den ser virkelig lækker ud – og ikke til at mangle noget!
Tak Malin – den mangler ikke det mindste ;)
mm.. er igang med at bage den. glæder mig sådan til den er færdig efter jeg smagte dejen.. NØØJ :-)
Hehe, vi håber at det bagte resultat også faldt i god jord :-)
Hvilken slags mælk brugte du?
Det er ganske almindeligt økologisk skummetmælk :) Dog spiller det nok ikke den store rolle hvis der bruges mini eller let i stedet!
Er det en bestemt kakao du bruger? Det er pulver ikke?
Nix, det er bare en kakaopulver fra føtex sådan en brun en :-)!
Jeg havde kun 5 g kakao, så jeg tilsat en stor spiseske peanutbutter, det var virkelig et hit! Rigtig god kage, som er let og svampet på samme tid :)
Hej Sofie.
Det lyder simpelthen så lækkert med en spiseske peanutbutter – noget der helt sikkert skal tilføjes i vores næste gang! tusind tak fordi du vil dele dit tip :-)!
Tusind tak for lækker opskrift – den er nu i ovnen – glæder mig til at smage den.
Hej Katrine! Vi håber den blev god! :-)
Hej
Skal den være lidt “vandet” i det inden den skal i ovnen?
Hejsa! Ja den er ret flydende – så fortvivl ikke, den skal nok blive god :)
Hej.
Hvor ser den kage bare lækker ud :-)
Tror I mon at man kan skifte olien ud med smeltet smør uden problemer? :-)
Tak for en fin blog!
Mvh.
Hej Mille
Det kan du helt sikkert sagtens gøre :-)!
God fornøjelse!
Tak for svaret! Det lyder godt!
Hej Mille, hvor meget smeltet smør brugte du ca. da du lavede kagen? :)
Nu er kagen i ovnen, har dog tilsat smeltet chokolade, da jeg er helt vild med “ægte” chokolade, i kager. Håber virklig at den bliver god :)
Det lyder lækkert, vi håber den blev god? :)
Perfekt kage, hvor er den lækker!
Vi er meget glade for at du kan lide kagen, Sofie :-) vi synes også den er lækker!
Har lige bagt kagen som muffins med glutenfrit mel, det er lykkedes at lave muffins uden de bliver tørre, super fedt!!
Jeg er vild med jeres blog. – tænk at i tager jer tid til at svare alle, det er virkeligt sødt.
Glæder mig til at læse mere
Louise
Hej Louise. Tusind tak for din søde kommentar. Dejligt at vide, at kagen kan laves uden gluten også – og så som muffins , tak!! :)
Hey hvor meget gluten fri mellem brugte du samme mængde, mindre eller mere
Og hvad slags mel brugte du ?
Virkeligt let og lækker. TAK ;)
-Man kan evt også vælge at komme chokoladestykker eller valnødder i dejen.
Haps.
Godt at du kunne lide den! Og tak for tip med at komme chokoladestykker og valnødder i – det vil vi huske :-)!
Hej :-) tror i man kan erstatte lidt af mælken med appelsin juice?
Hej Rikke!
Det er meget muligt at du kan erstatte lidt med appelsinjuice – det eneste er at det nok vil ændre lidt på smagen ;-)
Hej :)
Synes det lyder som en rigtig lækker opskrift – og særligt nu hvor jeg forsøger at bage kager uden æg, er denne helt sikkert et forsøg værd :)
Ville dog høre med holdbarhed ?
Ofte bliver brownies kun bedre af at blive bagt dagen forinden..
Ønsker så nødt, at kagen bliver tør.
Tusind tak :)
Vil skyde på maks 2-3 dage i køleskabet, den kan sagtens stå, men er ikke ligefrem sikker på om den ligesom brownie bliver bedre af at stå – det har vi ikke prøvet endnu, men en dag i forvejen burde ikke gøre noget ;)
Den ser lækker ud! Min mor tåler ikke så godt æg så tror jeg prøver at lave den til min fødelsdag snart :)
Tror du man kan smelte rigtig chokolade i stedet for at bruge kakaopulver? :)
Du kan sagtens smelte rigtig chokolade i stedet, det vil gøre chokolade smagen kraftigere :)
Mmm.. Lækkert. så skal det prøves! Tusind tak for svar :) God jul!
Hej Twin Food
Jeg elsker jeres blog og at i svare alle det er så sødt!
Og jeres kage er mega god!
jeg syntes at alle der ikke kan tåle/lide æg kan få de bedste ide’er her hos jer!
hilsen Nora <3
Hej Nora!
Tusind tak for din søde besked – den betyder meget for os! Dejligt at du kan lide kagen og ja det er et rigtig godt alternativ til fold der ikke kan tåle æg.
Glædelig jul og godt nytår til dig!
Kh Laura og Christine
Jeg bagte den igår. Den var udmærket. Af dovenskab lavede jeg den i mikroovnen for at spare på opvasken, tiden og miljøet :-)
Den skal have mellem 5 og 5.5 minutter på fuld effekt.
Man kan bage de fleste kager i mikroovnen
Vi har aldrig prøvet at lave kage i mikroovnen, men det lyder da som noget, man kunne spare en del tid ved ;-) Det må prøves næste gang vi synes det tager for lang tid at bage den i ovnen :)
Tak for tippet!
Åh hvor ser den lækker ud! Kan nogen mon svare på om denne kage er egnet til fryseren? Jeg kan godt lide at have et lille stash til uventede gæster eller de dage, hvor jeg bare ikke kan nå det. Pf. tak. Mvh. Julie
Hej Julie
Vi har endnu ikke prøvet at have en rest tilbage til fryseren (alt er altid blevet spist, heh), men vi tror godt at du ville kunne fryse den ned, efter den er bagt færdig. Det er en kage du sagtens kan spise lidt lun i det med cream fraiche :-)
Hvis du en dag prøver at fryse den ned og tø den op igen, må du meget gerne skrive herinde hvordan det er gået :-)
Hej:-) synes at kagen lyder helt vild god har lige lagt den i opskriftbogen! Men ville bare lige hører om hvor mange den ca. er beregnet til (personer)? Overvejer om den skal med i skole til snackordning, og ville så lige hører om der skal laves dobbeltportion:-)
Hej Malene.
Det er altid sådan en svært spørgsmål når man skal vurdere hvor mange personer en kage svarer til ;-) Vi vil dog mene at 10 personer ville kunne få et fint stykke af denne kage – så ca. 10 personer svarer opskriften nok til :-)
God og nem kage når man som jeg liiiiige står efter butikkernes lukketid og har en lille (læs: enorm) sød tand og det skal gå stærkt!
Da jeg bagte denne kage havde jeg ikke mere vanilje i huset og erstattede det derfor med 50 g. ekstra sukker samt lidt stødt kanel.
Kagen skal bages en del mere end 25-35 min. Da jeg bagte den var den stadig fuldstændigt flydende indeni, så jeg valgte at skrue ovnen op på 200 og da der var gået yderligere 10 minutter var den langt om længe færdig, så den så ud på billedet :) Næste gang vil jeg nok bare bage den på 200 fra start!
Hej Anna-Sofie
Lyder lækkert med lidt kanelsukker i stedet for vaniljesukker – det gør den nok lidt mere “julet” og vintertidsagtig :)
Bagetiden afhænger meget af ens ovn, og derfor kan den også variere meget fra ovn til ovn. I vores får den altid omkring de 30 min, så det er det vi er gået ud fra i opskriften.
Godt at du havde tålmodighed til at give den lidt længere tid, så den kunne blive færdigbagt ;-)
Den smager vildt godt. Er dog ikke så god til at holde mig til en konkret opskrift, så ændrede en del mængder i den.
Derudover tilføjede jeg nogle grofthakket chokoladestykker og det var vellykket. Den endte med at blive rigtig god og svampet.
Tænkte på noget, hvorfor hæver den så lidt, selvom man putter mere bagepulver i, end anbefalet?
Dejligt at høre :)! og godt at den trods ændringer stadig blev god!!
Uh vi er ikke så skarpe i bagepulver, så der må vi desværre melde pas :)
KH
Kan man godt lave kagen uden olie? Vil der være en smagelig forskel? Kan man ikke også sagtens putte dem i muffins forme?
Hej Heidi.
Vi er ikke sikre på at du kan erstatte olien – vi tror der skal lidt fedtstof i kagen, så vi tør ikke sige hvordan den bliver hvis du erstatter den med noget andet – det er ikke sikkert det vil ændre det store på smagen.
I forhold til muffinsforme, kan du godt komme kagen i muffinsforme i stedet, du skal bare være opmærksom på at bagetiden nok ændres lidt :-)
Hvis det bare er olie du ikke vil have i, kan du erstatte den med smeltet smør :)
Hvordan er den med vand istedet for mælk?????
Vi har endnu ikke prøvet at lave den med vand i stedet for mælk. Men vi skrev det som et alternativ hvis man nu ikke kan tåle mælk :-)
Vi tror kagen vil være rimelig ens i forhold til om du bruger vand eller mælk
Super lækker kage! Jeg skulle bage til min søns skolefest. Jeg brugte først en anden opskrift, men det gik helt i kage ;-))). Da jeg hverken havde æg eller margarine til en ny kage googlede jeg mig frem til denne opskrift. Jeg brugte vand og det fungerede fint. Jeg hældte dejen op i muffinsforme og pyntede med farvet glasur og skumfiduser som jeg havde sat på træ-spyd. Kagen skulle sælges i en bod og alle 24 muffins var solgt på under en halv time :-)). Et sikkert hit og den smagte fantastisk. Er netop nu igang med at bage kagen til en forårsfest i min datters børnehave. Hun vil jo have det samme som storebror. Så tak for en fantastisk god og nem opskrift!!
Tusind tak for din søde kommentar!
Hvor lyder det bare til at de muffins blev lige i skabet!
Selvfølgelig vil hun have det samme som storebror – vi håber de blev lige så gode 2. gang ;-)!
God weekend til Jer!
[…] blev lavet for et par uger siden, da Christine’s veninde var på besøg. Vi har før lavet en chokoladekage uden æg og ville prøve at lave den som muffins i stedet. Derudover kom vi lidt kokosskum på toppen, som […]
Hej!
Tror i man lave den i andet end en springform?
Evt. en bradepande/fad?
Og hvor mange mennesker tror i den er til?
Mvh Rose
Hej Rose
Vi har kun erfaring med springform, hvor der formentlig er til ca. 12 pers.
Vi har ikke prøvet med bradepande og er hverken sikker på bagetid, eller antal pers.. Dejen er ret flydende, så den skal formentlig have en del mere hvis du prøver med bradepanden :)
KH
Søgte længe for at finde en opskrift jeg havde lyst til bruge. og jeg må sige, da jeg valgte denne valgte jeg rigtigt, kagen smager FANTASTISK.
Den har en dejlig konsistens og den klæbede slet ikke til bradepanden da jeg tog den ud :)
Tusind tak Sandie – dejligt at høre!! :)
Vi er glade for at den faldt i god jord!!
God opskrift…! Jeg lavede det om til muffins og gav dem 15 minutter i ovnen… mmm… de er gode…!
God idé med muffins! :)
Og dejligt at de smagte godt!
Hej
Jeg skal til at bage den her kage om lidt, men jeg vil bare lige spørge om du tror der er nok til 15 mennesker? Eller jeg burde lave dobbelt potion?
Jeg håber virkelig kagen smager godt, for skal bage den for min klasse, og vi har konkurrence om den bedste kage :)
Tak på forhånd!
Hej Kristina!
Vi ville nok lave dobbelt portion for at være på den helt sikre side :)
Vi synes den smager godt, så det håber vi også at dine klassekammerater synes!
Held og lykke i konkurrencen :)
Total yndlingskage! Har lavet den mange gange efterhånden. I love it!!!!!!
Hvor er det dejligt at høre, Lene :)!!
Hejsa.
Nu har jeg prøvet opskriften et par gange og vi ææææælsker simpelthen den chokoladekage, den er fantalastisk lækker.
Vi har fundet ud af, at gi’r jeg den liiiige akkurat nok til, at den er lidt blød i det, så er den bare MUUUMS (lidt lun) til en portion is :-)
Så tusind tak for opskriften.
PS: Jeg har ingen springform, så jeg har lavet kagen i et alm. ildfast fad foret med bagepapir, den er lige til at hive op af fadet uden nogen problemer og efterlader et helt rent fad ;-)
Hej Charlotte
Tusind tak for din positive kommentar!
Vi synes også klart kagen er bedst hvis den er lidt blød i det!
Dejligt at vide at den også kan laves i andet end springform! :)
Rigtig god dag
Vil bare lige rose din kage! Har over et år nu være inde og søge efter denne chokoladekage, hvergang jeg skulle lave én. Super god kage! :)
Hej Luvisa
Tusind tak for din søde kommentar, dejligt at du kan lide kagen! :) :)
God dag!
Hvad hvis man skal lave den i en bradepande? Hvor mange gange skal jeg så cirka fordobbelte den? Og hvor lang tid skal kagen så have? :-)
Hej Louise
Det er meget svært af sige – det afhænger jo af hvor stor din bradepande er :-)
Hvis det er en standard størrelse, så prøv med x 3 og lav evt. resten af dejen til små muffins.
Mht. bagetiden er det meget individuelt fra ovn til ovn, så giv den lidt af gangen og mærk undervejs. Hvis du vælger at lave små muffins, vil de være færdige før kagen. Hvis du ønsker kagen lidt blød, er den færdig når der lige hænger en anelse tilbage i den skarpe genstand (kniv) som du tjekker kagen med :-)
Brugte du mælk eller vand?
Vi brugte mælk, men hvis man er allergiker, kan der sagtens anvendes vand i stedet :-)
Hvor høj bliver kagen? Bliver den cirka halvdelen af formen.
Min form er 25 cm i diameter, tror i at det gør en forskel?
Kagens højde bliver mere end halvdelen af formen. Det spiller ingen rolle at den er 25 cm. , måske bagetiden er lidt kortere, så tjek til den undervejs :)
Synes i at den er mest lun eller….
Det er bare fordi hvis man laver kagen dagen inden, og sætter den i køleskabet, er det så bedst at tage den ud før man skal spise den eller skal den være kold?
Det er lige meget om den er lun eller kold :)
Den kan sagtens serveres kold, hvis man ønsker at lave den dagen inden
Haps, den ser godt nok lækker ud.
Den må jeg lave en af de kommende dage :)
Tænkte på om man måske med fordel kunne komme lidt mandelessens i, hvis den har tendens til at smage lidt af mel? eller bare for hyggens skyld :D
Tusind tak :)
Det kan du sagtens, lad os endelig høre hvordan den bliver, hvis du kaster dig ud i det ;)!
God lørdag!
Jeg prøvede med noget pulverkaffe. lige nok til at man kan smage kaffen i dejen ,- perfekt resultat…
Det lyder så lækkert! Tak for tippet :)!
Goddag vil rigtig gerne lave denne kage kan du svare mig på om den bliver for svampet?
Den er slet ikke for svampet – den er helt tilpas synes vi :) Hvis du er bange for om den bliver for svampet, så hold godt øje med den i ovnen, det er bare så ærgeligt, når kager får for meget.
Vi er igang med at bage to portioner herhjemme, og sidder nærmest og venter spændt foran ovnen ;)
Den ser meeeget lækker ud allerede.
Uhh, vi håber at de faldt i god jord :) :)
God dag!
Tak for opskriften – har netop taget kagen ud af ovnen efter kun 25 min og den er ikke spor flydende selvom den er bagt på 175grader i et lille ildfast porcelæns fad :)
Hej Camilla,
Velbekomme – det lyder super lækkert!
Vi håber den smagte godt
KH
Den bliver jo bare ved med at være dej
Det virker meget underligt, hvis du har fulgt opskriften.
Skru eventuelt en anelse op for ovnen og giv den længere tid. Ovne kan være ret forkskellige.
God weekend
Min hævede slet ikke, hvad kan det skyldes? Jeg har ikke glemt at putte noget i og jeg har bagepulver i, men alligevel er den meget meget lav..
Hmm det lyder lidt mærkeligt. Det er ikke til at sige, hvad der er gået galt. Bagepulveret skulle meget gerne få den til at hæve lidt op, men det er ikke en kage som bliver meget luftigt :-)
Kan den mon fryses ned? :)
Øv øv. Kagen smagte af mel. Og puttede ellers 15 g mere kakao i opskriften. Skulle bruge den til arbejde i morgen. Så nu bager jeg en anden kage
Hej,
Øv hvor ærgerligt! Det lyder meget mærkeligt med smagen af mel.
Er det muligt at lave den i en firkantet form?:)
Ja det kan du sagtens, anvend en form med et areal, der ca. svarer til springformen :-)
Hej piger,
Ift. bagningen bruger I dér alm. ovn eller varmluft? :-)
– Ser virkelig frem til at bage den. :-)
Hej Michelle,
Vi bruger alm ovn – det er tilføjet til opskriften nu :-)
God aften!
Hej. Kan man erstatte mælk/vand med soya drik?
Hej Aya,
Det er ikke noget, som vi selv har prøvet – så vi er ikke helt klar over hvad det vil gøre ved kagen.
Vi tror dog godt at man vil kunne gøre det :-)
Kan man bruge olivenolie istedet for rapsolie?
Hej Line,
Det vil give en anden smag, da olivenolie har mere smag end rapsolie.
Vi har ikke prøvet med olivenolie og vil nok foretrække en mere smagsneutral olie – det kan også være solsikkeolie,
Hej jeg skal kave en babyshower kage uden æg og faldt over den. Kan den godt egne sig til at der er to lags kage med mousse imellem? Eller vil kagen blive for blød?
Hej,
Hvis du bager kagerne enkelt vis og altså ikke skal dele en kage i to efter bagning, tror vi ikke det er noget problem. Sørg for at tjekke inden de tages ud af ovnen om al dej er bagt. Hvis du laver portionen her, kan det være at der skal justeres lidt i bagetider, da den evt. ikke er lige så tyk som vores.
KH
Jeg har fulgt opskriften men kagen blev meget fast, så blev nød til at hælde mere vand i. Når du skriver pisk olien med vandet, mener du da ikke mælken?
Kære Alice,
Vi håber det lykkeds alligevel. Det er egentlig fordi at man kan tilsætte både mælk og vand i opskriften, så olien skal blandes med enten mælken eller vandet :-)
Vi har ikke smagt kagen endnu her hjemme, men glasuren ovenpå.. er det meningen den skal være flydende eller bliver den fast efter noget tid?
Hej Isabella,
Den skulle gerne blive mere fast efter lidt tid ligesom helt normal glasur :-)
Mængden af vand, der tilsættes afgør hvordan konsistensen bliver,
Jeg syntes kagen er rigtig god, jeg har bagt den med rismel da jeg ikke tåler gluten og 50 g af det mel blev erstattet af kokosmel. Svampet og dejlig blev kagen, tusind tak for en dejlig kage som jeg fandt opskriften på da jeg ikke havde nogen æg og bare skulle have chokoladekage 😀 – kagen skal bages igen idag da vi skal have gæster og hvorfor bage en anden når denne er perfekt 😀
Tusind tak for din søde besked, Mette – og dejligt at vide alternativer til en glutenfri-udgave :-)
Vi håber kagen bliver ligeså god anden gang ;-)
KH
Jeg har bagt denne kage flere gange de sidste mange år.
Den er blevet bagt med Nutella, Soya Mælk med vanilje, flydende chokolade, vand, kanel I.
Har også bagt den son bund til “den du ved nok” samt skiftede kakao ud med mosede bananer og chokolade stykker.
Den er ren guf! Mange tak for en god opskrift!
Tusind tak for din søde kommentar Michelle :-)
Og dejligt med alle dine fif’s til andre varianter af kagen. “Den du ved nok”-kagen er en af vores yndlings!
Ha’ en skøn dag,
KH
Jeg er simpeltken ikke fan, desværre 😏
Øv, det var en skam Line :-)
Hej. Jeg fik en rigtig fin konsistens ved 30 minutter. Jeg fulgte opskriften og den var nem. Jeg synes dog ikke den smagte af chokoladekage, der var ikke nok chokoladepulver i. Den smagte mest som en sukkerfri kage, mærkeligt nok.
Hej Tenna,
Det er vi kede af at høre – man kan evt. prøve med mere chokoladepulver næste gang,
Super lækker kage og mega nem og billig
Har bagt den flere gange og kommet lidt forskelligt i for at variere den lidt, har prøvet både med kokos, havregryn og med lidt mandelsplitter på toppen og hver gang med succes så tak for en lækker opskrift, der er både nem og billig ❤️
Tusind tak Rikke :)! Og skønt med lidt variationer – dem må vi prøve!
Er igang med at bage den nu, syntes dog ikke det bliver li så høj som din kage, men er vokset lidt, er spændt på hvad den smager af, har puttet 100g kakao i istedet for de 3å g, og så har jeg lavet chokolade med mild smag af kaffe i glasuren istedet for ren chokolade 🤩
Kære Tenna, vi håber kagen blev god :)