MUFFINS MED KOKOSSKUM (UDEN ÆG) / CUPCAKES WITH COCONUT CREAM –
Bagværk, Desserter, Søde sager

MUFFINS MED KOKOSSKUM (UDEN ÆG) / CUPCAKES WITH COCONUT CREAM

chokoko2

Ej hvor vi keder os herhjemme i denne uge. Eller vi keder os på den måde, at vi ikke synes vi har fantastisk meget fritid. Vi har nemlig læseferie, hvilket vil sige at vi bruger det meste af dagen på at læse- og desværre bliver der ikke brugt så meget tid i køkkenet, som vi gerne ville. Når vi skal have en lille pause, bruger vi den dog meget ofte i køkkenet ;-) I dag er heldigvis ikke så slem, for vi skal holde madklub i aften for vores to gode veninder, så der skal forberedes lidt. Vi vil kaste os ud i en thai suppe med hjemmelavet foccacia – hvis det bliver vellykket (hvilket vi selvfølgelig satser stærkt på når det skal serveres for vores veninder) deler vi opskrifterne her på bloggen :-) Disse muffins blev lavet for et par uger siden, da Christine’s veninde var på besøg. Vi har før lavet en chokoladekage uden æg og ville prøve at lave den som muffins i stedet. Derudover kom vi lidt kokosskum på toppen, som faktisk bare er lavet af en dåse kokosmælk – virkelig lækkert. Hvis man ikke er helt vildt fan af kokossmag, kan det stadig godt være, at man kan lide skummet, vi synes nemlig ikke at kokos-smagen var så gennemtrængende :-) Vi håber I alle for en dejlig torsdag! (scroll down for english version)

 

Ingredienser (ca. 10 stk)
200 gram mel
30 gram kakao
1 tsk bagepulver
150 gram sukker
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljesukker
5 spsk olie uden for meget smag
250 ml mælk (kan erstattes af vand)

 

Til toppen: 1 dåse kokosmælk pisket godt
Pynt: Kakaonibs, kokosflager og hakkede pistacienødder

  1. Pisk olie og mælk (eller vand) sammen i en skål
  2. Tilsæt sukker, vaniljesukker, bagepulver, salt og kakao – pisk det hele godt sammen
  3. Tilsæt mel og pisk langsommere, så det ikke flyver udover det hele
  4. Fordel dejen i muffinsforme (fyld dem ca 2/3 op)
  5. Bag den i en 175 grader varm ovn i 20-25 minutter. Tjek med en skarp genstand om den er bagt
  6. Hvis man ønsker den lidt blød i det, skal den ikke være FULDSTÆNDIG gennembagt. Der må gerne hænge en anelse på den skarpe genstand
  7. Lad dem køle af inden der pyntes med kokosskum

chokoko3

chokoko1

 

Cupcakes with whipped coconut creme (without eggs)

Ingredients (about 10 pieces)
200 grams of flour
30 grams of cocoa
1 teaspoon baking powder
150 grams of sugar
1/2 teaspoon salt
1 teaspoon vanilla sugar
5 tablespoons oil without too much flavor
250 ml of milk (or water)

Top: 1 can of whipped coconut milk

  1. Mix oil and milk (or water) in a bowl
  2. Add sugar, vanilla sugar, baking powder, salt and cocoa – mix it all together
  3. Add the flour and beat more slowly until everything is well mixed
  4. Pour the dough into muffin cups (fill them about 2/3)
  5. Bake the cupcakes for 20-25 minutes in a 175 degree celsius oven.
  6. Let them cool before adding the whipped coconut creme
tidligere indlæg næste indlæg

3 Kommentarer

  • Reply maria 14 august, 2014 at 11:36

    Hej twin-food

    Jeg har forsøgt mig med jeres muffins, men jeg kan ikke få kokosmælken til at blive så stiv, at den kan lægge sig som pynt på toppen af kagen. Hvordan kan jeg få den pisket mere fast?

    Vh Maria

  • Reply Lotte 28 november, 2014 at 22:03

    Hej er der en kokosmælk som er bedre end andre

    • Reply Twin Food 30 november, 2014 at 15:29

      Hm vi plejer at bruge en fra føtex eller netto, de fungerer fint :)

    Skriv en kommentar