chokoladekage-uden-æg
Udskriv

LÆKKER CHOKOLADEKAGE UDEN ÆG

Ligeså lækker som en alm. chokoladekage 
Forb. tid30 min
Tilb. tid35 min
Ret: Dessert, Kage
Antal: 1 springform - 22 cm

Ingredienser

  • 200 gram mel
  • 30 gram kakao
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 gram sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 5 spsk olie uden for meget smag
  • 250 ml mælk (kan erstattes af vand)
  • Glasur: Kakaopulver, flormelis og en lille smule vand
  • Pynt: Kandiserede violer

Sådan gør du

  • Pisk olie og vand sammen i en skål
  • Tilsæt sukker, vaniljesukker, bagepulver, salt og kakao - pisk det hele godt sammen
  • Tilsæt mel og pisk langsommere, så det ikke flyver udover det hele
  • Smør en springform og kom dejen i formen
  • Bag den ved 175 grader (over/under varme) i 25-35 minutter (husk at dette er vejledende tider ud fra vores ovn, så det er muligt at den skal have mere ). Tjek med en skarp genstand om den er bagt
  • Hvis man ønsker den lidt blød og klistret, skal den ikke være fuldstændig gennembagt. Der må gerne hænge en anelse på den skarpe genstand
  • Lad kagen køle helt af inden den overhældes med glasur