Vi laver altid konfekt i julen, og elsker kombinationen af nougat og marcipan. Da vi var mindre lavede vi altid små lækre konfekt stykker hvor vi bare sad og skar nougat samt marcipan og lavede dem til små finurlige ting – gerne på en af adventsdagene. Her er en version med en lille ekstra sag, nemlig en klat dulce de leche i midten! Vi har overtrukket kuglerne med mørk chokolade og drysset med knuste sukkerstokke på toppen – en skøn kombination ;-)
MARCIPANKUGLER MED DULCE DE LECHE
Ingredienser (14 stk.)
1 dl dulce de leche (1 dåse kondenseret mælk koges, i en gryde, tildækket af vand i ca. 3 timer)
200 gram marcipan
100 gram mørk chokoade
Pynt: knuste sukkerstokke
- Kom små klatter dulce de leche på et stykkebagepapir på et skærebrat, prøv at lav dem så runde som muligt – og endelig ikke for store ;-) – kom dem i fryseren så de kan sætte sig lidt – og form dem evt lidt mere, når de er kolde
- Kom marcipan uden om kuglen og stil dem tilbage på køl
- Smelt mørk chokolade og dyp kuglerne i chokolade inden de pyntes med knuste sukkerstokke
No Kommentarer