Oreos er noget vi bare elsker, hvilket måske også har afspejlet sig på bloggen med et par forskellige opskrifter. I fredags var det tid til at kaste sig ud i en omgang hjemmelavede, og selvom de ikke smager helt ligesom de klassiske ores, er de smadder gode. For at lave en lille variation og fordi vi havde en rest karamel i køleskabet prøvede vi at putte en klat karamel i midten, som en lille overraskelse – og det var slet ikke dårligt ;-)!! Bundene er lavet som chokolade småkager hvor vi har brugt to søde stempler “Handmade with love” og “Homemade with love”, som vi fant til under 5 kr. i søstrene grene (et lille fund synes vi selv, heh). Det gør dem lige lidt søde og dem der spiser dem får masser af kærlighed! Fyldet består hovedsageligt af smør, mælk, flormelis og mel – vi har tilsat mel, for ikke at gøre fyldet ALT for sødt, for egentlig skulle der slet ikke mel i fyldet.
Ingredienser (giver ca. 40 stk – diameter på 6 cm.)
Inspiration: mykitchenaddiction
Dej
200 gram blødt smør (IKKE smeltet!)
200 gram sukker
45 gram kakao
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk tsk bagepulver
1 tsk vaniljeekstrakt
250-300 gram mel
1 æg
- Pisk smør og sukker sammen til en cremet masse
- Tilsæt æg og vaniljeekstrakt
- Bland alle de tørre ingredienser sammen og tilsæt dem lidt ad gangen, mens piskeriset kører på sit laveste (start med at bruge de 250 gram mel, hvis den er alt for klistret så tilsæt mere)
- Lad dejen hvile i køkkenet i mindst 1 time
- Rul dejen ud og stik dem ud i ønsket størrelse
- Bag dem ved 180 grader i 12-13 min
- Lad dem køle af på en rist
Fyld
115 gram blødt smør (IKKE smeltet)
1 1/2 spsk mælk
en anelse salt
1 tsk vaniljeekstrakt
230 gram flormelis
120 gram mel
Karamel lavet ud fra 1 dåse kondenseret mælk som har kogt i en gryde i 3 timer, hele tiden dækket med vand. (Det er ikke hele dåsen man skal bruge, så hvis man har en rest karamel i køleskabet – kan man bruge denne)
- Bland alle ingredienserne sammen (udover karamel) i en skål og pisk det hele godt sammen til en fast masse
- Når kagerne er kølet af fordeles fyldet på dem
- Slut af med en karamel klat i midten og pres to cookies sammen
- Opbevar dem i en lufttætbeholder i køleskabet
22 Kommentarer
De ser da super lækre ud. Dem må jeg straks prøve at lave…mmm.
Det lyder som en glimrende idé ;-)
Stemplet/trykket i laver på jeres småkager inden bagning, er det blot de stempler fra søstrene Green? Det er jo en genial ide!
Never mind :D Læste lige hele teksten igennem!! TAK for god inspiration!
Hehe – godt du selv fandt ud af det ;-)
Det var så lidt, Camilla!
Oreos og karamel er to af mine favorit ting! Og elsker de søde stempler, tror da lige jeg skal i søstrene grene :)
Så bliver du da nød til at prøve de her, Frida ;-)
Og ja de små stempler er nemlig super søde til at bage med!
Mums de ser gode ud! Jeg eeeelsker også bare oreos :) og så er det da kun en bonus, at der er karamel i også. mums mums mums.
Kh. Maria/madgladmad
Ja og karamellen gør dem kun bedre! ;)
Årh mums det ser godt ud :)
Og det var godt, Ida ;-) Du skulle tage at prøve og lave dem :)
Mums mummelum de ser godt nok lækre ud
De var meget lækre og skal helt sikkert laves herhjemme igen :)
De ser skønne ud! Hvordan helt præcis kreeres karamellen?
Tusind tak, Isabella! Det er lidt at et trylle nummer med karamellen ;-) Hvis man køber en dåse kondenseret mælk i supermarkedet og koger hele dåsen i en gryde med vand (sørg for at dåsen hele tiden er dækket med vand) i ca. 3 timer er den kondenseret mælk blevet til en lækker karamel, som kan bruges til en masse lækre ting :) Du må endelig skrive, hvis du stadig har spørgsmål!
Hej :-)
Nogle super lækre opskrifter I har herinde! Hvor kan man købe kondenseret mælk henne – i ethvert supermarked, eller hvor køber I jeres?
Mange hilsner.
Hej Sarah :-)
Tusind tak! Det kan man købe i de fleste supermarkeder, super brugsen, føtex, kvickly!
God weekend
Hej :)
Er det lang tid siden I købte stemplerne i søstrene grene? Var nemlig nede i min lokale butik i dag, men kunne ikke finde dem.
Hej Majken
Nej, det er ikke mere end 2 uger siden. Det var træls du ikke kunne finde dem. Jeg har nogle gange været ude for at alle butikker ikke har de samme ting – spurgte du efter dem?!
Nej fik ikke spurgt efter dem – havde lidt travlt, så var bare lige igennem butikken. Men må der ned igen, og forhøre mig :)
Kan man bruge vaniljesukker i stedet for ekstrakt? :) Og i såfald, ved I hvor meget vaniljesukker, der så vil være passende?
Hej Natasja – det kan du sagtens, vi vil sige du ca kan komme 1 1/2 – 2 tsk vaniljepulver i :-)