HJEMMELAVEDE OREOS MED KARAMEL –
Bagværk, Cookies, Snacks

HJEMMELAVEDE OREOS MED KARAMEL

Oreos er noget vi bare elsker, hvilket måske også har afspejlet sig på bloggen med et par forskellige opskrifter. I fredags var det tid til at kaste sig ud i en omgang hjemmelavede, og selvom de ikke smager helt ligesom de klassiske ores, er de smadder gode. For at lave en lille variation og fordi vi havde en rest karamel i køleskabet prøvede vi at putte en klat karamel i midten, som en lille overraskelse – og det var slet ikke dårligt ;-)!! Bundene er lavet som chokolade småkager hvor vi har brugt to søde stempler “Handmade with love” og “Homemade with love”, som vi fant til under 5 kr. i søstrene grene (et lille fund synes vi selv, heh). Det gør dem lige lidt søde og dem der spiser dem får masser af kærlighed! Fyldet består hovedsageligt af smør, mælk, flormelis og mel – vi har tilsat mel, for ikke at gøre fyldet ALT for sødt, for egentlig skulle der slet ikke mel i fyldet.

Ingredienser (giver ca. 40 stk – diameter på 6 cm.)

Inspiration: mykitchenaddiction

Dej
200 gram blødt smør (IKKE smeltet!)
200 gram sukker
45 gram kakao
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk tsk bagepulver
1 tsk vaniljeekstrakt
250-300 gram mel
1 æg

 

  1. Pisk smør og sukker sammen til en cremet masse
  2. Tilsæt æg og vaniljeekstrakt
  3. Bland alle de tørre ingredienser sammen og tilsæt dem lidt ad gangen, mens piskeriset kører på sit laveste (start med at bruge de 250 gram mel, hvis den er alt for klistret så tilsæt mere)
  4. Lad dejen hvile i køkkenet i mindst 1 time
  5. Rul dejen ud og stik dem ud i ønsket størrelse
  6. Bag dem ved 180 grader i 12-13 min
  7. Lad dem køle af på en rist

 

Fyld
115 gram blødt smør (IKKE smeltet)
1 1/2 spsk mælk
en anelse salt
1 tsk vaniljeekstrakt
230 gram flormelis
120 gram mel

 

Karamel lavet ud fra 1 dåse kondenseret mælk som har kogt i en gryde i 3 timer, hele tiden dækket med vand. (Det er ikke hele dåsen man skal bruge, så hvis man har en rest karamel i køleskabet – kan man bruge denne)

 

  1. Bland alle ingredienserne sammen (udover karamel) i en skål og pisk det hele godt sammen til en fast masse
  2. Når kagerne er kølet af fordeles fyldet på dem
  3. Slut af med en karamel klat i midten og pres to cookies sammen
  4. Opbevar dem i en lufttætbeholder i køleskabet

 

 

tidligere indlæg næste indlæg

22 Kommentarer

  • Reply Joy 12 marts, 2013 at 08:21

    De ser da super lækre ud. Dem må jeg straks prøve at lave…mmm.

    • Reply Twin Food 12 marts, 2013 at 19:59

      Det lyder som en glimrende idé ;-)

  • Reply Camilla 12 marts, 2013 at 08:49

    Stemplet/trykket i laver på jeres småkager inden bagning, er det blot de stempler fra søstrene Green? Det er jo en genial ide!

  • Reply Camilla 12 marts, 2013 at 08:50

    Never mind :D Læste lige hele teksten igennem!! TAK for god inspiration!

    • Reply Twin Food 12 marts, 2013 at 20:00

      Hehe – godt du selv fandt ud af det ;-)
      Det var så lidt, Camilla!

  • Reply Frida 12 marts, 2013 at 10:49

    Oreos og karamel er to af mine favorit ting! Og elsker de søde stempler, tror da lige jeg skal i søstrene grene :)

    • Reply Twin Food 12 marts, 2013 at 20:01

      Så bliver du da nød til at prøve de her, Frida ;-)
      Og ja de små stempler er nemlig super søde til at bage med!

  • Reply Maria/madgladmad 12 marts, 2013 at 15:42

    Mums de ser gode ud! Jeg eeeelsker også bare oreos :) og så er det da kun en bonus, at der er karamel i også. mums mums mums.
    Kh. Maria/madgladmad

    • Reply Twin Food 12 marts, 2013 at 20:03

      Ja og karamellen gør dem kun bedre! ;)

  • Reply Ida 13 marts, 2013 at 06:48

    Årh mums det ser godt ud :)

    • Reply Twin Food 13 marts, 2013 at 21:02

      Og det var godt, Ida ;-) Du skulle tage at prøve og lave dem :)

  • Reply Mille M 13 marts, 2013 at 10:41

    Mums mummelum de ser godt nok lækre ud

    • Reply Twin Food 13 marts, 2013 at 21:03

      De var meget lækre og skal helt sikkert laves herhjemme igen :)

  • Reply Isabella 13 marts, 2013 at 15:08

    De ser skønne ud! Hvordan helt præcis kreeres karamellen?

    • Reply Twin Food 13 marts, 2013 at 21:06

      Tusind tak, Isabella! Det er lidt at et trylle nummer med karamellen ;-) Hvis man køber en dåse kondenseret mælk i supermarkedet og koger hele dåsen i en gryde med vand (sørg for at dåsen hele tiden er dækket med vand) i ca. 3 timer er den kondenseret mælk blevet til en lækker karamel, som kan bruges til en masse lækre ting :) Du må endelig skrive, hvis du stadig har spørgsmål!

  • Reply Sarah 13 marts, 2013 at 21:34

    Hej :-)
    Nogle super lækre opskrifter I har herinde! Hvor kan man købe kondenseret mælk henne – i ethvert supermarked, eller hvor køber I jeres?

    Mange hilsner.

    • Reply Twin Food 15 marts, 2013 at 08:23

      Hej Sarah :-)
      Tusind tak! Det kan man købe i de fleste supermarkeder, super brugsen, føtex, kvickly!
      God weekend

  • Reply Majken 15 marts, 2013 at 15:20

    Hej :)
    Er det lang tid siden I købte stemplerne i søstrene grene? Var nemlig nede i min lokale butik i dag, men kunne ikke finde dem.

    • Reply Twin Food 15 marts, 2013 at 16:49

      Hej Majken
      Nej, det er ikke mere end 2 uger siden. Det var træls du ikke kunne finde dem. Jeg har nogle gange været ude for at alle butikker ikke har de samme ting – spurgte du efter dem?!

      • Reply Majken 16 marts, 2013 at 12:48

        Nej fik ikke spurgt efter dem – havde lidt travlt, så var bare lige igennem butikken. Men må der ned igen, og forhøre mig :)

  • Reply Natasja 26 marts, 2013 at 18:53

    Kan man bruge vaniljesukker i stedet for ekstrakt? :) Og i såfald, ved I hvor meget vaniljesukker, der så vil være passende?

    • Reply Twin Food 26 marts, 2013 at 21:28

      Hej Natasja – det kan du sagtens, vi vil sige du ca kan komme 1 1/2 – 2 tsk vaniljepulver i :-)

    Skriv et svar til Camilla Slet kommentar