Det er ved at være længe siden denne lille stabel af pandepandekager blev kreeret med rabarberskum i mellem. Men den er så god at den klart fortjener et indlæg her på bloggen :-)! Pandekagerne er de berømte bananpandekager og i mellem har vi lagt en creme af rabarber blendet med lidt skyr. Rabarber sæsonen er vist snart ved at være ovre, men hindbær, blåbær og jordbær (måske fra egen avl) kan snildt erstatte rabarberne. Hvis de er friske kan man sagtens blende dem direkte med skyren. Hvis man er til det sure, kan en lille smule citronsaft heller ikke skade ;-). Vi er sikre på at alle der skulle få sådan en lille lagkage serveret fra morgenstunden af, nok skal holde sig utrolig glade resten af dagen. Hvis man sætter et par flag i toppen, fungere den også glimrende som en lille fødselsdagslagkage.
Ingredienser (3-4 stk.):
Pandekager
3 æg
3 bananer
1-2 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
- Mos bananerne og bland de resterende ingredienser i
- Varm en pande op med lidt smør/olie og lav små klatter af dejen på panden (de skal ikke laves for store, så synes vi de bliver sværere at vende)
- Vend dem efter et par minutter og tag dem af når de er gyldne på begge sider
Creme
100 gram græskyoghurt eller skyr
100 gram kogte kolde rabarber (blåbær, jordbær eller hindbær kan også snildt bruges)
Lidt frysetørrede hindbær
- Bland (med en ske) eller blend alle ingredienserne sammen
- Fordel cremen mellem pandekagerne
- Pynt evt. med frisk bær og nyd dem
– Laura og Christine
6 Kommentarer
Uha det ser lækkert ud :) og slet ikke dårligt med noget frugt creme imellem :p Den kan være det skulle afprøves i weekenden!
Hilsen fattig-bloggeren
Du kan tro det var skønt og cremen gjorde dem lige en anelse mere “fedtede” ;)
Vi håber de falder i god smag ;)!
Hvor ser den lækre ud! Og sund! Denne ospkrift skal helt klart afprøves en dag :-)
– Bettina
Tusind tak Bettina :) De var så gode ;)
Jeg er ved at lave cremen nu, men den er alt for tynd (har brugt blåbær). Ved I hvordan man gør cremen tykkere (mere cremet)?
Det lyder mærkeligt, har du bare blendet blåbær og græsk yoghurt? for det burde umiddelbart ikke blive for flydende, men cremen vil glide ud :) Vi har ikke helt erfaring med hvad man kan tilsætte for at den bliver tykkere – flormelis (men så kommer der jo sukker i), måske lidt mere græsk yoghurt :)