GRÆSKAR TRUFFLES –
Desserter, No bake, Søde sager, Sundere alternativer

GRÆSKAR TRUFFLES

pumpt2

Vi ved godt at det er ved at være slut med græskar, men der er stadig lidt i fryseren herhjemme, så helt slipper i ikke ;) Det kan jo være I også har frosset lidt ned? Da sæsonen startede blev der købt et kæmpe halloween græskar og det er altså stadig det, der laves retter ud fra – utroligt hvor meget græskar, der egentlig er/var. Her er de tidligere banan trøfler blevet videre udviklet, til også at indeholde græskar, fuldkornskiks, kanel og hvid chokolade :) En skøn kombinationen, der videre blev overtrukket med hvid chokolade. Græskartrøflerne opbevares i fryseren, og tages ud lidt inden servering til en skøn aften kaffe eller måske til eftermiddags hyggen. Hvis ikke i har græskar, kan i jo bare prøve banan trøflerne  for de er altså også gode :)

 

Ingredienser (ca. 20 stk)
150 g græskar puré
2 bananer
50 g knuste fuldkorns digestive (gem en lille smule til drys)
1/2 – 1 tsk kanel
100 g hvidchokolade

Til overtræk: 200 g hvid chokolade

 

  1. Mos bananerne sammen med græskarpureén til en ensartet masse
  2. Tilsæt de knuste kiks og kanel og bland godt
  3. Smelt 100 g. hvidchokolade og bland det i græskarmassen
  4. Put massen i en frysevenlig beholder og herefter i fryseren i et par timer
  5. Tag massen ud og brug to skeer til at forme nogenlunde runde kugler, der bagefter puttes tilbage i fryseren hvor de snildt kan stå en nat
  6. Smelt de 200 g hvidchokolade og overtræk græskartrøflerne (der tages ud af fryseren lige inden de skal overtrækkes)
  7. Opbevar dem i fryseren, men tag dem gerne ud lidt inden de skal spises – ellers kan man godt få lidt isninger på tænderne ;)

pumpt3

pumpt1

pumpt4

tidligere indlæg næste indlæg

6 Kommentarer

  • Reply MMMMMMTitt 9 november, 2013 at 11:43

    De ser lækre ud de græskar kager og tror jeg vil prøve dem, selv om jeg normalt ikke er så vild med græskar.
    Tak for din inspiration og smuk madblog:-)

    Kender du http://www.mariahoffbeck.blogspot.com
    Hun har en del DIY, mad osv.

    Mary-Liz

    • Reply Twin Food 9 november, 2013 at 19:34

      Tusind tak – de var skønne og har ikke dens store græskar smag, så vi håber de falder i god jord ;)
      Rigtig god aften :)

  • Reply Naja Lynge 9 november, 2013 at 21:37

    Det lyder rigtigt lækkert. smart at bruge græskar på dén måde.
    Dem bliver jeg nok nød til at prøve, bare med nogen andre kiks! (jeg er veganer)

    • Reply Twin Food 11 november, 2013 at 19:33

      Græskaren er nemlig super god :)
      Dejligt at høre ;)

  • Reply heidi 18 november, 2013 at 12:10

    hvordan laver man græskar pure

    • Reply Twin Food 18 november, 2013 at 20:42

      Du koger græskarkødet mørt – ca. 10 min. og blender det herefter – lidt som at lave kartoffelmos bare med græskar ;)

    Skriv en kommentar