Hvem elsker ikke en skøn svampet banankage? Og når den så ovenikøbet er fedtfattig er det ekstra bonus. Kagen blev lavet for et par uger siden til en skøn eftermiddagskaffe. Der har i den sene tid har været lidt stille her på bloggen, hvilket skyldes at vi mistede vores dejlige mor i starten af januar. Vi har derfor haft brug for tid, uden blog, med vores nærmeste til støtte og snak omkring dette enorme og helt uoverskuelige tab, som vi oplever. Af samme grund vil indlæggene i den næste tid nok ikke komme helt så regelmæssigt som førhen, men da vores “frirum” er i køkkenet med mad, vil der helt sikkert blive lavet en masse nye ting når vores hverdag stille og roligt falder på plads igen.
Ingredienser (bradepande, ca 20 x 25)
2 æg
150 g sukker
2 bananer
1 spsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
40 g kokos
50 g smør
2 dl skyr
125 g hakket hvid chokolade
250 g mel
Pynt: mørk og hvid chokolade
- Pisk æg og sukker luftigt
- Mos bannerne og bland dem forsigtigt i sammen med vaniljesukker, bagepulver og kokos
- Smelt smøren og tilsæt den til dejen
- Tilsæt skyr, hakket hvid chokolade samt mel og rør dejen til den er godt blandet og ensartet
- Hæld den i en bradepande med bagepapir og bag den i ovnen ved 200 grader (alm .ovn) i 25-30 min (afhænger af tykkelse og ovn, men tjek med en skarp genstand om den er færdig efterhånden – hvis man ønsker den lidt fedtet, skal man tage kagen ud inden den er helt færdigbagt. Vi plejer at lade den køle lidt af ved stuetemperatur og derefter komme den i køleskabet)
- Når kagen er ude af ovnen placeres et par stykker mørk chokolade på kagen, der smeltes og smøres ud over hele kagen. Herefter placeres et par stykker hvid chokolade, der smøres ud med en kniv og der laves et lille mønster med knivens spids.
67 Kommentarer
Jeg ved ikke om det er upassende at kommentere, når jeg ikke kender jer, men hvor gør det bare ondt helt ind i hjertet at høre! Jeg er rigtig ked af det på jeres vegne, og kan slet ikke forestille mig hvor forfærdeligt i har det. Jeg ønsker jer al det bedste, og håber på at i sammen og med jeres nærmeste kan komme igennem denne tid.
Det er bestemt ikke upassende – tusind tak for dine søde tanker :)
KH
Åh nej, åh nej I to. Det var dog frygteligt for jer. Jeg er så ked af det på jeres vegne. Den største sorg. Varme tanker og medfølelse fra mig.
Godt I har hinanden at støtte jer til. Bloggen må og skal da være det sidste I tænker på nu, men hvis den kanvære et frirum for jer, er det godt.
Ønsker jer alt det bedste
Mange hilsner
Gitte
Tak for dine søde tanker, Gitte – det var sødt af dig :)
KH
Hvor tragisk. Jeg har selv stået i samme situation, og der er ikke andet at gøre end at give det tid. Så vil de gode minder stå stærkest og lykkelige til sidst. Selv oplevede at jeg måtte af med noget raseri/vrede/frustration og her hjalp træning mig en del. God bedring til jer og hele jeres familie. Kh Mia
Du har helt ret, minderne er de bedste og dem kan ingen tage fra os :)
KH
Det gør mig frygteligt ondt at høre.
I skal slet ikke bekymre jer om bloggen – vi skal nok være her til at læse ligeså meget med som altid, når I har overskuddet til igen at være ‘på’.
Sender mange varme tanker jeres vej.
Tak for dine varme tanker – det er rigtig sødt af dig :)
KH
Hvor er det forfærdeligt. Selvom jeg ikke kender jer føler jeg helt ind til inderste knogle med jer og ønsker jer lys i fremtiden så godt det nu kan. Jeg håber at madlavning vil være et element der kan hjælpe jer med at se lys og se fremad. Jeg (og mange af mine veninder) følger jeres blog på daglig basis og vil naturligvis fortsat gøre det. Mange varme tanker og knus fra en fan og følger.. :)
Tusind tak, Maria og tak for dine varme tanker :)
KH
Jeg kan ikke sige andet, end de andre har gjort, men det gør mig virkelig frygteligt ondt at høre! Jeg kan slet ikke forestille mig, hvor stor en sorg, det må være!
Rigtig mange varme tanker herfra! Alle os læsere skal nok være her, så snart I har overskud til at blogge igen, tag jer endelig den tid, I har brug for!
Ps. Den kage ser virkelig lækker ud!:)
Tak Johanne – det er en enorm uoverskuelig sorg, desværre.
Ps. Den kage var virkelig lækker :)
Det er jeg virkelig ked af at høre! Sender uendelige varmt tanker til jer og familien.
Tak for de varme tanker :)
KH
Gør mig ondt at høre piger. Alle de bedste tanker jeres vej <3
Tusind tak Nanna :)
KH
Det gør mig meget ondt at høre. Det er nok den del af livet, der er sværest at acceptere for os allesammen :-(
… men det gør det ikke desto mindre enormt hårdt at stå midt i, og noget man aldrig kan forberede sig på :-(
Ja lige præcis, det hele er så uretfærdigt..
KH
<3
Tak for din tanke :)
Det gør mig forfærdelig ondt at høre – sender de bedste tanker Jeres vej. Vi læsere hænger selvfølgelig ved, det skal I ikke tvivle på :)
Tusind tak, Anne :)
Det gør mig ondt at høre, jeg sender jer mange varme tanker <3
Tusind tak for de varme tanker :)
Åh nej nej nej! Hvor er det bare forfærdeligt, mere end jeg på nogen måde kan forestille mig. Alle de bedste tanker til jer og jeres familie i denne frygtelige tid.
Tak for dine tanker til os alle :)
Det gør mig ondt at høre om jeres tab. Godt I har hinanden at støtte jer til. Bloggen er vist det mindst vigtige i en tid som denne, men hvis den kan være et frirum for jer, så brug den til det. Vi læser stadig med.
Ja nemlig, vi har rigtig god støtte i hinanden :)
Kondolerer! Kan slet ikke forestille mig, hvor forfærdeligt det må være!
Tak og tak for din tanke :)
Det gør mig virkelig virkelig ondt at høre. Jeg selv mistede min far april 2013 og er stadig ikke helt gået op for mig endnu. Det bliver nemmere at håndtere. Men sorgen vil altid være der. Det er SÅ forfærdeligt at miste sin mor eller far. Men heldigvis har man de gode minder. Men man bliver rasende ved tanken om At man aldrig skal se dem igen!!!
Nej der går nok en del tid inden det helt går op for en – de gode minder er så vigtige, men du har ret tanken om at man aldrig ser dem igen er helt forfærdelig!
Tak for din tanke :)
KH
Nøj for sulan den ser lækker ud. Tænderne løber i vand her…. hasp!
Den var så skøn :)
Det gør mig ondt at høre. Der er ikke så meget at sige til trøst, håber I kommer godt igennem det.
Og btw. skal jeg så meget i køkkenet nu, så jeg kan få banankage til eftermiddagskaffen. Det ser vildt lækkert ud :)
Tusind tak for din tanke, Pernille :)
Vi håber kagen blev som en skulle!
KH
Fra Irma
Sender jer og jeres nærmeste mine varmeste tanker.
Har mistet begge mine forældre, det er svært at se
det kan gå videre, det kommer hele tiden noget man
lige skulle spørge om, det er jo samtidig også en
tid af ens liv der er væk. Man må sande det gamle
ordsprog, “Tiden læger alle sår” passer på ingen
måde, men man lærer at leve med dem. Tænker på jer.
Tak for din søde tanke, Irma!
Det hele virker meget uoverskueligt, men vi håber at det med tiden bliver bedre!
KH
Det gør mig rigtig ondt at høre om jeres tabDet er blot to måneder siden, jeg mistede min far, og jeg kondolerer.
I skal ikke bekymre jer om jeres skønne blog, bare tag den tid, det tager at komme ovenpå igen.
Mange tanker :)
Tak for din tanke, Anne og i lige måde – det er forfærdeligt!!
KH
God søndag aften.
Må jeg kondolere jeres tab af jeres elskede mor.
Det må være utroligt hårdt, så forstår godt her er stille på bloggen. Mistede min mor i april.
Men jeres snaskede fedtfattige banankage med kokos ser utrolig lækker og indbydende ud, så vil prøve jeres opskrift en dag.
Her har også været stille, som I ved har min datter leukæmi og behandlingen herfor har ødelagt noget væv og knogler, så hun har lige fået opereret en hel ny hofte mv. ind og det er en smertefuld tid.
Hun har lavet et indlæg herom på hendes blog.
De bedste hilsner og husk jeres mor sidder deroppe og ser til jer:-)
Tina Hoffbeck
http://www.mariahoffbeck.blogspot.com
Tak for din hilsen Tina og forfærdeligt med din datter, vi håber på det bedste.
KH
Mums! Det där ser jättegott ut :)
Mange tak :)
Det gør mig ondt. De varmeste og kærligste tanker herfra <3
Tusind tak for de søde tanker :)
De kærligste tanker herfra en fast læser af jeres skønne
Tak for dine tanker :)
KH
[…] der også til.. Ellers har jeg ryddet op, støvsuget, lavet mad, bagt denne her kage og spist og drukket vand! Men jeg har dog også været i bad, hørt musik og set New girl på Zulu! […]
Det gør mig ondt at høre om jeres mor.
Mange tanker herfra <3
Tusind tak for din tanke :)
Åh, nej. Det var da forfærdeligt for jer begge. Det er jeg ked af at høre. :( Kom i tanke om jeres fine blog, og sad bare og så jeres indlæg igennem for gode opskrifter, så det var da noget af en dårlig nyhed, der dukkede op. :(
Har selv mistet min far (efterhånden 4 år siden), og jeg savner ham stadig.
Jeg ønsker jer det bedste – I virker til at være et sejt hold piger.
Tusind tak for din søde tanke – det varmer og ja desværre en rigtig dårlig nyhed midt i det hele :(!
Savnet er bare aldrig noget man kommer over, øv!
Også det bedste til dig!
KH
Hej. Jeg ville bare lige høre om kagen må komme i fryseren? :-)
Hej Camilla
Det kan du sagtens gøre :)
Denne kage er simpelthen fantastisk! Tak for en inspirerende blog :-)
Knus
Velbekomme og dejligt at høre om resultatet af kagen :)
Hej
Er det måske muligt at erstatte kokosen med noget andet eller kan den helt undværes?
Kh Frederikke
Tilsæt evt. lidt ekstra mel, da den jo virker som en tør ingrediens i dejen – det burde være ok :)
Hej piger.
Super lækker kage! Har lavet den en gang før, men tænkte på, om man evt. kan erstatte den hvide chokolade i kagen med mørk chokolade?
Hej Rikke – det kan du sagtens :)
God weekend!
Kære twin food
Først og fremmest vil jeg gerne sige tak for alle jeres lækre opskrifter, som er en dejlig inspiration!
Jeg havde dog lidt problemer med den her kage – den blev meget tør, næsten scones agtig. Men synes også 309 g mel virkede som meget? Måske er det bare sådan , en fedtfattig banankage skal være :)
Hej Anne Mette
Vi har selv prøvet at lave den, og synes også den blev for tør.
Vi har nok skrevet forkert, da vi skrev opskriften ind og det beklager vi.
Sidst vi lavede kagen, kom vi 250 gram mel i, og det fungerede bedre. Bagetiden kan også have noget at sige ift hvor tør kagen bliver, og hvis man gerne vil have den lidt “fedtet”, skal man sørge for at tage den ud inden den er helt færdigbagt.
Vi plejer at tage den ud, lade den køle lidt af, og derefter komme den i køleskabet, så synes vi den får den rettet konsistens :-)
Tak fordi du gjorde os opmærksom på det, det skulle være rettet nu ;)
God sommer!
Tusind tak for svar!
Så vil jeg give kagen et skud igen – måske mine roomies ikke driller mig så meget den her gang :)
Rigtig god sommer til jer også!
Hejsa :-)
Kan se, at der står på bloggen, at der skal 250 g mel i. Mener, at der stod 300 g for nogle dage siden. Kan det passe? :) :)
Det er blevet rettet efter ny afprøvelse, de 300 g var lige i overkanten :)