Vi har for første gang i år kastet os over hjemmelavet chokolade fudge og vi må også sige at det absolut ikke er sidste gang. Vi har næsten allerede spist første portion og tænker at der skal laves endnu en til juledagene.
Hjemmelavet fudge er utroligt nemt og det kræver kun to ingredienser, hvis man laver chokolade fudge – nemlig kondenseret mælk og selvfølgelig chokolade. Vi dryssede vores med lidt salt på toppen, men her kan man sagtens bruge nødder eller andet. Ift. smag kan man også tilsætte dette til karamelmassen – vi har planer om at prøve en med hvid chokolade og karamel næste gang.
Lad os endelig vide, hvad Jeres yndlings fudge er – så har vi lidt mere inspiration til næste omgang.
Ingredienser
- 1 dåse kondenseret mælk
- 500 g chokolade (vi brugte halv mælk og halv mørk, men man kan også sagtens bruge hvid)
Sådan gør du
- Beklæd et fad (ca. 20 x 20 cm) med bagepapir
- Hæld den kondenserede mælk i en gryde og tilsæt også chokoladen i mindre stykker
- Varm det hele op ved lav varme og lad chokoladen blive smeltet
- Rør jævnligt rundt og tag gryden af varmen, når chokoladen er helt smeltet og massen er ensartet og glat
- Hæld massen i fadet med bagepapir og lad den sætte sig (ca. 2 timer i køleskabet). Massen vil ret hurtigt blive rimelig fast, men den ved under afkøling blive mere hård. Hvis man ønsker den mindre hård, kan man tilsætte mindre chokolade og ligeledes mere, hvis man ønsker den endnu hårdere
2 Kommentarer
Uh hvor lækkert! Hvordan skal de opbevares?
Vi har dem enten i en frysepose eller i en lufttæt beholder i køleskabet :-)