Det er længe siden der er kommet noget nyt brød ud på bloggen. Det er bestemt ikke fordi vi ikke bager brød herhjemme, men ligepræcis med brød, laver vi faktisk ofte de samme opskrifter som vi har lavet før :-) Dette olivenbrød er dog ikke blevet lavet herhjemme før, men skal helt sikkert laves igen – både fordi det smager rigtig godt, men også fordi det kan fungere lidt som pynt på bordet ;-) Vi spiste brødet for et stykke tid siden til carpaccio og et par skiver god ost. Derudover kan bruges også sagtens fungere som “suppe-brød” eller som eftermiddagsbrød med lidt smør på. Hvis man ikke er til oliven kan disse selvfølgelig undlades, i stedet kan man fx. tilsætte soltørrede tomater, rosiner eller nødder.
Ingredienser (2 store kranse):
25 gram gær
750 ml lunkent vand
2 tsk salt
1 1/2 tsk sukker
1/2 dl olie
8 dl grahamsmel
8 dl hvedemel
1 glas sorte oliven
- Opløs gør i vand og tilsæt derefter sukker og salt
- Tilsæt olie og grahamsmel – ælt det hele godt sammen
- Tilsæt hvedemel og ælt dejen rigtig godt (10 min på røremaskine) indtil dejen ikke er klistret mere (det er meningen at dejen skal være rimelig flydende indtil den er æltet godt fast)
- Lad dejen hæve i ca 1 time
- Hak de sorte oliven groft
- Del dejen i to lige store stykker og rul hver del ud til en pølse, mas den lidt flad, fordel de hakkede sorte oliven og fold dejen indover så den bliver en lang rund pølse
- Saml de to ender til en ring og klip skråt halvt ned igennem dejen (er vist nogenlunde på billedet), hvorefter dej stykket ligges ud til siden, fortsat indtil hele ringen er nået rundt
- Bag kransen i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 30-40 min.
2 Kommentarer
Godaften I to dygtige madkvinder:-)
Meget stemningsfyldt med et rundt brød og skønt med sorte oliven i.
Må vi prøve en dags tid.
Nogle gange bager vi brød med: “soltørrede tomater i olie” og sorte oliven i, og drysser med groft salt, det er også godt.
Tina
http://www.mariahoffbeck.blogspot.com
Det er super lækkert :)! Al brød med lidt smag er bare godt!
God aften, Tina !
KH