VORES BUD PÅ DE BEDSTE COOKIES – NU MED OREOS –
Bagværk, Cookies, Desserter, Søde sager

VORES BUD PÅ DE BEDSTE COOKIES – NU MED OREOS

oreoco2

oreoco3

Efter vores bud på de bedste cookies har vi tilladt os og eksperimentere lidt. Faktisk var det et ret sikkert valg, da den ingrediens vi valgte at tilføje er en af vores yndlingsingredienser i køkkenet – OREOS!! Jep, dem går man altså aldrig galt i byen af. en rigtig luksus cookie, som både indeholder oreos, hakket chokolade og hakkede nødder! Hvis man har fulgt med på bloggen et stykke tid, er man vidst ikke i tvivl om at vi bare elsker dem med alt det forskellige vi har lavet; oreo tærte, oreo/skumfidus bidder, bidder med peanuts og lakrids, påskeæg og en masse masse andre ting.. Vi håber ikke I er blevet trætte af dem for her kommer altså endnu en opskrift ;-)! Cookies’ne er efter den oprindelige opskrift hvor vi blot har tilføjet lidt hakkede oreos og så har vi ikke kommet æg i. Ingen æg i opskriften skyldes meget simpelt, at vi ikke havde nogen i køleskabet – i stedet tilsætte vi mælk. Måske det bliver en ny lækker sag vi tilføjer næste gang! Nu er det snart weekend – vi glæder os, og vi håber i får en dejlig (og forhåbentlig lidt solrig) en af slagsen!

 

Ingredienser (giver ca. 15 stk):
240 gram mel
3/4 tsk salt (hvis man godt kan lide de er salte kom 1 tsk salt i)
140 gram smør
145 gram brun farin
115 gram sukker
1 1/2 tsk vaniljepulver
250 ml mælk
1/2 tsk natron
1 tsk bagepulver
100 gram chokolade
100 gram hakkede hasselnødder

ca. 150 gram oreos

 

  1. Rør sukker, brun farin og smør godt sammen med en røremaskine
  2. Tilsæt mælk og rør godt rundt igen
  3. Tilsæt salt, bagepulver, vaniljepulver, natron og mel – rør det sammen på lav hastighed (så der ikke er mel udover det hele)
  4. Vend hakket chokolade og evt hakkede nødder i dejen (hvis man har tålmodighed kan man lade dejen hvile i køleskabet i alt fra 1-72 timer) – hvis ikke man har tålmodighed, bager man dem bare med det samme ;-)
  5. Lav klumper på en bageplade med god afstand, da de flyder meget ud* (hvis de ønskes store, så lad dem veje 85 gram hver og hvis de ønskes mellem lav dem 70 gram hver (man får 12 stk hvis man lader dem veje 70 gram hver, måske 13 hvis man ikke spiser noget af dejen :-)))
  6. Bag dem i ovnen ved 175 grader (over – undervarme) Store: Skal have 17 min, mellem skal have 16,5 min
  7. Når de er færdige tages bagepapiret med cookies over på en rist – hvor de skal køle af i 10 min
  8. Tag derefter cookies’ne af og lad dem køle helt af på risten

* Jeg kunne have 6 stk på en bageplade

oreoco4

oreoco1

 

tidligere indlæg næste indlæg

6 Kommentarer

  • Reply Ísbjörg 12 april, 2013 at 12:06

    det er da en vaske ægte o-m-g-cookie. Det ser virkelig lækkert ud! Jeg kunne forestille mig, at også havregryn ville passe godt i dejen :-)

    • Reply Twin Food 12 april, 2013 at 22:24

      Du har helt ret! Det er vidst det rigtige udtryk ;-)!
      Ha en god aften!

  • Reply Karin 26 juni, 2013 at 22:32

    Hej Laura og Christine!

    Hvordan bliver disse cookies i konsistensen som færdigbagt? Bløde eller stive? Jeg er nemlig ikke så vild med den bløde udgave :)

    Men de ser ellers lækre ud :P

    ps. skal oreo kagerne bare i på samme tid som chokoladen og nødderne? Kunne jeg ikke lige se nævnt i opskriften.

  • Reply Lone 20 februar, 2016 at 21:19

    kan man fryse dejen.
    Super cookies

    • Reply Twin Food 22 februar, 2016 at 17:21

      Ja, det kan man sagtens :)
      De kan også fryses som bagte,

  • Reply BANAN/OREO MUFFINS – 31 marts, 2017 at 06:06

    […] lille svaghed for Oreos og har efterhånden også lavet lidt forskellige ting med dem, blandt andet cookies, små bidder og tærte – de fungere forrygende i det meste […]

  • Skriv en kommentar