Vi var i sommerhus i påsken og på vej derop i toget delte vi et gulerodsbrud, bare lige for at tage den værste sult! Vi elsker brud og selvom dét i toget var fra bageren, så har vi før prøvet med forskellige brud derhjemme, både kernebrud, rødbedebrud og ostebrud.
Og nu er der altså kommet endnu et brud til samlingen, nemlig brud med oliven og soltørrede tomater. Det skønne ved brud er at man jo, ligesom med så mange andre ting, kan tilsætte lige det fyld man bedst kan lide. Blandt andet lavede vi også nogle med chokolade og hasselnødder, men de kommer senere!
De her brud egner sig rigtig godt som “suppebrød” til f.eks. en cremet gulerodssuppe eller en rodfrugte suppe. Eller til en let salat, som denne her gulerodssalat. Desuden vil de også være gode til et tapas bord.
Ingredienser (12 stk.)
25 g gær
2,5 dl vand
35 g sukker
8 g salt
450-500 g hvedemel
50 g blødt smør
Fyld
180 g oliven (uden sten)
100 g soltørrede tomater
2 æg
- Opløs gæren i vandet
- Tilsæt sukker og salt og lad også hvedemelet blive tilsat lidt ad gangen
- Dejen skal være smidig og blød – det er nemmest på røre maskine, men det kan også lade sig gøre i hånden, dog skal der æltes en del.
- Skær smøren i tern og ælt det ind i dejen og stil herefter dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time
- Gør i mens fyldet klar ved at skære oliven og soltørrede tomater ud i mindre stykker
- Når dejen er færdig med at hæve tages den ud på et bord og der laves en fordybning i midten
- Slå æggene ud i midten og tilføj også oliven og soltørrede tomater
- Mos det hele godt rundt og lad både æg, oliven og soltørrede tomater blive godt blandet
- Herefter laves klatter, som sættes på et stykke bagepapir
- Bag brudene i ovnen ved 200 grader i 10-15 min, indtil de er gyldne på toppen
- Servér dem på et lækkert tapas bord eller til f.eks. en suppe
4 Kommentarer
Hej,
Tror I at disse kan laves aftnen før de skal serveres, eller bliver de så tørre? :-)
Hej Simone,
Det kan de godt, bag dem, lad dem afkøle og opbevar dem herefter i en lukket pose. Det kan være en god idé ikke at bage dem HELT færdige, hvis du vil varme dem op inden servering. De er klar bedst lune/varme.
Mhh, hvor ser de gode ud! Har netop bagt jeres chocolate chip cookies og de blev bare SÅ lækre :) Nu faldt jeg jo så bare over denne opskrift, som helt sikkert skal prøves snart :)
Ej hvor godt at høre – det er vi glade for :)
Vi håber den næste opskrift falder i lige så god jord!
KH