IDEER TIL NYTÅRSAFTEN – SNACKS & FORRET –
Forret, Højtider

IDEER TIL NYTÅRSAFTEN – SNACKS & FORRET

Vi er så småt kommet over julen i denne her omgang. Christine er dog taget mod det jyske for lidt mere julemad. Vi holdte jul i vores fars sommerhus sammen med vores lillebror og far, så det var en meget stille og rolig og meget hyggelig jul vi havde.

Nu nærmer nytåret sig og vi har traditionen tro samlet lidt inspiration, ud fra hvad der har været på bloggen det sidste år, til årets nytårsmenu. Vi starter med lidt snacks og forret og kommer også med inspiration til tilbehør, dessert og drinks!

Vi har jo også et par indlæg fra de senere år og de er altså mindst ligeså gode, så hvis i ikke kan finde noget i indlægget her, kan i jo prøve dem. Find dem herher og her :-)

 SNACKS

ASPARGES OG SERRANO SKINKE RULLE MED PARMESAN OG CHILIMAYO

Ingredienser (10 stk.)

Filo ruller

20 asparges

10 stk. serrano skinke

1 pk. filodej (120 g. – vi købte filodej i Super Brugsen)

Parmesan til toppen

Til servering: Chilimayo lavet på 1 dl mayo, 1 fed hvidløg, 1/2-1 tsk chilipulver, ca. 1 tsk citronsaft, salt og peber

  1. Skyld asparges og bræk den nederste del af
  2. Læg filodejen ud dobbelt og skær sådan at der er 6 lige store stykker (i hver pakke er der 4 stykker filodej)
  3. På et stykke lægges serrano skinken og oven på to asparges – rul filodejen sammen med asparges og serrano skinke
  4. Læg dem på en bageplade med bagepapir og fortsæt indtil alle ruller er lavet
  5. Riv lidt parmesan henover rullerne og bag dem i ovnen ved 200 grader i 15-20 min, indtil de er gyldne
  6. Bland alle ingredienserne sammen til chilimayoen og smag til om der mangler lidt chili, citronsaft, salt eller peber. Hvis den er for stærk, kan man komme lidt ekstra mayo i. Lav den gerne tidligt, så den kan få lov til at trække

 

RISTEDE KRYDREDE NØDDER

Ingredienser (2,5 dl nødder)

2,5 dl nødder (vi tog mandler og cashewnødder)

1 tsk spidskommen

1/2 tsk stødt ingefær

1/4 tsk cayenne peber

1 tsk tørret basilikum

1 tsk stødt koriander

2 spsk honning

  1. Rist først nødderne kort på en tør varm pande
  2. Tag panden af varmen og tilsæt alle krydderierne – rør godt rundt
  3. Tilsæt honning og sørg for at alle nødderne bliver dækket af honning
  4. Fordel nødderne på et skrærebræt, ikke i for mange klumper og lad dem køle af (pas på, de bliver virkelig varme!)
  5. Når nødderne er kølet af, kan de skilles mere fra hinanden, hvis det er helt umuligt, kan man bruge en kniv

 

MELON/MOZZARELLA SPYD

Ingredienser (12 spyd)

6 stk. god kogt skinke

24 små mozzarella kugler

Ca. 2 meloner (vælg gerne meloner i forskellige farver, så man kan blande dem på spyddene

Til pynt: Karse

  1. Skær skinke stykkerne en gang over, så der bliver 12 stykker i alt
  2. Brug en melonske til at lave fine melon kugler. Lav sådan, at der kan komme 3 stykker melon på hvert spyd
  3. Byg spyddene op med melon, mozzarella og kogt skinke

 

PAKKER MED SPINAT OG FETAOST

Ingredienser (8 stk.)

120 gram filodej (4 stykker)

150 gram fetaost

8 små håndfulde spinatblade

Olie

  1. Kom olie mellem 2 stykker filodej og del derefter firkanten i 4 lige store stykker (gør det med alle 4 stykker filodej, så man ender med 8 stykker)
  2. Kom spinatblade på hvert stykke og derefter fetaost
  3. Fold siderne sammen, og pres dem godt sammen så der dannes en lille pose
  4. Kom pakkerne på en bageplade og pensl med lidt olie, pres dem evt. ekstra sammen lige inden de kommer i ovnen
  5. Bag dem i ovnen ved 180 grader i 10-15 min (indtil de er gyldne)

 

 

FORRET

LAKSERULLER MED RYGEOSTCREME

Ingredienser (ca til 4-5 til forret)

400 gram laks

Rygeost creme

Rygeost

1/2 dl Græsk yoghurt

1/2 dl hytteost

Saft fra 1/4 citron (ca)

Salt og peber

Til toppen: radiser skåret i meget tynde skiver, karse

  1. Bland alle ingredienserne til cremen sammen
  2. Smag til om der mangler citron, salt eller peber
  3. Kom cremen på køl i en halv times tid
  4. Læg lakse stykkerne ud på et stykke virawrap, sådan at hvert stykker overlapper hinanden lidt
  5. Fordel cremen på en linje henover alle laksestykkerne (kom evt cremen i en sprøjtepose, så kan det være lettere at presse den ud)
  6. Fold laksen indover cremen og rul derefter til en rulle
  7. Kom rullen på køl til den skal serveres
  8. Lige inden servering skæres ønskede størrelser af rullen. Man kan servere med ekstra rygeost, og radiser og karse på toppen

 

GRILLEDE FLADBRØD MED MASCARPONE OG LAKS

Ingredienser (4 stk)

Laksesalat

1/2 agurk

1/2 løg

1/2 æble

250 gram varmrøget laks

1.5 dl hytteost

175  gram rygeost

1 tsk sennep

salt og peber

1/2 dl karse

saft fra 1/2-1 citron

  1. Skær agurk, løg og æble ud i små firkanter
  2. Bland alle ingredienserne sammen i en skål og smag til med citron, salt og peber

 

Dej

1 tsk bagepulver

2 tsk sukker

1.5 tsk salt

250 gram mel

1 ¼ – ½ dl mælk

4 tsk olie

Fyld

4 spsk mascarpone

  1. Bland alle de tørre ingredienser sammen til dejen i en skål og lav en fordybning i midten
  2. Bland olie og mælk inden det tilsættes lidt ad gangen til de tørre ingredienser
  3. Ælt dejen godt igennem i 5-10 minutter
  4. Læg et klæde over og stil den varmt i ca. 10 min
  5. Del dejen i 8 klumper og rul hver ud til en tykkelse på 2-4 mm
  6. På 4 af de 8 stykker fordeles en 1 spsk mascarpone
  7. Læg det andet stykke dej oven på og pres dejen godt sammen i siderne og i midten
  8. Kom en anelse olie på begge sider af brødene og grill dem i ca. 5 minutter på hver side ved 180-200 grader
  9. Fordel laksesalat oven på de grillede fladbrød

 

MARINEREDE LAKSESPYD MED SESAM

Ingredienser (4 stk.)

450 gram laksefillet (gerne stykker der er ca. lige tykke over over det hele)

2 tsk honning

1 tsk citronsaft

2 tsk soya

1 tsk olie

1.5 spsk sesamfrø

½ tsk revet ingefær

  1. Skær laksen i tern af ca 2 cm x 2 cm og kom dem i en skål
  2. Tilsæt honning, citronsaft, soya, olie, sesamfrø og revet ingefær
  3. Bland det hele godt sammen og sørg for at alle laksestykker har marinade på sig
  4. Lad laksen stå koldt i 15 min
  5. Kom laksen på spyd og derefter på grillen ved ca. 200 grader
  6. Grill laksen i 5-7 minutter i alt (afhænger af tykkelse) og vend dem undervejs

 

FILO MUFFINS MED SPINAT, KØD OG FETAOST

Ingredienser (12 stk.)

600 gram frossen spinat

1 rødløg

2 fed hvidløg

400 gram hakket oksekød

1 peberfrugt

2 æg

Salt og peber

240 gram filodej (svarer ca. til 2 pakker)

Fetaost til toppen

  1. Tø spinaten op og pres derefter så meget vand ud af den som muligt
  2. Hak løg og hvidløg og svits det på en panden
  3. Tilsæt kød og lad det blive brunet
  4. Skær peberfrugt ud i mindre stykker og tilsæt det til panden sammen med spinat
  5. Tilsæt 2 æg og bland det hele godt rundt
  6. Smag til med salt og peber
  7. Kom filodej i en muffinform, læg gerne et par stykker oven på hinanden, og fordel derefter kødet
  8. Smuldr lidt fetaost på toppen og bag muffins’ne i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min

 

ÆRTE/SPINAT SUPPE MED HYTTEOST OG CASHEWNØDDER

Ingredienser (2 personer)

2 fed hvidløg

1 porre

650 gram ærter (man kan sagtens bruge frosne)

4 store håndfulde frisk spinatblade

2 dåser kokosmælk + evt. en anelse vand

salt og peber

Til toppen: Hytteost, hakkede cashewnødder og purløg

  1. Hak hvidløg og skær porre i skiver – svits de to ting i en gryde med olie
  2. Tilsæt ærter (Hvis man bruger frosne ærter, skal disse være tøet op inden de tilsættes) og spinatblade
  3. Rør godt rundt indtil spinatbladene er faldet helt sammen
  4. Kom kokosmælk i og blend det hele til en ensartet masse
  5. Smag til med salt og giv suppen et sidste opkog

 

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar