ÆRTE/SPINAT SUPPE MED HYTTEOST OG CASHEWNØDDER –
Nemme hverdags retter, Supper

ÆRTE/SPINAT SUPPE MED HYTTEOST OG CASHEWNØDDER

pea-spinach-soup

Hold nu op hvor er det lige pludselig blevet koldt. Vi cykler begge to relativt tidligt afsted og morgenen, og der kan det virkelig mærkes at det er blevet efterår. Vi er der nu, hvor hænderne skal pakkes ind i vanter og hvor halstørklædet skal godt op ad kinderne ;-). Når vi rammer denne koldere årstid, får vi altid ekstra meget lyst til suppe. I sidste uge blev det til suppe 2 gange, hvor denne suppe blev lavet og nydt i lørdags. Den grønne supper er lavet på spinat og ærter og tager vitterlig ikke lang tid at lave – maks 20 min, og så kræver den meget få ingredienser. Man kan hurtigt pifte den lidt op, ved fx at tilføje stegt kylling, sprødt serrano skinke eller bacon. Vi spiste den helt enkelt med hytteost, cashewnødder og purløg på toppen :-)

 

Ingredienser (2 personer)

2 fed hvidløg

1 porre

650 gram ærter (man kan sagtens bruge frosne)

4 store håndfulde frisk spinatblade

2 dåser kokosmælk + evt. en anelse vand

salt og peber

Til toppen: Hytteost, hakkede cashewnødder og purløg

 

  1. Hak hvidløg og skær porre i skiver – svits de to ting i en gryde med olie
  2. Tilsæt ærter (Hvis man bruger frosne ærter, skal disse være tøet op inden de tilsættes) og spinatblade
  3. Rør godt rundt indtil spinatbladene er faldet helt sammen
  4. Kom kokosmælk i og blend det hele til en ensartet masse
  5. Smag til med salt og giv suppen et sidste opkog

green-soup

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar