For os er æbleskiver lig med ægte julehygge og vi har da også allerede fået lidt her i december ;-)! De hjemmelavede er klar de bedste og vi elsker at eksperimentere med forskelligt fyld. Sidste år lavede vi to udgaver – en med marcipan og en med karamel og revet æble :) Begge opskrifter får i her igen, for vi er stadig vilde med dem! Andet fyld som f.eks chokolade eller nougat er slet heller ikke tosset! Hvad putter I i jeres æbleskiver?
Ingredienser (ca. 18 stk.)
300 ml kærnemælk
40 g grahamsmel
100 g hvedemel
1 æg (delt i hvide og blomme)
1 tsk sukker
1/2 tsk natron
1/4 tsk salt
50 g revet marcipan
- Bland kærnemælk med grahamsmel og hvedemel
- Tilsæt æggeblomme, sukker, natron og salt
- Rør dejen godt, så der ingen klumper er i og tilsæt den revne marcipan
- Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i dejen
- Hæld dejen i en æbleskive pande med lidt fedtstof og lad dem blive gyldne på alle sider. Vi plejer at fylde lidt ekstra dej i når de skal vendes – det gør at de bliver pænere runde
- Servér med lækker marmelade og flormelis
ÆBLESKIVER MED KARAMEL OG ÆBLE
Ingredienser (giver ca. 60 stk)
1 l kærnemælk
500 g hvedemel
4 æg (delt i hvider og blommer)
1 tsk salt
4 tsk sukker
1/2 tsk natron
Fyld: Karamel lavet på kondenseret mælk (se opskrift her) og et par revne æbler
- Bland kærnemælk med hvedemelen
- Tilsæt æggeblommer, salt, sukker og natron
- Pisk æggehvider stive og vend dem forsigtigt i dejen
- Hæld dejen i en æbleskive pande, hvor de blot laves efter normalvis, hvis ikke man ønsker fyld
- Hvis man ønsker fyld, vendes de en kvart runde når den halve side er bagt. Herved vil det flydende dej ligge sig og fylde i bunden og der vil nærmest blive skabt et rum i æbleskiven i midten. Her ligges en klat karamel og lidt æble og der tilføjes lidt ekstra dej hvorefter æbleskiven rulles helt rundt så den nu vender helt omvendt af hvad den gjorde til start. Æbleskiven bages færdig til den har fået farve hele vejen rundt.
- Æbleskiverne kan opbevares i ovnen indtil alle er lavet klar
- Servér med lækker marmelade og flormelis
No Kommentarer