2. ADVENT: BIDDER MED KARAMEL, NØDDER OG CHOKOLADE –
Desserter, Glutenfri, Højtider, No bake, Snacks, Søde sager

2. ADVENT: BIDDER MED KARAMEL, NØDDER OG CHOKOLADE

karamp2

Det er blevet 2. søndag i advent og vi har fundet en heldig vinder af de søde jule-mumi krus. Vinderen blev Henriette med kommentar nr. 275 – stort tillykke – vi håber du får glæde af de fine krus :)! Tak til alle Jer andre der deltog.

I har selvfølgelig også mulighed for at vinde en adventsgave næste søndag, så klik ind forbi bloggen i morgen, hvor i kan se hvad og hvordan. Vi kan afsløre at det er noget man kan læse i og at det indeholder noget vi har lavet – så siger vi ikke mere, men glæd Jer!

I dag skal vi “fejre” 2. advent med familien og nyde hjemmelavede pebernødder. Vi har desuden lavet en nem julesnack, som i jo kunne kaste Jer over i dag og nyde til en skøn adventshygge i eftermiddag eller bare her i december :)

karamp1

De små bidder, som er på billederne, er desværre alleredeblevet spist. De blev nydt en dag i ugen ude ved vores forældre – og var et stort hit! Det er en nem snack lige at putte sammen, hvis altså man lige har en dåse karamel stående i køleskabet ;-). Vi lavede karamellen til disse bidder og har stadig noget stående i køleskabet, som vi glæder os til at eksperimentere med. Tilbage til de lækre bidder, som består af mørk chokolade, karamel og nødder. Af nødder brugte vi pecans (synes I også de minder lidt om en hjerne?! ;-P) og mandler. Det er vigtigt at den smeltede chokolade ikke er alt for tynd når man laver dem, så bliver det bare en flad pandekage. Vores chokolade fik derfor lov at stå lidt for at blive tykkere hvorefter vi lavede små klatter og kom nødder på. Vi lod dem tørre helt inden vi kom en klat karamel på toppen og til sidst strøg vi med mere mørk chokolade – det “lukker” lidt karamellen inde.

 

Ingredienser (giver 15-20 stk.):
200 gram mørk chokolade (husk at gem lidt de strøgene på toppe)
Ca. 1 dl karamel (lavet ud fra at en kondenseret mælk der har kogt i 3 timer i en gryde, hvor dåsen hele tiden er dækket af vand – tag papiret på dåsen af inden)
Mandler og Pecans

 

  1. Hvis man ikke har karamel laves denne først – vi ved det virker underligt at der pludselig kan være karamel i dåsen – men efter den er kogt i 3 timer er den kondenserede mælk forvandlet til den lækreste dulce de leche
  2. Smelt chokoladen og lad den blive rimelig fast igen
  3. Lav små chokolade klatter på et stykke bagepapir og kom et par nødder ovenpå
  4. Lad chokoladen og nødderne stivne helt
  5. Kom en klat karamel oven på nødderne og smelt noget mere chokolade som skal bruges til at stryge over bidderne
  6. Lad chokoladen på toppen stivne inden de nydes til fx en kop kaffe eller the

 

karamp3

tidligere indlæg næste indlæg

6 Kommentarer

  • Reply Matilde 8 december, 2013 at 13:11

    Hej Laura og Christine. jeg har lige et spørgsmål i
    skriver, at Laura havde taget pecannødder med hjem fra USA. Så er
    jeg bare lidt nysgerrig for at høre om de er billigere i USA?
    Matilde

    • Reply Twin Food 12 december, 2013 at 20:41

      Hej Matilde :)
      De er hvert fald nemmere at støve op, og vil også mene at de er billigere det er det meste jo derovre ;)
      KH

  • Reply Pernille From 10 december, 2013 at 09:00

    Hold op hvor ser det lækkert ud.
    Det vil jeg helt sikkert prøve en dag :)

    • Reply Twin Food 12 december, 2013 at 20:45

      Tusind tak Pernille :)

  • Reply » ÆBLESKIVER MED KARAMEL OG ÆBLE 18 december, 2013 at 09:26

    […] Karamel lavet på kondenseret mælk (se opskrift her) og et par revne […]

  • Reply » 2 SLAGS ÆBLESKIVER MED LÆKRE OVERRASKELSER 5 december, 2015 at 09:49

    […] Karamel lavet på kondenseret mælk (se opskrift her) og et par revne […]

  • Skriv en kommentar