LÆKRE BIDDER MED BANAN, PEANUTBUTTER OG CHOKOLADE –
Desserter, Snacks, Søde sager, Sundere alternativer

LÆKRE BIDDER MED BANAN, PEANUTBUTTER OG CHOKOLADE

bananpb4

bananbp2
Vi kan vist hurtige blive enige om at vi synes det er rigtig rart lige at have en lille lækker ting på lageret eller i køleskabet, som man kan tage hvis man er ved at gå lidt sukkerkold. Oftest plejer vi at lave nogle snacks, som ikke er helt vildt usunde- så kan vi spise dem med bedre samvittighed ;-) de her er et godt bud på en sådan snack- der er hverken tilsat sikker eller fedtstof, så vi synes de kan spises med OK god samvittighed :-) snacken består af 3 lag, nederst en bund, som faktisk består af samme ingredienser som bananpandekagerne, dernæst et lag peanutbutter og tilslut chokolade med hakkede nødder på toppen og lidt frysetørrede blåbær!

 

Ingredienser (ca. 15 bidder):
2 bananer
2 æg
4 spsk mel (fx mandel mel)
1/2 dl kokos
1-1 1/2 dl peanut butter
100-150 gram mørk chokolade
Hakkede nødder og frysetørrede blåbær til toppen

 

  1. Mos bananerne i en skål
  2. Kom æg ved og pisk det godt sammen
  3. Tilsæt kokos og mel og bland det hele til en ensartet masse
  4. Hæld massen i en form (ca. 20 x 20)
  5. Bag den i ovnen i i ca. 15 min ved 200 grader
  6. Lad kagen køle lidt af inden der bliver smurt peanut butter udover kagen (hvis man ønsker et lidt tykkere lag, kan man tage lidt ekstra på)
  7. Kom kagen i køleskabet og smelt chokoladen imens
  8. Hæld den smeltede chokolade udover peanutbutter laget
  9. Drys med hakkede nødder og fx frysetørrede bær
  10. Kom kagen i fryseren og lad chokoladen størkne
  11. Skær den færdige kage ud i små bidder og spis dem til en kop god te eller kaffe

 

bananpb5

banpb1

bananpb3

 

– Laura

tidligere indlæg næste indlæg

23 Kommentarer

  • Reply Frk. Struds 14 oktober, 2013 at 10:47

    Hold da op, de ser lækre ud! Jeg har nu gemt opskriften, da den helt sikkert skal afprøves men er lidt i tvivl om, hvilken størrelse form, I anbefaler ;-)

    Tak for en god blog, iøvrigt :-)

    • Reply Twin Food 17 oktober, 2013 at 06:00

      Vi håber de falder i smag!
      Og tusind tak fordi du gider og følge med :)

  • Reply Julie 14 oktober, 2013 at 11:15

    Hej Piger,

    Ih, jeg har et teknisk problem! Ved ikke, om det kun er mig, eller om det er sådan generelt. MEN jeg får jo ikke lige tjekket Jeres skønne side hver dag, så når jeg tjekker kigger jeg ofte tilbage til den opskrift der var sidst jeg besøgte siden. Det gør jeg ved at klikke på noget nederst på siden, hvor der som regel står “ældre” eller lignende. Men det kan jeg ikke nu :( Hvad gør jeg? Plejer ikke at søge på specifikke opskrifter hos Jer, men derimod lade mig inspirere ved at scrolle rundt på de sidste dage osv. Hjæææælp :)!

    • Reply Rikke 14 oktober, 2013 at 14:06

      Jeg har samme problem, så det er ikke bare ved dig!

      • Reply Twin Food 16 oktober, 2013 at 00:45

        Vi har slet ikke selv set problemet – men det er med det samme sendt videre :-)
        Vi håber den snart kommer igen!

    • Reply Twin Food 16 oktober, 2013 at 00:45

      Hvor er det godt at I er så opmærksomme. Bloggen har får lidt tid siden fået noget af en “renovering” og i den forbindelse er “forrige side” knappen gået tabt. Problemet er sendt videre, og vi arbejder på at få den ind snarest muligt :-)!
      Tusind tak for det vågne øje ;-)!

      • Reply Henriette 16 oktober, 2013 at 10:15

        hvor er det godt det ikke kun er mig :-) har nu prøvet på 3 forskellige computere, og var lige ved at bilde mig selv ind at “ældre inglæg”-knappen aldrig havde eksisteret..
        Glæder mig til det er fikset, så jeg igen kan komme igang med at kigge på jeres lækre opskrifter ;-)

        • Reply Twin Food 17 oktober, 2013 at 06:01

          Hehe – problemet er hos os – så bare rolig ;-) Vi håber det bliver fikset inden længe :)

  • Reply hvadskalvibage/Mette 14 oktober, 2013 at 15:23

    Ser rigtig lækker ud – men hvor stor er formen som i bruger?

    • Reply Twin Food 17 oktober, 2013 at 06:02

      De var også utrolig lækre! Formen er ca. 20 x 20 cm :-)

  • Reply Sanne 14 oktober, 2013 at 21:28

    YES! har ventet i spænding på denne opskrift! glæder mig SÅ meget til at prøve den!

    Vil dog lige høre hvordan konsistensen er i det første lag med bananerne?
    Er det ligesom pandekager, almindelig kage, eller mere “gummi-agtigt”? :)

    • Reply Twin Food 16 oktober, 2013 at 00:40

      Hej Sanne! Vi vil mene at det er en blanding mellem almindelig kage og pandekager – på ingenmåde gummiagtigt hvert fald :-)
      Vi glæder os til at høre hvad du synes om den!

      • Reply Sanne 8 november, 2013 at 21:26

        Har lige nydt de lækre bidder, med mine forældre. De (og jeg for den sags skyld) var VILDE med dem :-) de skal laves igen, det er helt sikkert!

        • Reply Twin Food 9 november, 2013 at 19:33

          Hvor er det skønt at høre :)!!
          Rigtig god aften :)

  • Reply Julie 16 oktober, 2013 at 11:08

    Tusind tusind tak for tilbagemelding :)! Glæder mig til knappen kommer igen!

  • Reply Julie SJ 16 oktober, 2013 at 17:09

    Jeg har samme problem med siden, men indtil det bliver lavet har jeg et lille tip. For at se de andre sider kan i oppe i webadresse-feltet skriver twin-food.dk/page/2. Så kommer i til næste side. Der efter kan i skriver twin-food.dk/page/3 osv.

    :-)

    • Reply Twin Food 17 oktober, 2013 at 06:03

      Hvor er det bare smart – tak for tippet! Vi håber knappen er tilbage inden alt for længe ;-)

  • Reply Lækre bidder med chokolade, banan og peanutbutter | Ugens 7 Dage 17 oktober, 2013 at 12:27

    […] Jeg var forbi min søster, der for fuld blæs nyder sin efterårsferie. Hun var igang med at lave denne lækre desssert/snack/kage. Den kan laves helt sukkerfri, hvis du blot laver den med sukkerfri chokolade. Den smager fantastisk og opskriften kommer fra Twin-food […]

  • Reply Efterårslørdag | Nielsen 19 oktober, 2013 at 17:26

    […] Jeg har ikke haft de store planer i dag (eller jo, jeg burde nok have kigget på mit bachelorprojekt, men det måtte altså lige vige for en kagebagning…), så dagen blev brugt på hygge og lidt kagebagning. Opskriften fik jeg fra bloggen Twin Food, som er min evige kilde til kage, snacks og nemme retter, og da jeg er ret stor fan af peanut butter, banan og chokolade virkede denne opskriften rimelig obvious! Jeg blev bestemt heller ikke skuffet Jeg kom dog til at bage bananbunden i en lidt for stor form, så den blev rimelig tynd, MEN (!) det gav mig mulig for at tilføre et ekstra lag i form af min crunchy choco peanut butter, og det var lækkert var det! Find opskriften her. […]

  • Reply tania og maria 21 oktober, 2013 at 21:22

    Hej twiin-food,

    Vi bliver simpelthen nødt til at dele med jer, at vi har ladet kagen komme i fryseren i en halv time- en times tid. Det smagte FANTASTISK!!
    Lidt ligesom en snickers-is-kage :)

    Vi synes forresten også at i har en fantastisk blog, som vi bruger rigtig meget til vores daglige aftensmad :)

    Kh Tania og Maria

    • Reply Twin Food 23 oktober, 2013 at 20:54

      Hej Piger!
      Hvor er i søde – dejlig kommentar :) :)!!
      Næste gang må vi også hellere prøve at få den i fryseren, det lyder virkelig godt ;)!!
      Dejligt at i følger med – bliv endelig ved med det!!

      Knus

  • Reply Frk. Struds 19 marts, 2014 at 10:41

    Så fik jeg afprøvet denne opskrift. De var rigtig lækre, så tak for opskriften :-)

    Jeg har blogget om den her: http://frkstruds.blogspot.dk/2014/03/lkre-bidder-med-banan-peanutbutter-og.html

    Også tak for en god blog. Jeg nyder at læse om og afprøve jeres lækre opskrifter.

    • Reply Twin Food 20 marts, 2014 at 15:09

      Velbekomme og dejligt at høre :)
      Vi kigger forbi og skønt at du gider at følge med!

    Skriv en kommentar