KARAMEL SNURRER –
Bagværk

KARAMEL SNURRER

karamels4

Kanelsnegle/snurrer er noget af det lækreste vi ved. De bedste, synes vi, er helt klart dem med mest snask i. Vi har før lavet en lidt sundere udgave af kanelsnegle, hvor fyldet blev erstattet med figen og dadel. I denne her udgave er der ikke tilsat noget smør til dejen, men i stedet æblemos og så er den blevet sødet med dadler. Fyldet i sneglene er karamel som vi havde tilbage, efter vi havde lavet en omgang dulce de leche. Derudover er der også kommet mandler i, for at give dem lidt ekstra knas. Hvis man alligevel har en rest karamel, anbefaler vi, at man bruger den til disse lækre snurrer ;-)

 

Ingredienser (15 stk.)

25 g gær

1/2 dl lunken mælk

150 g æblemos

35 g dadler

1/2 tsk natron

1 tsk bagepulver

1 tsk vaniljesukker

1 tsk stødt kardemomme

1 æg

50 g rugmel

ca. 300 g. hvedemel

Fyld: 1,5 dl dulce de leche, 1 dl hakkede mandler

Æg til pensling

Hakkede mandler og perlesukker til toppen

  1. Opløs gæren i den lune mælk
  2. Blend æblemos og dadler til en tyk masse og bland det med mælken
  3. Tilsæt natron, bagepulver, vaniljesukker og kardemomme
  4. Slå ægget ud i massen og rør det i sammen med rugmelen
  5. Tilsæt hvedemelen lidt af gangen og ælt dig godt. Vi kørte den på maskine og det er muligt at mel mængderne er lidt anderledes, hvis man benytter hænderne
  6. Stil dejen til hævning i 1 times tid
  7. Rul dejen ud til en rektangel og fordel fyldet på den midterste 3. del af fladen, hvorefter hver del uden fyld foldes ind over fyldet
  8. Rul evt. lidt ekstra med kagerullen så stykket rulles godt ud
  9. Skær ca. 2 cm. tykke strimler af dejen og sno dem
  10. Får at lave de fine snurrer tager man fat med tommel og pegefinger på den ene ende af strimler og vikler/snurrer herefter strimlen omkring fingrene – enden tages igennem midten
  11. Læg snurrerne på et stykke bagepapir, pensl med æg og drys med hakkede mandler og perlesukker
  12. Bag dem i ovnen ved 200 grader (varmluft) i 10-15 min indtil de er gyldne på bund og top

karamels2

karamels3

tidligere indlæg næste indlæg

4 Kommentarer

  • Reply Heidi Kokborg 19 marts, 2015 at 18:17

    Mums! Jeg ville virkelig ønske, jeg elskede at stå i køkkenet noget mere, end jeg gør. Alle jeres opskrifter ser så lækre ud, og jeg får lyst til dem alle sammen :)

    • Reply Twin Food 20 marts, 2015 at 07:11

      Hvor er du sød! :) Tak! Start med det du aller bedst kan lide, så kan det være lysten stiger en smule ;)

  • Reply Sara 9 september, 2015 at 14:30

    Af ren nysgerrighed, hvorfor bruger du både natron og bagepulver i opskriften? Mig bekendt (Kemi C) har de samme effekt, forskellen er at bagepulver har fået tilsat en syre, som smagsneutraliserer den. :-)

    • Reply Twin Food 10 september, 2015 at 13:17

      Ja det er et godt spørgsmål, mon ikke godt det ene kan erstatte det andet :)

    Skriv en kommentar