MØRBRADGRYDE –
Kød

MØRBRADGRYDE

mørbrad_g2

Det er sjældent vi laver simreretter og det er faktisk lidt dumt, for det smager jo virkelig godt og så er det bare mega nemt. Det passer mere eller mindre sig selv og kan snildt laves til en stor portion gæster. Det her er vores første forsøg på en mørbradgryde og vi synes selv det gik vældig godt. Det virker ikke til at være en ret, der er særlig nem at ødelægge. I gryden har vi som fyld brugt mørbrad (selvfølgelig), svampe og chorizo. Bacon, som de fleste bruger, kan også nemt tilsættes eller måske erstatte chorizoen. Vi synes chorizoen fungerede rigtig godt, da den gav retten ekstra krydderi. Til mørbradgryden serverede vi en mos, der hovedsageligt blev lavet på knoldselleri – her kan man nemt tilsætte andre rødder eller måske udskifte mosen helt med ris. Har i nogle ingredienser, der er et must i Jeres mørbradgryde? Inspiration til næste omgang kan altid bruges :-)

 

Ingredienser (4-5 pers.)

600 – 700 g svinemørbrad

2 løg

170 g chorizo

300 g svampe

1 ds flåede tomater

140 g tomatpuré

2 dl vand

1,5 spsk paprika

1/4 l madlavningsfløde

Salt og peber

Persille til toppen

  1. Skær mørbraden i ca. 2×2 cm store stykker
  2. Snit løg og skær chorizo samt svampe i skiver
  3. Svits mørbraden i en stor gryde i en smule olie og lad den blive brun hvorefter den tages op
  4. Svits løg og svampe til også dette har taget farve og tag det ligeledes op af gryden
  5. Steg chorizoen gylden og tilsæt herefter mørbrad stykkerne, løg, svampe, flåede tomater, tomat puré, vand og paprika
  6. Lad det simre i 10 min
  7. Tilsæt madlavningsfløden og smag til med salt og peber

Kartoffel-sellerimos

1 knold selleri

500 g kartofler

30 g smør

Lidt mælk

Salt og peber

  1. Skræl selleri og kartofler og skær dem i mindre tern
  2. Dæk grøntsagerne med vand og kog dem møre
  3. Mos de møre kartofler og selleri med lidt smør og evt. en anelse mælk – vi brugte en elpisker og tilsatte mælk til konsistensen var som ønsket
  4. Smag til med salt og peber

mørbrad_g1

mørbrad_g3

tidligere indlæg næste indlæg

2 Kommentarer

  • Reply Pernille Selch Thyrring 16 marts, 2015 at 10:46

    Gryderetter er bare lækkert. Det bliver ofte lavet herhjemme, især i efterårs- og vintermånederne, det er ægte comfort-food :)
    Det er superlækkert at putte perleløg i, evt. fra frost. De bliver søde og bløde, og hvis de koges med længe, koger de helt ud og giver bare retten en dejlig rund smag. Udover det, er jeg vild med champignon i gryderetter :)

    • Reply Twin Food 16 marts, 2015 at 13:14

      Ja lige præcis, det er perfekte retter, når det er lidt koldere i vejret :)
      Lækkert med perleløg, det ville vi aldrig have tænkt på, men skal helt sikkert prøves næste gang!
      Og ja champignon, de skal også i næste gang, de er sikre ;)
      Tusind tak for fif’ne og god dag!

    Skriv en kommentar