TÆRTE MED HAKKET OKSEKØD, AUBERGINE OG FETA –
Kød, Tærter

TÆRTE MED HAKKET OKSEKØD, AUBERGINE OG FETA

Det er ikke første gang denne tærte er blevet lavet hjemme hos os – det er nemlig en af favoritterne herhjemme. Fyldet i tærten består af hakket oksekød, fetaost og aubergine – virkelig et godt mix, som bare smager lækkert! Opskriften kommer oprindeligt fra et Spis Bedre blad, og vi har fået den gennem en af Christine’s studieveninder. Man kan altid udskifte dejen med sin favorit, men vi synes nu ikke denne var dårlig. Den er ret grov i det mht. mel, men det gør ikke noget her, den har nemlig også smør :-) Vi håber I får en dejlig weekend! Herhjemme står den på eksamens læsning (Laura) og arbejde (Christine). I skal forresten huske at i udover Facebook og Bloglovin’ også kan følge os på Instagram – vi hedder Twinfood.
Ingredienser (1 stor tærte):
Dej
4 dl fint fuldkornshvedemel
1 dl rugmel
130 g. smør
1/2 dl vand (eller til dejen hænger sammen)

Fyld
500 g. hakket oksekød
2 auberginer (eller 1 stor)
1 løg
2 fed hvidløg
250 g. hakket fetaost
2 æg
Salt og peber
  1. Start med dejen hvor først mel og smør blandes sammen, smuldr det med fingrene eller brug en maskine. Tilsæt vand og saml det til en fast dej, der stilles på køl i ca. 30 min.
  2. Skær auberginerne i skiver og læg dem i et dørslag og drys med salt, så vandet kan trænge ud. Lad dem ligge 1/2 time.
  3. Svits hvidløg og løg i en gryde, tilsæt derefter kødet og lad det stege færdigt – smag til med salt og peber
  4. Skyld aubergine skiverne i vand og dup dem med køkkenrulle. Steg enten skiverne på en pande eller bag dem i ovnen
  5. Bland de to æg i farsblandingen sammen med halvdelen af den hakkede feta
  6. Fordel halvdelen af aubergine skiverne i bunden og smør hele kød blandingen ud ovenpå
  7. Læg herefter et lag aubergine mere og drys med det sidste fetaost
  8. Bag tærten i ovnen ved 225 grader (alm.) i 35-40 min, eller til kødmassen er fast (lad den gerne hvile lidt efter)
  9. Servér med en salat eller friske spinatblade
tidligere indlæg næste indlæg

4 Kommentarer

  • Reply Anonymous 6 januar, 2013 at 13:45

    Er vild med tærte, så skal da prøve denne her :) Den ser rigtig lækker ud!

    • Reply Laura og Christine 7 januar, 2013 at 16:04

      Vi håber den falder i ligeså god smag hos dig, som den gjorde her ;-)

  • Reply Rikke 13 marts, 2013 at 22:16

    Hej! Nu skriver i at opskriften er til en stor tærte, men tærten på billedet ser ikke umiddelbart vildt stor ud :) hvor stort et tærtefad passer opskriften til?

    • Reply Twin Food 15 marts, 2013 at 08:24

      Vi lavede to størrelser :-) Vil tro det passer til en tærteform med diameter på 22 cm., muligvis en anelse større, mener det er en standard :-)
      God weekend, Rikke!

    Skriv en kommentar