Cookies er noget, som vi faktisk altid har lyst til. Heldigvis er det ikke noget, som vi altid laver, når vi har lyst til dem, for så ville vi sådan ca. kunne trille nu ;-). De her cookies er en videre fortolkning af, hvad vi vil kalde, de bedste cookies – sprøde udenpå og bløde indeni! I disse cookies er der tilføjet hvid chokolade og lakrids – en kombi som bestemt ikke gør cookies’ne dårligere! Hvis man gerne vil have dem lidt grovere, kan man tilsætte grovvalsede havregryn. Vi har også fået dem hos en af vores gode veninder, som havde tilføjet tranebær – det kan virkelig også anbefales at prøve!
Ingredienser (giver ca. 16 stk):
140 gram smør
145 gram brun farin
105 gram sukker
1 æg
3/4 tsk salt (hvis man godt kan lide, at de er salte kom 1 tsk salt i)
1 1/2 tsk vaniljepulver
1/2 tsk natron
1 tsk bagepulver
240 gram mel
100 gram hvid chokolade
50 gram mørk chokolade
1-2 spsk raw lakrids pulver (hvis man vil have en mere intens smag, kan man i stedet for at komme lakrids pulver på toppen, tilsætte det til dejen sammen med salt og vaniljepulver – her vil vi sige at man skal tilsætte 1,5 spsk)
- Rør sukker, brun farin og smør godt sammen med en røremaskine
- Tilsæt æg og rør godt rundt igen
- Tilsæt salt, bagepulver, vaniljepulver, natron og mel – rør det sammen på lav hastighed (så der ikke er mel udover det hele) OBS: her kan man evt. også tilsætte lakridspulveret
- Vend hakket chokolade i dejen og kom dejen ud på et stykke folie, hvor den formes til en aflang pølse. Kom pølsen i fryseren i en times tid, så den kan sætte sig og blive lettere at skære i (her kan den lægge længe, hvis man ikke planlægger at bage cookies’ne med det samme)
- Skær pølsen ud i skiver (ca. 0,5 cm i tykkelsen) og fordel kagerne på en bageplade med bagepapir (de flyder lidt ud, så de skal ikke lægges alt for tæt)
- Drys med lakridspulver inden de bages i ovnen ved 175 grader i ca. 15 min (de må gerne blive gyldne)
- Når de er færdige tages bagepapiret med cookies over på en rist – hvor de skal køle af i 10 min
- Tag derefter cookies’ne af og lad dem køle helt af på risten
4 Kommentarer
Åh nej hvor ser det bare åndssvagt godt ud!
Jeg ville helt klart putte det i dejen! (Dermed ikke udelukket at jeg ville “pynte” med lidt pulver bagefter ;-) )
Tusind tak ;)! Vi er også vilde med lakridsen !!
Lækre kager :) Hvor længe kan dejen ligge i fryseren?
Hej Rikke
Vi har højest prøvet at have den liggende i omkring en måned i fryseren.
Hvis man søger på nettet siger de 2-3 måneder :-)
God dag!