SPRØDE ASPARGES MED PARMESAN CRUNCH –
Salater, Tilbehør, Vegetar

SPRØDE ASPARGES MED PARMESAN CRUNCH

asoa4

Uhmme-numme hvor er asparges’ne altså bare gode for tiden, vi var så heldige med det bundt vi købte forleden. Nogen gange er de altså ret kedelige, men de her var helt perfekte og med masser af smag og saft. Vi kan godt lide dem næsten rå, ellers synes vi de bliver lidt slatne ;-)! Det her er en enorm nem ret, hvor man kun har brug for æg, asparges lidt parmesan og gammelt brød. Det behøver nu ikke at være gammelt brød, men så bliver det lidt nemmere til krummer. Hvis man har citron kan der med succes også presses lidt citronsaft over. Asparges’ne bliver dyppet i æg, rullet i en blanding af brødkrummer og parmesan hvorefter de bages i ovnen til de er gyldne og stadig sprøde. Vi spiste dem i en salat til frokost med spinatblade, avokado og melon. De kan sagtens bruges som tilbehør som de er eller blandes i en anden form for salat. 

Ingredienser (Frokost til 2 pers.):
Inspiration: howsweeteats
50 gram revet parmesanost
1-2 dl brødkrummer (fin blendet brød eller rasp)
ca. 2 asparges
Salt og peber
2 æg

 

  1. Pisk æg sammen i en skål og bland brødkrummer, revet parmesanost, salt og peber sammen i en anden
  2. Vend først asparges i æg og derefter over i brødkrumme/parmesan blandingen
  3. Læg dem på en bredepande og fordel evt. lidt ekstra brødkrummer udover
  4. Bag dem ved 220 grader i ovnen i 5-10 minutter (tjek at de ikke bliver for brændte – men lidt farve må de gerne få!)
  5. Drys evt. lidt hakket persille udover inden servering

aspa3

aspa2 aspa1

– Laura og Christine

tidligere indlæg næste indlæg

8 Kommentarer

  • Reply Ravfood 29 april, 2013 at 09:04

    Sikke en lækker måde at bruge de gode asparges på. Det skal bestemt prøves. Vi griller dem ofte, inden de smides i en salat – det smager også herligt :-)
    Mvh Kathe

    • Reply Twin Food 29 april, 2013 at 19:40

      Ja, du kan tro det også var lækkert ;)! Og grillede bliver de altså bare også så lækre! Det er ægte sommer mad :)

  • Reply Sabrine Thor 30 april, 2013 at 09:30

    Det har jeg godt nok aldrig prøvet, men det lyder vildt lækkert og en dejlig anderledes snack. Glæder jeg mig til at prøve

    • Reply Twin Food 30 april, 2013 at 17:20

      Ja nemlig, du kan tro det er skønt ;)

  • Reply Susann Romy 2 maj, 2013 at 12:56

    Det minder mig om den gang jeg var au pair i Chicago. Min hostmom lavede altid grillede asparges til skirt steak. Jeg tror også hun kom hvidløg på. MUMS!

    • Reply Twin Food 3 maj, 2013 at 08:15

      Ej hvor lækkert, de var så skønne og dejlig saftige :-)! Hvidløg er altid godt!!

  • Reply Alberte 9 maj, 2013 at 12:58

    Sikke en god idé. Jeg har allerede lavet dem 3 gange siden de blev lagt på bloggen og succesen er lige stor hver gang. En god variation er at bruge pepperfrugt i stedet for asparges :-) lækkert !

    • Reply Twin Food 10 maj, 2013 at 07:59

      Ej hvor dejligt du kan lide dem, Alberte! :-) Det lyder super lækkert med peberfrugt også, skal helt sikkert prøves! :-)

    Skriv en kommentar