Uhmme-numme hvor er asparges’ne altså bare gode for tiden, vi var så heldige med det bundt vi købte forleden. Nogen gange er de altså ret kedelige, men de her var helt perfekte og med masser af smag og saft. Vi kan godt lide dem næsten rå, ellers synes vi de bliver lidt slatne ;-)! Det her er en enorm nem ret, hvor man kun har brug for æg, asparges lidt parmesan og gammelt brød. Det behøver nu ikke at være gammelt brød, men så bliver det lidt nemmere til krummer. Hvis man har citron kan der med succes også presses lidt citronsaft over. Asparges’ne bliver dyppet i æg, rullet i en blanding af brødkrummer og parmesan hvorefter de bages i ovnen til de er gyldne og stadig sprøde. Vi spiste dem i en salat til frokost med spinatblade, avokado og melon. De kan sagtens bruges som tilbehør som de er eller blandes i en anden form for salat.
Ingredienser (Frokost til 2 pers.):
Inspiration: howsweeteats
50 gram revet parmesanost
1-2 dl brødkrummer (fin blendet brød eller rasp)
ca. 2 asparges
Salt og peber
2 æg
- Pisk æg sammen i en skål og bland brødkrummer, revet parmesanost, salt og peber sammen i en anden
- Vend først asparges i æg og derefter over i brødkrumme/parmesan blandingen
- Læg dem på en bredepande og fordel evt. lidt ekstra brødkrummer udover
- Bag dem ved 220 grader i ovnen i 5-10 minutter (tjek at de ikke bliver for brændte – men lidt farve må de gerne få!)
- Drys evt. lidt hakket persille udover inden servering
– Laura og Christine
8 Kommentarer
Sikke en lækker måde at bruge de gode asparges på. Det skal bestemt prøves. Vi griller dem ofte, inden de smides i en salat – det smager også herligt :-)
Mvh Kathe
Ja, du kan tro det også var lækkert ;)! Og grillede bliver de altså bare også så lækre! Det er ægte sommer mad :)
Det har jeg godt nok aldrig prøvet, men det lyder vildt lækkert og en dejlig anderledes snack. Glæder jeg mig til at prøve
Ja nemlig, du kan tro det er skønt ;)
Det minder mig om den gang jeg var au pair i Chicago. Min hostmom lavede altid grillede asparges til skirt steak. Jeg tror også hun kom hvidløg på. MUMS!
Ej hvor lækkert, de var så skønne og dejlig saftige :-)! Hvidløg er altid godt!!
Sikke en god idé. Jeg har allerede lavet dem 3 gange siden de blev lagt på bloggen og succesen er lige stor hver gang. En god variation er at bruge pepperfrugt i stedet for asparges :-) lækkert !
Ej hvor dejligt du kan lide dem, Alberte! :-) Det lyder super lækkert med peberfrugt også, skal helt sikkert prøves! :-)