SPRØD PIZZA MED RODFRUGTER –
Hovedretter, Nemme hverdags retter, Pizza, Vegetar

SPRØD PIZZA MED RODFRUGTER

Jeg er ret vild med pizza, har endnu ikke prøvet en pizza, som jeg ikke har synes godt om. I går ville jeg prøve at lave en, der ikke var blevet lavet i lejligheden før. Jeg gik i tænke boks. Vi havde et par kartofler i køleskabet der skulle bruges, men jeg ville ikke bare lave den normale kartoffelpizza. Ikke fordi jeg ikke er vild med den, for jeg synes den smager fantastisk, men netop fordi jeg ville prøve noget nyt. I stedet blev det til en pizza med forskellige rodfrugter. Udover kartoffel kom der også pastinak, gulerod og rødbede på pizzaen. Jeg prøvede en ny opskrift på pizzadej og den blev lækker! På bunden kom der på den ene lidt chili/hvidløg pasta og på den anden en god tomat-mayo – begge to blev smadder gode! På toppen kom der friskt mozzarella og lidt olie – olie for at gøre dem ekstra sprøde :) Da pizzaerne var færdige blev der spredt lidt feldsalat udover dem.

 

Ingredienser (giver 2 små pizzaer eller 1 stor):

Pizza-dej
5 gram gær
1,5 dl lunkent vand
1 tsk salt
1 tsk sukker
100 gram hvedemel
50 gram grahamsmel
30 gram rugmel

Fyld
1 mellem rødbede
2 gulerødder
1 pastinak
4-5 små kartofler
1 tsk chili/hvidløg pasta
3 spsk olie
1 spsk god mayo
1 pakke mozzarella
lidt feldsalat

  1. Dej: Opløs gæren i vandet og tilsæt resten af ingredienserne (mel lidt ad gangen til konsistensen er god)- brug evt. en røremaskine til at få æltet dejen godt sammen. Lad den hæve tildækket i alt fra 1 time til 12 timer
  2. Fyld: Skær rødbeder, gulerødder, pastinak og kartofler i tynde skiver. Sæt en gryde over med vand og lad det koge. Kom alle tingene i UNDTAGEN rødbeder (ellers bliver alt rødt). Kog dem 2-4 min. Tag pastinak, gulerødder og kartofler og ad gryden og gør det samme med rødbederne
  3. Del dejen i to lige store klumper og rul dem tyndt ud
  4. Bland chili/hvidløg pasta med olie og smør det på den ene bund og mayo på den anden
  5. Fordel de kogte rodfrugter på pizza bundene og kom mozzarella på toppen
  6. Bag pizzaerne ved 250 grader i 12-13 minutter – tjek at osten er gylden og bunden er sprød
  7. Pynt med lidt feldsalat og saltflager
tidligere indlæg næste indlæg

7 Kommentarer

  • Reply Julie Monberg 5 september, 2012 at 11:40

    Åh wauw hvor ser den pizza lækker ud! Mmm …

  • Reply Anonymous 5 september, 2012 at 18:37

    Hold nu op hvor ser der bare god ud! Den skal helt klart prøves! :)

  • Reply Rikke 5 september, 2012 at 19:31

    Jeg elsker rodfrugter, så denne skal da prøves. Den ser super lækker ud, specielt bunden!

    • Reply Laura og Christine 6 september, 2012 at 14:56

      Så må det her være en pizza lige for dig, Rikke. Bunden var virkelig god, jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har fået en bund der var så god :)!

  • Reply » PIZZA MED FIGNER, SERRANO SKINKE OG FELDSALAT 19 august, 2014 at 15:08

    […] vi fik pizza, som var den med rodfrugter, lavede jeg sådan en stor portion pizzadej, at halvdelen blev i køleskabet. Det er faktisk smart […]

  • Skriv en kommentar