GRILLEDE GRØNNE BØNNER MED PARMESAN –
Nemme hverdags retter, Snacks, Tilbehør

GRILLEDE GRØNNE BØNNER MED PARMESAN

Grillede bønner med revet parmesan er virkelig en nem måde at lave grønne bønner der smager godt! Nogle gange synes vi, at kogte grønne bønner godt kan være lidt kedelige, og valgte derfor at prøve et andet alternativ. Det blev til disse bønner, som vi har bagt i ovnen i ca. 10 min. Mens bønnerne stadig er varme rev vi lidt parmesan ost over og lidt citronsaft. Inden bønnerne kom i ovnen, havde vi lavet en meget nem marinade ud af bare knust chili/hvidløg pasta og olie – som vi dryssede over sammen med salt.
De kan serveres som tilbehør til en kød-ret, eller laves til en salat med f.eks. lidt feta, granatæble og en balsamico dressings – eller som en snack, mums!

 

Ingredienser til grillede grønne bønner:
400 gram bønner
1 spsk olivenolie
1 tsk knust chili/hvidløg pasta
Revet parmesan ost
Lidt citronsaft

 1. Læg bønnerne ud på en bredepande med bagepapir. Bland olie og knust chili/hvidløg pasta i en skål og hæld det over bønnerne. Brug evt. hænderne til at få smurt alle bønnerne godt ind. Drys LIDT salt over.
 2. Bag bønnerne i ovnen ved 220 grader i ca. 15 min. Hvis man ønsker dem lidt mørke, kan man give dem gril de sidste par minutter.
 3. Drys med revet parmasan og citronsaft
tidligere indlæg næste indlæg

3 Kommentarer

 • Reply myfoodpassion 4 marts, 2012 at 23:15

  Spennende måte å lage bønner på. Fin blogg!

  • Reply Laura og Christine 5 marts, 2012 at 17:31

   Mange tak, det er en rigtig nem måde at lave lækre bønner på ;-)

 • Reply » NEM KARTOFFELSALAT 20 august, 2014 at 16:07

  […] pasta og dryssede med salt og tørret basilikum. Faktisk kom ideen efter vi havde lavet ovnbagte bønner med samme chili/hvidløg pasta. Alt efter hvordan og hvor stort man skærer kartoflerne, kan det […]

 • Skriv en kommentar