Udskriv

SOMMERKAGE MED SKUM

En skøn mazarinkage fyldt med rabarber og en lækker skum på toppen
Forb. tid30 min
Tilb. tid30 min
Ret: Dessert

Ingredienser

Mazarinkage

  • 200 g marcipan
  • 150 g sukker
  • 150 g blødt smør
  • 2 æg
  • 45 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker

Jordbær/rabarbermarmelade – der skal bruges ca. 1,5 dl til kagen (lav den gerne en dag i forvejen)

  • 250 g jordbær
  • 250 g rabarber
  • 250 g Dansukker Syltesukker
  • skal og saft fra 1 citron
  • ½ spsk vaniljesukker

Skum

  • 140 g past æggehvider
  • 15 g sukker
  • 250 g sukker
  • 75 g vand
  • 110 g Dansukker glukosesirup
  • 1 vaniljestang

Sådan gør du

Mazarinkage

  • Riv marcipanen og put den i en skål med sukker og den bløde smør
  • Pisk det hele sammen til en ensartet masse
  • Tilsæt ét æg ad gangen mens der piskes
  • Vend tilsidst hvedemel og vaniljesukker forsigtigt i
  • Hæld dejen i et fad (beklædt med bagepapir) med en størrelse på ca. 20 x 30 cm.
  • Bag kagen ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 20 min. - tjek om kagen er færdigbagt med en skarp genstand
  • Lad kagen afkøle

Jordbær/rabarbermarmelade – der skal bruges ca. 1,5 dl til kagen (lav den gerne en dag i forvejen)

  • Put alle ingredienserne i en gryde og lad det komme op at koge
  • Lad det hele stå og simre i ca. 10 min inden det hældes på glas til afkøling

Skum

  • Pisk æggehvider og de 15 g sukker luftigt
  • Put de 250 g sukker, vand og glukosesirup i en gryde og lad det hele blive varmet op til 117 grader (det vil tage lidt tid inden temperaturen rammes)
  • Fordel vaniljekornene med lidt af sukkeret, så kornene skilles ad
  • Hæld den varme sirup i en tynd stråle til de piskede hvider mens der piskes videre og rør ligeledes vaniljekornene i
  • Skummet skal piskes grundigt - ca. 15-20 min - her vil skummet være afkølet og meget luftig
  • Fordel jordbær/rabarbermarmeladen over den afkøle mazarinkage og fordel skummen ovenpå
  • Fordel evt. en anelse af marmeladen på toppen og lav små swirls med en kniv
  • Opbevar' kagen på køl indtil servering