Så blev det mandag (igen) og det er ikke så slemt herhjemme, da vi stadig har ferie. Eller Christine har ikke rigtig ferie, men nærmere læseferie. Vi har haft en hyggelig weekend med en tur i sommerhus og det var også i den anledning at disse snurrer blev bagt. Fredag aften stod nemlig på tapas, hvor vi tænkte at de her brød ville passe godt til- og det gjorde de også :-)
Idéen er den samme, som hvis man laver kanelsnurrer, i stedet for kanel-massen har vi bare kommet soltørret tomattapenade i. Man skal endelig ikke være for nærig med denne tapanade, i sidste ende gør det dem bare mere tørre, og vi ved jo alle at de bedste kanelsnurrer er dem, der er mest fedtede ;-) Vi havde iøvrigt en rigtig sjov søndag, der blev tilbragt i Masterchef studierne, hvor vi konkurrede mod andre søde madbloggere med kokkelandsholdet som dommere. Det er ikke noget der kommer i tv – det var blot et blogger-event med Samsung.
Ingredienser (ca 24 stk)
Dej
25 gram gær
750 ml lunkent vand
2 tsk salt
1 1/2 tsk sukker
1/2 dl olie
8 dl grahamsmel
8 dl hvedemel
- Opløs gør i vand og tilsæt derefter sukker og salt
- Tilsæt olie og grahamsmel – ælt det hele godt sammen
- Tilsæt hvedemel og ælt dejen rigtig godt (10 min på røremaskine) indtil dejen ikke er klistret mere (det er meningen at dejen skal være rimelig flydende her indtil den er æltet godt fast)
- Lad dejen hæve i ca 1 time
- Del dejen i 24 klumper på et godt meldrysset bord og rul hver klump flat ud
Soltørret tomattapenade
1 løg
3 fed hvidløg
250 g soltørrede tomater60 g mandler
1 1/2 dl olie
Lidt vand
Salt og peber
- Blend alle ingredienserne til tapanaden til en ensartet tyk masse og smag til med salt og peber. Tilsæt vand indtil konsistensen er ok
- Kom tapenade på hver udrullet dej og rul den sammen til en pølse (ligesom når man laver kanelsnegle)
- Skær pølsen i to på langs men lad være med at skære hele vejen igennem (lad den ene ende hænge sammen)
- Rul de to strimler sammen indover hinanden til en snoet pølse
- Vend strimlen sammen ind under hinanden, så den for det fine udtryk (det er lidt svært at forklare, men der findes fine videoer hvor man nogenlunde kan se det)
- Læg snurrerne på en bageplade og bag dem i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) i 15-20 min
- Spis dem til lidt lækker tapas eller medbring dem på madpakken
7 Kommentarer
De ser bare lækre ud – de plejer også at være gode til en gang suppe, synes jeg – de mere neutrale supper, kan godt få lidt modspil af noget brød med spark i :D
– Anne
Tusind tak – de var helt perfekt snaskede :) Og ja til suppe er sådan nogle også altid et hit :)
[…] Ingredienser (2 ruller – hovedret 3 personer med tilbehør): 450 g kyllingebrystfilet (2 fileter) 12-14 stykker brie 2-3 dl soltørret tomattapenade (evt. halv portion af opskriften her) […]
[…] er selvfølgelig smag og behag. Vi har lavet en slags snurrer før hvor de i stedet blev lavet med soltørret tomattapenade – og man kan sagtens også tilføje anden pesto/smørrelse hvis man har lyst! Vi har spist […]
[…] Vend strimlerne sammen ind under hinanden – se evt. lidt mere fremgangsmåde i vores tidligere indlæg her […]
[…] SNURRER MED SOLTØRRET TOMATTAPANDE […]
[…] Hvis I vil have andre idéer til fyld i snurrer, har vi også lavet noget med marcipan/chokolade, karamel og faktisk også nogle salte med soltørret tomattapeade. […]