Denne her kyllinge ret med peanutbutter sauce er en nem hverdags ret, hvor man virkelig kan få tømt ud i køleskabet. Det eneste must til retten er næsten kun ris, kylling, kokosmælk og peanutbutter, resten vil vi mene man kan variere og tilsætte efter smag og behag (selvfølgelig skal man ikke tilsætte peanutbutter, hvis man ikke kan lide det :-)). Man må derfor heller ikke blive skræmt af ingrediens listen, for det er kun ideer ift. hvad vi kunne finde i vores køleskab – brug hvad i har og kan li’ ;-) Retten består af en lækker cremet sauce, der har en dejlig smag af peanut sammen med de lidt knasende grøntsager. Vi serverede ris til, men man ville også sagtens kunne bruge kartofler eller pasta. Vi synes bare det sammen med ris bliver rigtig lækkert “boller-i-karry-sauce” agtigt fordi saucen er så cremet og på samme tid lidt sundere med en masse grøntsager. Skriv endelig hvad i kan finde på at putte i, det kan jo være det gemmer sig som en rest næste gang vi kaster os over retten ;-)!!
Ingredienser (2-3 pers.)
250 g brune/vilde ris
6 dl vand
250 g kylling
5 g ingefær
1/2 grøntsags bouillon terning m. 1 dl kogt vand
2 fed hvidløg
6 mellemstore svampe
1 forårsløg
2 snack pebre
3/4 dl peanutbutter
1 tsk rød karry pasta
3 tsk soya
1 dåse kokosmælk
evt. lidt jævning
Salt og peber
- Tilsæt ris og de 6 dl vand til en gryde og kog risene færdige (30-45 min. afhængig af type)
- Steg kyllingen på en pande gerne med lidt krydderi, hvis man ønsker (vi brugte tandori krydderi)
- Tag kyllingen al panden og steg svampe, forårsløg, snack peber, hvidløg, ingefær indtil at væden er afgivet fra svampene
- Tilsæt kyllingen til grøntsagerne sammen med bouillon (opløst i vandet), peanutbutter, karry pasta, soya og kokosmælk
- Lad det hele blive blandet godt til en ensartet masse. Hvis man ønsker den tykkere kan man evt. jævne den lidt (vi jævnede den med lidt maizena)
- Smag til med salt og peber
- Placer en mængde ris på en tallerken og put en skefuld sauce med kylling ovenpå :-)
19 Kommentarer
Det må prøves – bliver et hit herhjemme ;)
//Emilie
http://gravidmedlupus.blogspot.dk/
Det lyder godt, Emilie! Lad os endelig vide hvad du synes :)
Det ser virkelig lækkert ud! mmmh!
Tusind tak, Anna-Nathalie – det var rigtig lækkert :)
delicious!! And super cute plates!
Thank you so much, Roos :-)
Det ser virkelig lækkert ud. elsker peanutsauce og tror denne har megamega gode chancer hos mig!!! MMM… tak!!!
Hehe, dejligt at høre, Sine :-) Vi synes hvert fald den var mega god!!
God weekend!
Årh den ret er lavet ange gange her hjemme! Men vi putter også lidt cashewnødder i da det giver et lækker crunch :-)
Det lyder som en god idé, Josefine! Altid godt med lidt knas og så smager cashews jo bare så godt ;-)
Jeg fik tippet om jeres blog af en veninde, og har i dag prøvet denne opskrift af. Virkelig lækker, nem hverdagsmad! Et kæmpe hit i studiehjemmet!! Meget mere af denne slags opskrifter (nemme, men spændende hverdagsretter) tak :)
Mvh. Janne
Hej Janne! Tusind tak for din kommentar, det er sådan nogen der varmer en masse her hos os :-)
Vi skal nok komme med flere af sådanne opskrifter – vi håber du bliver ved med at kigge med!
[…] et par uger siden lavede vi denne ret, som jeg fandt inspiration til hos Twin Food. Det er en lidt eksklusiv udgave af kylling i karry. Vi var begge vilde med retten, og så sent som […]
Mh! Klart ny livret! Hold nu op en lækker ret! Jeg havde først forelsket mig i Kowloons Sate Kai, men jeres ret overgår den faktisk! Fortsæt endelig det gode arbejde – jeg elsker at afprøve jeres lækre opskrifter :) Big thumbs up herfra! :)
Hvor er det dejligt at høre, Mette :-)! Vi var også selv kæmpe fan, og må nok snart kaste os over den igen ;-)!
Tak for din søde kommentar :)
Hold K*FT hvor var dagens aftensmad fantastisk – specielt fordi det var en rest fra igår, og den var altså blevet endnu bedre på 2. dagen ;-) Tak for en kanonlækker opskrift og ikke mindst en fantastisk blog med tonsvis af god inspiration!
Jeg freestylede lige lidt efter, hvad der var i køleskabet, så jeg kan fortælle, at det virkelig kan anbefales med friske minimajs i den cremede sauce! Til serveringen skar jeg bittesmå (sure) æbletern ud til topping, og det gav altså det allersidste til den sødlige sauce :-)
Tusind tak Mia – hvor er det dejligt med sådan en positiv kommentar.
Altid godt at høre når vores opskrifter falder i god jord!
Og dejligt med lidt ekstra fif til retten, dem må vi huske næste gang :)
Rigtig god weekend
Laura og Christine
[…] RIS MED KYLLLING I PEANUTBUTTER SAUCE – twin-food.dk […]