PEBERFRUGT/AUBERGINE TAPANADE –
Dip/Salsa, Forret, Snacks, Vegetar

PEBERFRUGT/AUBERGINE TAPANADE

Så er vi nået til 4. og næstsidste dyst i Braun’s blender battle mod Frk. Kræsen som er “pesto/tapanade”. Vi har lavet en tapanade på aubergine og peberfrugt, som vi meget håber i vil give en lille stemme her hos MAD & BOLIG (husk i selv har mulighed for at vinde en blender, når i stemmer!!). Den smager helt fantastisk og så har den ovenikøbet en flot rød/orange farve, som minder os om sommer. Det har vi godt nok brug for i det her snevejr, hvad dælen sker der? Det er jo marts og forår!! :-). Auberginen er ikke særlig kraftig i smagen, men den er med til at gøre konsistensen lækker cremet. Man kan smage til med chili og/eller hvidløg hvis man ønsker smagen stærkere og mere krads . Servér tapanaden som en velkomst snack på et stykke sprødt brød eller som en dip til kartofler eller måske et stykke lækkert kød. Brug den i madpakken som ”spread” i sandwichen, det giver et godt lille pift. Vi prøvede både vores til en lækker grov kikse-snack og som spread i madpakke bollen og det er bestemt ikke sidste gang ;-) 

 

Ingredienser (500 ml):
1 stor aubergine
500 g. rød peber
½ dl olie
Saft fra en halv citron
Salt og peber

 

  1. Halver auberginen og peberfrugterne og bag dem i ovnen ved 230 grader (varmluft) i 25-30 min indtil de er bløde.
  2. Blend først peberfrugterne og auberginen.
  3. Tilsæt citronsaft, olie og smag til med salt og peber
Dette indlæg er sponsoreret og lavet i samarbejde med Aller Media og Braun i forbindelse med Brauns Blender Battle hvor vi dyster mod Frk. Kræsen om at være mest kreativ med en blender
tidligere indlæg næste indlæg

16 Kommentarer

  • Reply Anna-Nathalie 14 marts, 2013 at 09:00

    mmh sådan en omgang har eg lavet før, det er virkelig lækkert! :)

    • Reply Twin Food 15 marts, 2013 at 08:25

      Det er nemlig super lækkert, og så kan det bare bruges til næsten alt :-)

  • Reply Sine And 14 marts, 2013 at 11:29

    Ej… nu gør du det igen.. gør mig vildt sulten.. det ser super lækkert ud!!!

    • Reply Twin Food 15 marts, 2013 at 08:28

      Hehe, undskyld ;-) Men altid noget at det falder i din smag :-)

  • Reply Sofie Maria 15 marts, 2013 at 11:12

    Uhm jeg lavede straks en portion igår da jeg så indlægget – det er så lækkert og utrolig let!! Tak for den :)

    • Reply Twin Food 15 marts, 2013 at 15:12

      Dejligt at høre Sofie Maria – og godt at vi ikke er de eneste, der er helt vilde med det ;-)
      Rigtig god weekend!!

  • Reply Jane 15 marts, 2013 at 13:31

    Hej. Den vil jeg prøve at lave – lyder rigtig lækker, men det er jo en rimelig stor portion, så ved I/har i et bud på hvorlænge den kan holde sig i køleskab ? God weekend.

    • Reply Twin Food 15 marts, 2013 at 15:15

      Vores var spist efter 2-3 dage, og der var ingen problemer, den blev dog også brugt som dip den ene dag, hvor der røg en del. Men prøv med maks 4 dage. Hvis du både bruger den i madpakken og som tilbehør til aftensmad lover i at den er væk hurtigt ;-)

  • Reply STEPHANIE / FASHIONBYSTERUP 16 marts, 2013 at 00:48

    MMh, hvor ser det bare lækkert ud :D mange tak fordi du lige ville dele opskriften, det skal helt sikkert prøves <3

    Jeg har en GIVE-AWAY igang på bloggen
    hvor du kan vinde et gavekort til at designe dit eget cover hos CASEAPP :D
    Kig forbi og deltag hvis det lyder fristende ..

    • Reply Twin Food 17 marts, 2013 at 12:56

      Tak Stephanie :-)! Dejligt du kan lide opskriften!!
      God søndag

  • Reply AUBERGINE DIP | TWIN FOOD 15 april, 2013 at 09:49

    […] Der var lidt aubergine kød tilovers fra de lækre fyldte auberginer, der lå i køleskabet og ventede på at blive brugt ved rette lejlighed. Vi brugte det til en lille dejlig dip, hvor auberginen blev blendet med hvidløg, creme fraiche og lidt olie. Dip er altid godt til alverdens ting; smørrelse i sandwich, til små knasende hapsere som forret eller til salat/kartofler. Vores blev brugt på en lidt anderledes pizza, hvor det fungerede som smørrelse på bunden. Et super lækkert alternativ til den klassiske tomatsauce, der varmt kan anbefales at man prøver. Resterne blev spist i løbet af få dage og brugt som smørrelse i madpakken. Hvis man ønsker et lille twist, kan man blende peberfrugter med i dippen, ligesom vi har gjort her. […]

  • Reply » RUGKIKS MED FETADIP 5 januar, 2014 at 09:53

    […] som vi synes passede godt til de runde kiks. En tomatsalta eller oliven tapanade eller fx denne peberfrugt tapanade ville også sagtens kunne fungere oven på kiksene. Vi lavede kiksene runde med en passende form, […]

  • Reply Anders Poulsen 5 januar, 2014 at 17:54

    Hej tøser, lækker combi, men jeg må sige at mit resultat ligger langt fra jeres, med hensyn til udseende og farve. Har i skind på jeres aubergine, for den må jo farve en hel del når den bliver blendet? Og hvad med tiden, er det korrekt at det skal have 25-30 min ved 230 grader ? :0) mvh Anders

    • Reply Twin Food 15 januar, 2014 at 17:21

      Hej Anders
      Det er lidt længe siden tapanaden er blevet lavet, men vi husker ikke at have taget skindet af – men det er muligt at vi ikke har brugt “endeskiverne” af auberginen, og derfor ikke har fået det meste af det skind med.
      Både auberginerne og peberfrugterne skal være bløde når de tages ud af ovnen og tiden de skal være der kan selvfølgelig afhænge af ens ovn. Det vigtigste er ikke tiden men bare at de er bløde når de er færdige :-)

  • Reply Allan 30 juni, 2014 at 03:38

    Det ser godt nok lækkert ud. Ingen tvivl om den skal prøves en af dagene:)

    • Reply Twin Food 30 juni, 2014 at 12:43

      Tusind tak :) Vi håber det falder i god jord!

    Skriv en kommentar