Vi er ved at være tømt ud for rabarber – og hvor har vi fået lavet mange skønne ting. Blandt andet en blondie med rabarber, en trifli og også en lækker crumble. Det sidste vi har forsøgt os med er de her skønne rabarbersnitter, som nok er på vores top 3. Snitterne er efter samme princip som hindbærsnitter bare med en omgang god hjemmelavet rabarbersyltetøj i stedet. Til rabarbersyltetøjen har vi fået lidt hjælp af Dansukkers syltesukker, der meget nemt fik tryllet en lækker omgang syltetøj frem. Hele proceduren med sukkeren, der indeholder pektin er enorm enkel og syltetøjen er hurtig fast og klar til brug! Her behøver man bare en del frugt/bær til en del syltesukker og voila så er der lækker syltetøj! Har i brug for andet inspiration til syltning, så tag et smut forbi Dansukkers Sylteskole. Her findes der en masser lækre opskrifter – vi er selv vilde med hyben og håber at det er I år, at vi får tid til at lave hybenmarmelade. Det lavede vi ofte i sfo’en som børn og det smagte bare SÅ godt oven på et stykke knækbrød med smør!
Ingredienser (8 stk.)
Syltetøj
400 gram rabarber
150 gram Dansukker Syltesukker
Korn fra 1 vaniljestang
1 spsk vand
- Skær rabarber ud i tern og kom det i en gryde sammen med resten af ingredienserne
- Lad det koge i ca. 15 min mens der røres undervejs
- Hvis stykkerne virker for grove, kan man blende marmeladen, inden den hældes på rene skoldede glas
- Luk glassene tæt og opbevar den i køleskabet
Dej
30 gram flormelis
200 gram hvedemel
Korn fra 1 vaniljestang
100 gram marcipan
100 gram smør
- Bland flormelis, hvedemel og vaniljekorn
- Smuldr marcipan og smør i massen
- Saml dejen med 1 æg (dejen vil være klistret, men sørg for ikke at rør for meget ved den)
- Kom dejen i en pose og put den i fryseret i 1 time
- Rul dejen ud på et meldrysset bord og udstrik med en rund genstand (hvis man ønsker traditionelle snitter, skal man blot rulle dejen ud til to ens rektangler) og fordel dem på en bageplade med papir
- Bag dem i ovnen ved 190 grader i ca. 15 min (de må gerne være gyldne)
- Lad dem køle helt af, inden der kommes lidt rabarbermarmelade i mellem en bund og en top
- Pynt kagerne med glasur og frysetørrede rabarber
Indlægget er sponsoreret og lavet i samarbejde med Dansukker. Opskrift, meninger og billeder er vores egne :)
4 Kommentarer
Jeg har lige lagt fire kg rabarber i fryseren. Det skal da helt klart bruges til rabarbersnitter (altså ikke det hele selvgølgelig;))! Har aldrig overvejet, at man ikke kun behøver at putte hindbærsyltetøj mellem de lækre snitter. Der åbnede der sig lige en hel ny verden for mig, haha! Tak for opskriften, piger!
Kram
Lækkert med så mange rabarber i fryseren, de kan altid bruges til et eller andet lækkert :)! Vi håber snitterne bliver et hit hos dig – her var de “desværre” hurtigt væk ;)
KH
Sikke en god idé! Jeg har lige lavet rabarbermarmelade med æble og lime, men da jeg ikke selv er den store marmeladespiser (jeg kan bare rigtig godt lide at lave det), er det da oplagt at lave små snitter med den. Ved i, om man kan lave snitterne i forvejen? Jeg forestiller mig, man kan bage selve snitterne dagen i forvejen, opbevare dem i en kagedåse og så lægge dem sammen inden servering. Men er det noget, i har erfaring med?
Uhm det lyder som en lækker marmelade med både æble og lime! De kan sagtens laves som du forslå, bag dem færdige og lad kagerne ligge i en kagedåse inden de så samles. De kan godt samles og pyntes en times tid inden servering, så de lige når at sætte sig lidt :)!