Til vores fødselsdag, for et par uger siden, serverede vi to forskellige slags bruschettaer til forret. Da det nu er sommer, og vejret i øvrigt var helt vildt lækkert på vores fødselsdag, lavede vi et par sommerudgaver. Den ene blev med pesto, grillede nektariner og gedeost – den blev varmet i ovnen, så gedeosten blev ekstra lækker. Den anden udgave var med ærtepure, frisk mozzarella og løgspirer på toppen. Brødet kan man selv bage, eller man kan tage den hurtige udvej (ligesom vi gjorde) og købe noget i stedet ;-). Brushettaer passer perfekt til varme sommeraftener med søde mennesker, hvor der skal serveres en lille forrret – fx. med et glas rose ved siden af ;-).
Bruschetta med ærtehummus, frisk mozzarella og løgspirer
Ingredienser (10 stk.)
10 skiver ristet brød
Ærtehummus lavet på 300 g kikærter, 200 g ærter, 2 fed hvidløg, 1/2 dl olivenolie, salt og peber, samt en anelse citronsaft
1 pk frisk mozzarella
1 pakke løgspirer
- Blend alle ingredienserne til ærtehummusen og smag til
- Fordel en klat ærtehummus på et stykke brød, et par stykker frisk mozzarella og lidt løgspirer på toppen
Bruschetta med grillede nektariner, gedeost og karse
Ingredienser (10 stk.)
10 skiver brød
10 tsk pesto (1 tsk pr. brød)
4 nektariner skåret i både (ca. 3 både til hvert brød)
1 pk gedeost skåret i 20 stykker (2 stykker til hvert brød)
Karse
- Gril nektarin bådene på en grill pande eller på grillen – man kan også sagtens bare stege dem på en normal pande
- Fordel gedeosten på brødene og nektarin bådene ovenpå
- Bag brødene i ovnen ved 200 grader i 10-15 min. indtil gedeosten er gylden
- Pynt med karse inden servering
8 Kommentarer
Hvor ser de lækre ud. Jeg er dog desværre ikke den store gedeostefan, vil man evt. kunne bruge en feta i stedet? Eller kan I anbefale en gedeost, der er meget mild i gedesmagen, som man kunne prøve ud med…
Tusind tak :)! Vi synes du skal prøve med brie – det har lidt samme konsistens :) Ellers så kan feta helt sikkert også bruges, den bliver bare lidt anderledes når den bliver varmet :)
Mmh, det ser bare super lækkert ud!
Mange tak :)
Nøj, hvor ser det bare lækkert ud! Må helt sikkert prøve at lave hummus snart!
http://industrialbarbie.blogspot.com/
Tak :)! Ja, det er så lækkert at have lidt hummus på lager :)!
Damn de begge ser gode ud, men jeg glæder mig til at prøve Bruschetta med grillede nektariner, gedeost og karse
God idé – bruschettaer er bare altid godt :-)!