Vi er vilde med dadelkugler og laver dem ofte i flere forskellige udgaver! Her har vi forsøgt at give dem et lille efterårs, eller måske julet, twist og er sikker på at det bliver en af de faste udgaver når vi nærmer os jul – vi ved godt der er lidt tid endnu ;). Til de ingredienser, som vi plejer at tilsætte har vi også tilsat ingefær og kanel og det giver en skøn lille mundfuld med en lille skarp kant fra ingefæren. Der kan sagtens tilsættes mere/mindre, bare smag til og tilsæt som I ønsker! Mængderne som passer os godt har vi selvfølgelig skrevet her nedenfor. Ønsker man at rulle dem i noget vil vi foreslå en blanding af kakao/kanel, kakaonibs eller fint hakket kokos. Vores formiddag/eftermiddag skal bruges i IKEA (Skejby), hvor vi skal ud og bage lidt i et køkken, så hvis I keder Jer kan I jo komme forbi og sige hej :) Derudover skal vi i aften være prøvekaniner for kokkelandsholdets VM-middag, som de skal til i Luxemborg til november. Det glæder vi os meget til og er sikker på at det bliver noget af en oplevelse :)
Ingredienser (giver mange)
300 g dadler (husk og fjern sten)
150 gram mandler
50 gram kokosmel
15-20 gram ingefær
2 spsk kanel
100 gram müsli
1-2 spsk kokosolie
1/4-1/2 dl vand
4-6 spsk usødet kakaopulver
- Blend alle ingredienserne rigtig godt sammen (sørg for at tilsætte vand lidt ad gangen – stop når massen kan formes til kugler, så den ikke bliver alt for fedtet)
- Smag til – man kan sagtens komme mere kakao/kanel eller ingefær i, hvis det er nødvendigt
- Rul massen til små kugler (rul dem evt. i en blanding af kakao/kanel, fint hakket kokos eller kakaonibs)
- Opbevar dem i køleskabet i en beholder
4 Kommentarer
Årh, jeg elsker også dadelkugler! Bliver altid nødt til at smide en god del af portionen i fryseren – ellers er de seriøst væk på meget kort tid ;) Sikke en god idé at give dem et kick med ingefær! Mine bliver altid bare meget klassiske og søde i smagen, så jeg skal helt sikkert prøve med noget mere spark på smagen næste gang!
– Annawarrington.dk
Det var en god idé med fryseren, det når vi vist aldrig ;)
Ingefæren gør det faktisk rigtig godt :)
Putter også altid mine i fryseren – problemet er bare at de også er rigtig gode når de er frosne
Det kunne vi forestille os ;)! hehe