BURGER MED RICOTTABØF –
Bagværk, Hovedretter, Vegetar

BURGER MED RICOTTABØF

Burgere- Hvem kan ikke lide det?! Kan faktisk ikke huske, at jeg har mødt nogen, som ikke kan lide burgere – og det er der nok en god grund til. Hver gang jeg får burgere smager de meget bedre end jeg husker det, og efter første bid kommer der altid et “Mmmmmh” ud af min mund :) Denne burger er ikke med en almindelig bøf, men i stedet med en bøf lavet på ricotta, æg, mel, persille, purløg og hvidløg. Ricottabøffen stammer fra det nyeste Spis Bedre blad, her har jeg bare tilsat lidt ekstra ingredienser, og så er de bagt i ovnen og ikke på panden. Bøffen var smadder god i en burger, og som min kæreste sagde, lægger man faktisk ikke mærke til, at der ikke er kød i. Bøffen kan selvfølgelig også spises med kartofler eller andet tilbehør til. Burgerbollerne er dem jeg altid plejer at lave, men da jeg ikke havde gær, kom jeg 2 dl rugmels surdej i i stedet – det blev bestemt heller ikke værst. Ricotta bøfferne blev som skrevet bagt i ovnen og på den måde undgår man også ekstra opvask + ekstra oprydning omkring komfur – win win ;)!

 

Ingredienser (giver 3 burgere):


Ricottabøffer:
250 gram ricotta
1 æg (delt i hvide og blomme)
3 spsk mel
1 fed hvidløg
1 lille hånd purløg + persille
salt og peber

Burgerbollerne kommer fra denne opskrift – hvor gær er skiftet ud med 2 dl rugmelssurdej og lidt ekstra mel
Agurk
Tomat
Løg
En lækker mayo
Ketchup

 1. Bland ricotta med æggeblomme, hvidløg, mel og krydderurter
 2. Pisk æggehviden stiv i en skål og vend den forsigtigt i ricotta blandingen
 3. Krydr med salt og peber
 4. Bag dem i ovnen i ca. 15 min ved 220 grader (indtil de er gyldne) vend dem evt. halvvejs, men pas på, da de godt kan være lidt skrøbelige. Et godt råd er at komme lidt olie/smør under hvor bøfferne skal være, så er det nemt at få dem af
 5. Skær bollen over og byg dem op som du har lyst til :)
Jeg beklager at jeg ikke fik taget nogle billeder af bøfferne, men af en eller anden grund glemte jeg det. Håber det  nogenlunde kan ses hvordan de kan se ud i burgeren
tidligere indlæg næste indlæg

11 Kommentarer

 • Reply monsterscircus 24 august, 2012 at 09:12

  Wauw for en burger! Det var simpelthen det dejligste tip, og mega smart med ovnbagt “bøf”. Tusind tak for inspirationen, det var en super god opskrift til weekenden! Rigtig god weekend til jer begge!

  • Reply Laura og Christine 24 august, 2012 at 22:45

   Ja, synes også selv det var ret smart at bage den i ovnen, heh. Håber også du får en dejlig weekend!! :)

 • Reply Linda / mitlivskogebog 24 august, 2012 at 10:13

  Det var dog en skøn opskrift, som helt klart skal prøves næste gang der skal burgere på bordet herhjemme! Jeg er vegetar og bliver så glad hver gang jeg falder over (en brugbar) nem og indbydende vegetarisk opskrift! Så 1000 tak for det : )

 • Reply taburetten 24 august, 2012 at 12:00

  Mmmhhh burger. Denne opskrift skal da vist lige printes og prøves her i weekenden! Tak for inspirationen! God weekend.

 • Reply Johanne 24 august, 2012 at 20:42

  Puuuh jeg blev sulten dér!

  http://www.johanneblog.dk

  • Reply Laura og Christine 24 august, 2012 at 22:48

   Hehe, kan også blive helt sulten af at kigge på billederne igen ;)!
   Hav en dejlig weekend!

 • Reply » HYTTEOST PANDEKAGER MED SOLTØRREDE TOMATER OG BASILIKUM 19 august, 2014 at 15:22

  […] at jeg havde lavet ricotta bøfferne, kom min mor på den idé, at man da sikkert kunne lave noget lignende, bare med hytteost. Den […]

 • Skriv en kommentar