Vi har haft en skøn weekend og har virkelig fået nydt det gode vejr med bade gåture, solbadning og træning! Vi håber sådan at det gode vejr bare bliver ved!
I går lavede vi hjemmelavede burgere, hvilket i øvrigt bare altid er et hit! I dag havde vi brug for en nem aftensmad og den blev tryllet frem af sød kartoffel og pasta.
Vi lavede en lækker cremet pastaret med sød kartoffel sauce og fyldte pastaer. Pastaen kan man vælge lige som man vil og de behøver heller ikke at være fyldte. Det, der tager længst tid i retten er formentlig at koge den søde kartoffel mør, men herefter skal der altså ikke ske meget andet end at tingene skal blandes. Utrolig nemt! Og utrolig lækkert!
Vores udgave her er uden kød, men hvis ikke man er så vild med vegetar-udgaven, kan man evt. stege lidt kylling på panden sammen med hvidløget eller drysse med lidt sprødt bacon på toppen.
Vi var helt vilde med saucen og har allerede planer om at lave den igen og bruge den i en lasagne.
Ingredienser (2 pers.)
350 g sød kartoffel
1/2 dl mælk
1/2 dl crème fraiche
salt og peber
1 fed hvidløg
250 g pasta (vi brugte friske fyldte pastaer)
Brøndkarse, revet parmesan og hakkede nødder til toppen
- Skræl de søde kartofler, skær dem i mindre stykker og lad dem koge møre tildækket i vand (det tager ca. 20 min.)
- Hæld vandet fra kartoflerne og blend (med en stavblender) massen fin og cremet med crème fraiche og mælk
- Smag til med salt og peber
- Sæt pastaen over og lad den koge efter pakkens anvisning
- Hak hvidløget fint og svits det på en pande
- Tilsæt den søde kartoffelmos til panden og herefter den færdigkogte pasta
- Servér i en skål og drys med brøndkarse, parmesan og hakkede nødder på toppen
4 Kommentarer
Lavede retten her til aften, og hold da op hvor var det lækkert! Sikke en skøn ret, som ikke tager ret lang tid at lave ?
Kære Line,
Tusind tak for din kommentar – vi er helt enige :-)!
Hvad skal man med hvidløget?
Hej Vegas,
Det står under punkt 5 “Hak hvidløget fint og svits det på en pande” :)
Hav en god dag!