I Mandags havde vi lavet en ordentlig omgang samosas, og det betød, at der var aftensmad til mere end én dag. Det er længe siden, at vi har fået samosas, og vi kunne derfor godt klare, at spise dem 2 dage i streg – ellers kan vi også snildt finde på at fryse dem , det egner de sig nemlig rigtig godt til :). Til samosa’erne i går aftens, blev denne salat bikset sammen. Den består af rødkål (her kan man sagtens bruge hvidkål, grønkål eller spidskål), gulerødder og sprøde kikærter vendt i en tahindressing – en salat der sagtens kunne komme på årets julebord. Det er sjovt, for når vi får kål, synes vi godt at det kan blive lidt tørt, og derfor laver vi næsten altid en dressing til salater med kål, det gør dem lidt mere snaskede og lækre i vores øjne ;)
Ingredienser (tilbehør til 2 personer)
1/2 rødkål (den anden del kunne fx bruges til denne salat ;))
3 mellem gulerødder
- Snit rådkålen fint ud og kom det op i en skål
- Riv gulerødder i tyndeskiver (eller strimler) og kom det op i skålen til rødkålen – vend det rundt med hænderne
- Kom tahin dressingen (se nedenfor) i skålen sammen med 2/3 af de sprøde kikærter (se nedenfor) og bland det hele godt, så dressing kommer godt rundt
- Kom salaten i en skål og fordel de resterende kikærter over den
Sprøde kikærter
230 gram kikærter (udblødte, kogte og drænet for væske)
2 spsk olie
Krydderier (vi brugte 1 tsk spidskommen, 1 tsk hvidløgspulver, 1/2 tsk cayenne peber, salt og peber)
- Bland kikærterne sammen med olie og krydderier i en skål
- Fordel dem på en bageplade med bagepapir
- Bag dem i ovnen ved 180 grader i 25-30 min
- Lad dem køle af efterfølgende
Dressing
3 spsk tahin
1 spsk honning
1 fed hvidløg, knust
1-2 tsk soya
Saft fra 1 – 1 1/2 lime (vi brugte saften fra 1 1/2 lime, men de var ret små)
- Kom alle ingredienserne op i en skål
- Rør det hele godt sammen
- Smag til om der mangler lime/soya/honning
No Kommentarer