Det er ikke så tit at vi får havregrød herhjemme, og derfor synes vi der skulle en lille ændring til – bare lige én morgen :-)! I sidste uge blev denne grød sat over en aften, inden vi gik i seng, og næste morgen var der serveret morgenmad på under 1 minut – simplethen så nemt! Grøden blev lavet med havregryn og derudover kom vi hindbær og blåbær i. Væden kommer fra appelsin juice og mælk, men kan sagtens bare laves med mælk hvis man er bange for smagen af appelsinjuice, selvom vi ikke synes man kunne smage den. Vi kom lidt hakkede mandler og frysetørrede hindbær på toppen – her kan man sagtens også pynte med friske bær eller lidt hakket chokolade, hvis man rigtig skal forkæles – det vil vi prøve næste gang ;-)
Ingredienser (1 stor skål eller 2 mindre):
Inspiration: Kitchen Confidante
80 gram havregryn
50 gram hindbær (frosne og kogt op)
50 gram blåbær
1/2 dl appelsin juice
1 1/2 dl mælk
Til toppen: Frysetørrede hindbær og hakkede mandler
- Kog hindbær op i en gryde i et par minutter (medmindre det er egen avl)
- Bland alle ingredienserne i en boks og sæt den i køleskabet natten over
- Om morgenen tages boksen ud af køleskabet, ingredienserne blandes sammen til en tyk grød og der kommes ønskede ingredienser på toppen
– Laura og Christine
16 Kommentarer
Det lyder meget som Bircher Mussli, som mærkeligt nok ikke rigtig har ramt Danmark, men som smager super godt.. Kender I det ?
Nej det har vi aldrig hørt om, det må vi lige have undersøgt nærmere, for det her er super lækkert :-)!
Fik det engang serveret til brunch på Radison hotel i Århus. Det smagte helt sindsygt godt! Må prøve det igen.. snart! :-)
Vi er også kæmpe fan af det :-)! Det må snart prøves igen!
Hvor ser det bare godt ud! :)
//Emilie
http://gravidmedlupus.blogspot.dk/
Tusind tak, Emilie – du kan tro det var lækkert :)
Hej piger! Så fandt jeg endelig frem til jeres nye side. Hvor er den blevet fin. Beklager det tog så lang tid, men tiden er bare fløjet med en lille trold på 8 måneder herhjemme.
Min egen blog har også stået lidt stille, men hvor er det rart at komme igang igen. Glæder mig til at finde overskud til at kigge forbi jer igen :)
Hej Bianca! Hvor er vi glade for at du er kommet igen, men kan godt forstå du måske ikke har haft den store tid til blogs de sidste mange måneder! Velkommen tilbage :-)!
Ser lækkert ud med bærene, og fin idé med juicen – jeg laver det altid med yoghurt og vand 50/50. Er både vild med at bruge ganske almindelig neutral yoghurt, men engang jordbær/rabarber-yoghurt er heller ikke af vejen. Bruger jeg den neutrale, får grøden også et godt drys kanel, vaniljesukker eller en skefuld peanutbutter. Og så toppet med banan, mmh <3
– Anne
Hej Anne. God idé med yoghurt – det må prøves næste gang, og gerne med lidt smag i, mums! :-)
Hav en dejlig dag!
Hvor ser det lækkert ud. Nu serverer jeg jo havregrød for pigerne hver dag, og vil da gerne forkæle dem lidt – og en lyserød grød vil da være et hit, men er det korrekt forstået at det er en kold grød?
Tusind tak, Anita :-)! Jep, det er korrekt – grøden er kold! Er sikker på den lyserøde grød vil være et hit :-)
Hejsa,
Det ser super lækkert ud. Jeg forstår dog ikke helt fremgangsmåden.
Skal havregryn osv. ikke også koges op efter hindbær, inden det kommer på en boks og i køleskabet? Eller skal det bare blandes i, som det er?
På forhånd tak og god weekend,
Cecilie
Hej Cecilie. Denne her skal slet ikke koges op eller noget, så det er virkelig nemt! I og med havregrynene ligger i noget “væske” så længe, suger de og det bliver til en grød. Så det skal bare blandes sammen som det er ;-)!
Også god weekend til dig :)
[…] har før prøvet med den klassiske køleskabsgrød og har nu kastet os ud i en lidt anden version – men mindst ligeså god! Vi synes […]
[…] Som i måske har bemærket så bliver der specielt eksperimenteret med morgenmaden herhjemme. Weekenden var ingen undtagelse. Der blev eksperimenteret med Low FODMAP over night bær havregrød. En sjov og anderledes type havregrød, som blandes om aftenen, hviler i køleskabet natten over og spises kold om morgenen. Opskriften er inspireret af de to søde tvillinger fra TwinFood. […]