OSTEBRUD –
Bagværk, Brød, Til madpakken

OSTEBRUD

ostb2

I går i Aarhus var det ægte suppe-vejr. Mørkt, blæsende og regnfuldt – lige sådan et vejr, hvor man bare har lyst til at sidde på sofaen, godt pakket ind i sin dyne, med en kop varm kakao. I går fik vi ikke suppe, men i stedet tærte, som vi også får lavet ekstra mange af i løbet af efteråret. Det er som om at tærter og supper bare hører sig mere til i denne årstid :-). Nå, tilbage til disse ostebrud, som det hele jo handler om. De blev nemlig serveret til en suppe i sidste uge. Da vi var små, lavede vores mor eller far altid suppebrød med revet ost på toppen og sesamfrø. De samme ingredienser blev brugt, plus lidt ekstra, til disse brud, som bliver super lækre (med osten) og luftige – og som i øvrigt snildt kan spises med smør eller puttes i madpakken :-)

Ingredienser (12 stk.)

Dej

25 gram gær

3 dl vand

1 tsk sukker

2 tsk salt

50 gram creme fraiche

150 gram fuldkorns ølandshvedemel

300 gram hvedemel

 

  1. Start med at oplæs gæren i det lunkne vand. Tilsæt derefter hvedemel, fuldkornsmel, sukker og salt, og ælt det sammen. Ælt derefter creme fraiche ind i dejen indtil dejen er smidig.
  2. Lad dejen hæve i en skål, med et klæde over, i ca. 1 time

 

Fyld

1 æg

150 gram revet ost (vi brugte gouda)

50 gram solsikkekerner

30 gram græskarkerner

20 gram sesamfrø

  1. Når der er gået en time laves der en lille fordybning i midten af dejen
  2. Slå ægget ud i fordybningen og tilsæt den revne ost (se evt. her)
  3. Tilsæt også solsikkekerner, græskarkerner og sesamfrø i fordybningen (det er ikke sikkert at det hele kan være i hullet, men det gør ikke noget)
  4. Fold dejen til en stor bolle, og brug en dejskraber til at hakke dejen i småstykker – sørg for at æg og kerner bliver “æltet” godt ind i dejen
  5. Når dejen er hakket i småstykker deles den i brudstykker (de hæver en del, så lav dem ikke for store)
  6. Løft forsigtigt brudstykkerne over på en bageplade med bagepapir
  7. Lad brudene hæve i ca. 30 min.
  8. Bag brudene midt i en 220 grader forvarmet ovn i ca. 15 min (afhænger af størrelse – hvis de lyder hule, når man banker under bunden, er de færdige)

 

ostb1

tidligere indlæg næste indlæg

2 Kommentarer

  • Reply Jenny 15 oktober, 2015 at 17:12

    Bare nysgerrig, men hvorfor denne besværlige metode i stedet for at ældte det hele sammen?

    • Reply Twin Food 16 oktober, 2015 at 09:39

      Det kan man også, men det er for at få de her brud, at vi blander og hakker dejen – det synes vi er super lækkert :)

    Skriv en kommentar