Morgenmad, frokost eller aftensmad… jep, her er en ret som vi gerne spiser på alle tidspunkter af dagen. Og så er det ovenikøbet hammer nemt at bikse sådan en omelet sammen samtidig med at der ikke produceres den største opvask ;) Jo mindre opvask jo bedre!! Derudover kan den varieres i det uendelige, vi bruger tit omelet til at få ryddet ud i resterne – super smart! Her har vi stegt løg, svampe og serano skinke på panden, hvorefter der er hældt en æggemasse udover med hakkede spinatblade i. Som fyld havde vi lidt tomater og flere spinatblade! Vores udfordring er når den ligger på panden og skal vippes over så ganske fint. Af en eller anden grund hænger vores æggemasse altid i panden, så det var et hæld det lykkeds denne her gang. Vi sørgede for at få den godt løsnet lige så stille under, inden vi vippede den over og så blive man også nød til at have lidt olie eller smør på! Derudover tror vi at tricket er lav varme og så med låg på, så den også får nok varme på toppen – med kom endelig med gode tips så det ikke går galt ;)!? Vi spiste et par skiver rugbrød og serverede den i denne her omgang til aftensmad.
Ingredienser (2 pers.)
4 æg
2 håndfulde friske spinatblade
1 dl mælk
Salt og peber
6 store svampe
5-6 skiver serano skinke
Fyld: 3 tomater skåret i mindre stykker, persille og et par håndfulde spinatblade mere
- Skær løg, svampe og serano skinke i mindre stykker og steg det derefter på panden i lidt olie
- Hak spinatbladene fint og bland det i en skål med æg, mælk, salt og peber
- Hæld æggeblandingen på panden over løg, svampe og skinke
- Lad den stå ved lav varme (3-4/9 på vores kogeplade) med låg på i 10-15 min. indtil overfladen er størknet og alt ægget er varmet igennem
- Put fyldet (tomater og spinatblade) på den ene halvdel og fold den anden halvdel over (kræver at man har sikret sig at æggekagen ikke sidder fast i panden, ellers er det umuligt)
- Drys med hakket persille
– Laura og Christine
15 Kommentarer
Mums. Det ser virkelig lækkert ud. Helt perfekt her til foråret/sommeren. Yes mand – det er lige noget for mig og mangler inspiration til næste uges madplan. Tusind tak – den er allerede skrevet på onsdag i næste uge. Glæder mig meget til at prøve det af:)
Dejligt at høre Sara! Det er nemlig en skøn forårs/sommer ret :)! Vi håber du kan lide omeletten ;)
Omelet er altså også bare godt, jeg bruger det også tit til at få tomt græntsagsskuffen når varerne synger på sidste vers ;)
xxoo, Amelia
follefillefou.wordpress.com
Ja præcis Amelia, det er dejligt med sådan en ret, der smager godt næsten ligegyldigt hvilke grøntsager der bliver puttet i ;)
Vi plejer at hakke 1 chili, 2-3 store champignoner og 1 forårsløg og stege det på panden. Efter 1-2 min. tages det af og blandes i æggemassen (2 æg). Steges på panden ved lav varme med en skive serrano skinke inden i – det er seriøst den bedste ret ever!
Ej det lyder også virkelig lækkert Anna! Forårsløgene må vi huske, de er så skønne :) Tak for din opskrift ;)!
Wow, det ser utroligt indbydende ud. Har lyst til at forkaste mine aftensmadplaner og laver omelet her i stedet for ;-)
Tusind tak, Susann ;-) Vi er sikker på dine andre planer også er gode!
Hummm it looks so deliciouuusss
yummy !
http://rockmafialeblog.blogspot.fr/
BLOG/SHOP
Thanks ;-)!
Have a nice day!
Det ser sindsygt lækkert ud! Jeg er en kæmpe fan af omelet – det er så lækkert, nemt og ikke mindst sundt! Uhm. Jeg må afprøve den opskrift her (-:
Dejligt! Vi har det på helt samme måde, og lige præcis det med at det er nemt og sundt er to sikre vindere ;-)!
Ha en dejlig fredag :-)
Nøøj, hvor ser det godt ud! MMS, den vil jeg lave imorgen til frokost ;)
http://Www.agoodiebag.blogspot.com
Tusind tak, vi håber den falder i god jord ;-)!
[…] hvad man lige finder, men det er aldrig tomt ;) Opskrifterne finder I her: Gulerodsjuice – Omelet – Stjerneboller Hvad spiser I typisk i løbet af en dag og er der nogen bestemte kostråd […]