NEMME CIABATTABOLLER MED TOMATSALAT –
Bagværk, Brød, Forret, Frokost, Salater

NEMME CIABATTABOLLER MED TOMATSALAT

Bruschetta med tomatsalat er altid en sikker vinder som en snack eller forret når man får gæster. Vores blev nu ikke lavet fordi vi fik gæster, men fordi vi havde lyst til det! Brødet tomatsalaten skulle ligge på ville vi lave selv og vi ville gerne lave det som ciabatta brød. Problemet med de opskrifter vi har kigget på i forbindelse med ciabatta brød er, at de tit skal laves over flere dage. Da klokkeslettet vi fandt ud af at vi ville lave disse til aftensmad, var kl 14, skulle det altså være en opskrift, hvor dejen ikke skulle hæve så meget. Inspirationen til denne opskrift kan i se længere nede – alt i alt (med hævetid) tager de ca. 2 1/2 time at lave og så smager de faktisk ret meget ligesom ciabatta brød! Tomatsalaten er super simpel og består bare af tomater, friske spinatblade og hvidløg. Hvis man har lyst kan man altid riste brødene, men da vi lige havde bagt dem, synes vi ikke at det var nødvendigt – det ville være synd. På bunden kom vi lidt hellmanns mayo, som slet ikke gjorde bruschetta’erne dårligere.
Ha en dejlig dag!!

 

Ingredienser (giver 8 boller):

Inspiration: relativetaste
ca. 260 gram hvedemel
ca. 130 gram grahamsmel
2 tsk salt
310 ml vand
4 spsk olie
25 gram gær

  1. Rør gæret ud i vand og tilsæt olie
  2. Brug en røremaskine og tilsæt mel lidt af gange sammen med salt
  3. Blev ved med at rør i ca. 15 min
  4. Hæld lidt olie i skålen og sørg for at hele dejen vendes rundt i denne
  5. Dæk skålen til og lad dejen hæve i en time
  6. Hæld dejen ud på et mel-drysset bord (dejen er ret flydende)
  7. Del den i ca. 8 klumper og læg dem på en bageplade med bagepapir
  8. Lad dem hæve i endnu en time med klæde over
  9. Bag dem i en 220 grader forvarmet ovn i ca. 15 min eller til de lyder hule når man banker på dem

Tomatsalat (til ca. 3 halve):
4-5 tomater
1 fed hvidløg
1 hånd spinatblade
Helmanns mayo
salt og peber

  1. Skær tomater over og tag ‘fyldet’ ud. Skær tomaterne i mindre firkanter og kom dem i en skål
  2. Bland hakket hvidløg og spinatblade i skålen
  3. Smag til med salt og peber
  4. Kom salaten på brødet. Vi havde smurt bollerne med lidt hellmanns mayo inden salaten kom på
tidligere indlæg næste indlæg

6 Kommentarer

  • Reply monsterscircus 12 juni, 2012 at 08:57

    Dejligt med en hurtig ciabatta opskrift, det er nemlig tit man lige står og får lyst til ciabatta også skulle man have været igang igår! Ha en super dejlig dag.

    • Reply Laura og Christine 12 juni, 2012 at 22:52

      Ja lige præcis! Og vi synes at de her ciabattaboller er helt OK ;-)

  • Reply Kristine (CookieCrumble) 12 juni, 2012 at 12:05

    Hold op hvor ser de lækre ud. Jeg har aldrig tænk på, at man kunne bruge tmatsalsa på brød også – men det er da en suer idé :) MÅ PRØVE ;)

    • Reply Laura og Christine 12 juni, 2012 at 22:52

      Hehe, det er jo en ret der er super hurtig at lave! På rugbrød smager det helt sikkert ogå godt! ;-)

  • Reply Anonymous 13 juni, 2012 at 13:30

    hold nu op de ser lækre ud, mmmmhhh :-) hvad nu hvis man ikke er ejer af en røremaskine?

    • Reply Laura og Christine 14 juni, 2012 at 10:13

      Så kan du evt. bruge en håndmikser (hvis den er stærk nok) nogle kan man vist godt ælte deje med :) og ellers må du nok igang med hænderne ;-)

    Skriv en kommentar