Vi elsker når vores madpakker indeholder en lille ekstra lækker snack. Disse runde müslibarer er perfekte til de dage hvor man er ved at gå helt kold hen ad eftermiddagen, specielt med en kop kaffe ved siden af ;-). Vi har altid müsli på lager, og hvis man har det, er de ekstra hurtige og lette at lave, derudover har vi tilføjet tranebær og chokolade. Begge dele kan selvfølgelig undlades, men vi synes det gør dem ret lækre! Massen samles blandt andet af kokosolie, honning (for at give dem lidt sødme) og peanutbutter (fordi vi elsker det). Hvis man ikke har nogen runde forme, kan man sagtens komme massen i et fad i stedet og skære barer ud efter bagningen (inden massen er kølet helt af).
Ingredienser (12-14 stk)
6 dl müsli (kan erstattes af 6 dl kerner/haveregryn/nødder/chiafrø)
En anelse salt
1 dl kokosolie
1/2 dl honning
1/2 dl peanutbutter
2 æg
70 gram tranebær
70 gram mørk chokolade
- Kom müsli og salt i en skål
- Smelt kokosolie, honning og peanutbutter i en skål og bland det sammen inden det tilføjes til müslien
- Tilføj æg og rør det hele godt sammen
- Hak chokoladen groft og tilføj det til massen sammen med tranebær
- Rør det hele godt sammen og sørg for at massen kan samle sig
- Form massen på en bageplade (vi brugte en rund form) og bag dem i ovnen ved 180 grader i 15-20 min (alternativt kan man komme massen i en firkantet form og skærer barer ud efter bagningen)
- Lad dem køle af inden de opbevares i en lufttæt beholder
18 Kommentarer
De ser lækre ud! :-) Kan man erstatte kokosolie med almindeligt olie?
Det er ikke noget vi har prøvet og det vil nok gøre lidt ved smagen. Men hvis du bruger en neutral olie ville vi mene at det godt kunne gå ;)
God lørdag!
Hvad kan man erstatte peanutbutter med?
Hej Nina
Det kan erstattes af fx honning, muligvis også kokosolie :)
Jeg har netop lavet disse vidundere og blev lige nødt til at skrive: TAK! De smager SÅ godt og er perfekte til den lille sult.
Hvor dejligt at høre, Sofie :) :)
God søndag!
Hvad er egentlig grunden til at I vælger kokosolie?
Vi synes det giver en god konsistens til snack’en, og så havde vi noget, som skulle bruges :)
Ved I hvor længe de kan holde sig i lufttæt beholder? Og kan man evt. fryse dem ned?
Vores har holdt sig i ca. 1 uge i en lufttæt beholder :-)
Vi er ikke klar over om de kan fryses, men vi vil tro det. Det kan være, at de vil blive mere skrøbelige, og måske have tendens til at falde lidt fra hinanden.
God dag!
Når i skriver at det hele skal smeltes, mener i så over et vandbad eller hvordan?
Ja eller i en mikro :)
Hej piger,
Er det meningen at de skal blive lige så knasende som en alm. Müsli-bar fra butikken? For det var ikke tilfældet med dem jeg fik bagt:-/ dog var smagen helt i top;)
Godt at smagen var med, men ærgeligt at de ikke lige blev som forventet!
De bliver ikke ligeså knasende som dem du kan købe i butikkerne, så skal du nok have fat i en anden opskrift, hvor der blandt andet også indgår smør :) De her bliver bløde og jo længere tid de bages jo mere sprød bliver skorpen :)
De smager genialt
Tusind tak ;)!
Suveræne, et hit hver gang. Og dejligt at man kan vælge gryn, nødder og kerne efter hvad der ligger i skuffen ;0)
Kære Dina,
Tak for din søde kommentar – dejligt at høre :)