MORGENSMAD- & FROKOSTPIZZA –
Bagværk, Frokost, Morgenmad, Pizza

MORGENSMAD- & FROKOSTPIZZA

Som I nok har kunne fornemme på bloggen, her på det sidste, er det gået lidt pizza i den. Det skyldes, at vi i Australien købte en kogebog med pizzaer, det er helt vildt så mange lækre pizzaer der er i den bog! Til denne pizza blev der fundet inspiration i den nye pizza-bog, dejen blev dog skiftet ud. Det er nok ikke mange, der vil gå med til pizza om morgenen, men når det er denne pizza der er tale om, er det ikke et problem :-) Nederst på pizza bunden er der lagt lidt ost – det blev til en med revet gouda og en med ricotta- derefter lidt spinatblade og serrano skinke. På toppen er der slået et æg ud. Jeg har før set udslået æg på pizza, men aldrig selv prøvet det. Det er bestemt noget jeg kan anbefale! Pizzadejen kan laves i forvejen og opbevares i køleskabet, så er det hurtigt lige at rulle dejen ud og lave den til morgenmad en dag hvor der er god tid og man kan nyde den :-) Udover morgenmad kan den også sagtens spises til frokost! I aften skal jeg ind og se Anders Matthesen i Musikhuset i Århus – jeg glæder mig og er sikker på det bliver en vildt sjov oplevelse.

 

Ingredienser (giver 2 mellemstore):

Dej:
5 gram gær
1,5 dl lunkent vand
1 tsk salt
1 tsk sukker
170 gram hvedemel
50 gram grahamsmel
30 gram rugmel
Fyld:
2-4 stk. serrano skinke
2 æg
spinat blade
Ost
  1. Opløs gæren i vandet og tilsæt resten af ingredienserne – ælt dejen godt sammen. Lad den hæve tildækket i alt fra 1-12 timer
  2. Del dejen i 2 klumper og rul hver klumpt tyndt ud
  3. Kom ost nederst, derefter spinat blade og tilslut serrano skinke
  4. Bag pizzaen i ovnen i ca. 7 minutter ved 220 grader (varmluft)
  5. Slå 2 æg op i hver sit glas (et til hver pizza). Når de 7 min er gået tages pizzaerne ud og ægget hældes på midten af pizzaen. Pres lidt ned hvor ægget skal være, så det ikke løber for meget ud
  6. Bag pizzaerne færdigt i ca. 3-4 min (stadig ved 220 grader)

 

tidligere indlæg næste indlæg

7 Kommentarer

  • Reply Julie 7 november, 2012 at 14:04

    Det ser da så lækkert ud! Skal helt sikkert prøves :-)

  • Reply Anonymous 7 november, 2012 at 14:06

    Mums hvor lækkert! Har aldrig prøvet æg på pizza, men lækkert ser det ud :)

    • Reply Laura og Christine 8 november, 2012 at 17:23

      Det havde jeg heller ikke før denne pizza – kan varmt anbefale det ;-)!

  • Reply Lise B 7 november, 2012 at 14:39

    Uh spændende, hvad hedder pizza kogebogen?

    Lise B
    http://lisepaasu.blogspot.com

    • Reply Laura og Christine 8 november, 2012 at 17:24

      Hej Lise! Bogen hedder: Pizza og er skrevet af Pete Evans – virkelig en bog med en masse flotte billeder! :)

  • Reply » FROKOST PIZZA MED ÆG, AVOCADO OG HYTTEOST 19 august, 2014 at 11:21

    […] bog fra Sydney – “Pizza,” Pete Evans, hvor vi tidligere blandt andet har lavet morgenmads- og frokostpizza. Pizzaen spiste vi til frokost og den var bare super lækker, sprød og smagfuld – ligesom vi […]

  • Skriv en kommentar