

I søndags blev denne bygotto lavet som tilbehør til de lækre kyllinge nuggets. På lageret var der perlerug, så det var det jeg brugte i bygottoen. Som I kan se på den flotte farve, som retten har, blev der også tilsat rødbede. Rødbederne skal ikke koges på forhånd, men bare skæres i små tern og blandes i gryden, inden perlerugen er kogt helt færdigt. Man kan sagtens tilsætte flere grøntsager ift. hvad man nu har i køleskabet. Hvis man ikke har hvidvin til bygotto’en kan denne godt undlades – men jeg vil nu sige, at det smager bedst med :-)! På toppen kom der lidt creme fraiche og selvfølgelig revet parmesan! Jeg er ret vild med både byg- og risotto og jeg synes de er ekstra gode her i det kolde (‘vinter’) vejr!
Ingredienser (til 4 personer):
1 rødløg
1 fed hvidløg
2-3 rødbeder
1 dl hvidvin
1-1 1/2 liter grøntsags bouillon
3 dl perlerug
- Start med at skylle perlerugen
- Hak løg og hvidløg fint
- Skræl rødbede og skær dem ud i små tern
- Hæld lidt olie i en gryde og svits løg og hvidløg klare – ikke ved for høj varme
- Kom rugkornene ved løgene og sauter dem med, til blandingen virker tør, uden at løgene får alt for meget farve
- Kom hvidvinen i lidt ad gangen, efterhånden som den koger væk. Rør hele tiden
- Kom grøntsagsbouillonen i ad et par omgange og kog det i 25-35 minutter, til grynene er saftige og bløde
- Når der er ca. 15 min tilbage af kogetiden kommes rødbede ternene i – lad dem koge med indtil perlerugen er som den skal være (det er ikke sikkert alt vandet skal bruges, det afhænger af hvordan man ønsker kornene)



9 Kommentarer
Hej Laura :)
Det ser rigtig lækkert ud og meget smukke billeder!
Mvh. Camilla Christine
Tusind tak, Camilla!
Jeg håber du har det godt :)
Det ser super lækkert ud. Måske den skal kreeres inden længe herhjemme. Gemalen min er inde i en rødbedeperiode, og det er da med at udnytte den slags :)
Mange tak, Kristine! Ja, hvis han er blevet fan, er det da bare med at udnytte det – ved ikke hvor mange mænd det sker for ;-)!
Det er vel nærmere en rugotto hvis i har brugt rugkerner i den i stedet for bygkerner.
Havde slet ikke overvejet at der var noget som hed rugotto, heh. Derfor kaldte jeg det bare bygotto (som jeg havde hørt før) – tak for rettelsen :-)!
[…] men for at gøre det lidt anderledes, lavede jeg disse bagte risotto stjerne af den sidste portion rugotto med rødbede. Det er vigtigt at det hele er presset godt sammen i formen, ellers vil de bare falde fra hinanden. […]
Hvor meget rødbede skal der bruges ? :-)
Det var da utroligt at vi har kunne glemme at skrive den på, men tak for det vågne øje ;) Men der skal bruges 2-3 stk :)
KH