En lækker mexicanske middag, som vi er sikre på vil være et hit hos de fleste. Vi marinerede kyllingen i øl natten over og så skulle der selvfølgelig også servers øl til middagen. Det passede rigtig godt for i fredags modtog vi en lækker kasse fra Royal Unibrew fuld af kolde øl. Her kunne vi finde den klassiske Grønne Tuborg samt Carlsberg Pilsner og Royals Økologiske pilsner. Den økologiske pilsner er ny og blev lanceret af Royal Unibrew i april. Vi brugte blandt andet den økologiske pilsner i marinaden og så prøvede vi under middagen at lave blindtest med de 3 forskellige øl. Der var lidt delte meninger om, hvilken øl, som var bedst, men det var den nye Økologiske øl, som løb med sejren. Så frem med øko-branderten ;)! Den var dejlig frisk og mild og passede godt til den marinerede kylling, som vi havde puttet i tortillas og herefter drysset med masser af lækre grøntsager; majs, forårsløg, hvidløg, salat, tomater og lidt koriander. Derudover var smagen lidt tydeligere end hos de to klassiske øl, hvilket vi fortrækker. Til hele baduljen serverede vi selvfølgelig også en omgang guacamole – det hører ligesom til ;-)
Ingredienser (3 pers.)
500 – 600 g kyllingebryst
3 fed hvidløg
1 spsk. oregano (frisk eller tørret)
1 tsk salt
1 tsk frisk kværnet peber
1/2 tsk cayenne peber
2 spsk olie
1 fl Royal Økologisk Pilsner
6-8 små tortilla pandekager
1-2 dl revet ost
- Skær kyllingen i mindre stykker eller strimler
- Hak hvidløg fint og bland det med oregano, salt, peber, cayenne peber, olie og øl
- Put kyllingen i marinaden og dæk det til og lad den marinere i mindst 1 time i køleskabet, men gerne natten over
- Steg kyllingen i lidt olie på en pande indtil det er gyldent på alle sider
- Put tortilla pandekagerne i et fad og fordel den stegte kylling i og drys herefter hver tortilla med lidt ost
- Bag dem i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 10 min. indtil pandekagerne er sprøde og osten er smeltet
- Imens pandekagerne bages kan guacamolen (se nedenfor) og det andet tilbehør laves
Tilbehør
1 Majs skåret fra en kolbe stegt på panden med et fed hvidløg og 3-4 forårsløg
Lidt iceberg skåret i mindre strimler/stykker
1 god håndfuld farvede cherrytomater skåret i både
Frisk koriander
Creme fraiche
Royal Økologiske Pilsner :)! – Sælges i supermarkeder og kan desuden også nydes på café og restauranter
- Skær majs fra majskolben og steg dem på en pande med forårsløg og hvidløg i lidt olie indtil majsne er godt gyldne
- Når pandekagerne er færdige tages de ud af ovnen og drysses med majsblandingen, iceberg, cherrytomater og frisk koriander
- Servér med creme fraiche, guacamole og selvfølgelig en omgang Royal Økologiske Pilsner
Guacamole
3 modne avocadoer
1-2 tomater
1 fed hvidløg
Citronsaft, salt og peber
- Mos de modne avocadoer med en gaffel
- Skær tomaterne i små tern og bland dem med den moste avocado
- Hak hvidløget fint og bland også dette i
- Smag til med citronsaft, salt og peber
Indlægger er sponsoreret og lavet i samarbejde med Royal Unibrew. Billeder, opskrift og meninger er vores egne :)
8 Kommentarer
Ej hvor ser det altså lækkert ud :)
btw. så har jeg pt. en konkurrence kørende på bloggen :)
//www.neronoir.dk
Tusind tak :)
God weekend!
Det ser virkelig lækkert ud! Det må prøves!
http://industrialbarbie.blogspot.com/
Tusind tak og rigtig god weekend :)
ser virkeligt lækkert ud! Er majsen rå når den kommer på panden?
Tusind tak :)
Ja, kornene er blot skåret fra kolben og så tilberedes de på panden :)
Mums, det ser godt ud :)
kram
http://www.reginesmad.dk
Tusind tak :)
God weekend!