RØD KARRY SUPPE MED KYLLING OG GRØNT –
Kylling, Madklub, Supper

RØD KARRY SUPPE MED KYLLING OG GRØNT

asis2

Det er fredag og snart weekend. Vi bemærker faktisk ikke så meget til ugedagene, da vi er i eksamensperiode og det er lidt som om at alle dage falder sammen – det kender I vel alle!? Laura er så heldig at have sidste eksamen i dag og ferie indtil torsdag, hvorimod Christine har hendes sidste eksamen onsdag (dvs. ingen ferie i denne omgang, øv!) Midt i sådan en eksamenslæsning er det specielt tiltrængt når vi skal mødes med vores dejlige veninder til madklub og det var lige præcis hvad vi gjorde i sidste uge hvor denne her suppe blev serveret. Det er første gang vi har kastet os ud i sådan en thai suppe og mængderne var lidt et gæt – så smag til alt efter hvad i synes – denne her udgave passede vores smagsløg rigtig fint :). Suppen er super nem at lave til mange personer og passer egentlig mest sig selv, som supper nu gør. Vi serverede masser af frisk grønt, frisk bagt brød og fuldkornsnudler til, hvor man selv kunne putte lige det på man ville :-)

 

Ingredienser (6 pers.)
1,5 l hønsebouillon
800 ml kokosmælk
400-500 g kyllingebryst skåret i mindre stykker
1 fint hakket løg
8-10 tsk rød karry (smag til – styrke afhænger af type)
1/2 spsk citrongræs pulver
3 spsk revet ingefær
8 kaffir limeblade
2 spsk soya
Saft fra to lime

Tilbehør: 1 bk. Spirer, 1 ps. sukkerærter (fint snittet), 1 rødpeber (fint snittet), 2 forårsløg (fint snittet),  lidt fint snittet hvidkål, limebåde, 1 pk. fuldkornsnudler (kogt efter pakkens anvisning), frisk bagt brød

  1. Put hønsebouillon, kokosmælk, kylling, løg, rød karry, citrongræs, ingefær samt kaffir limeblade i en gryde og lade det koge i 5-8 min
  2. Tilsæt soya og limesaft og smag til – tilsæt evt. mere rødkarry, soya eller limesaft hvis nødvendigt
  3. Tag kaffir limeblade ud inden servering

asis1

tidligere indlæg næste indlæg

10 Kommentarer

  • Reply Anna-Nathalie 28 marts, 2014 at 12:09

    Uh, elsker asiatisk! Bliver helt sulten :P

    • Reply Twin Food 31 marts, 2014 at 16:38

      Samme her- og denne her var virkelig lækker! :)

  • Reply Sine Smed 28 marts, 2014 at 12:10

    Årh den lyder vildt god den suppe. Den skal jeg helt sikkert prøve af.

    • Reply Twin Food 31 marts, 2014 at 16:38

      Det synes vi også at det var, Sine.
      Smid endelig en kommentar når du har fået den prøvet :)

  • Reply Outfit: 280314 | Ditte blog 28 marts, 2014 at 17:00

    […] aften står menuen på thaisuppe, som Twinfood lige har lagt op på bloggen i dag. Mums. De er ofte min inspiration når jeg skal finde […]

  • Reply Ditte Blog 28 marts, 2014 at 17:24

    Mmh elsker thai supper. Der blev med det samme købt ind til denne da jeg læste indlægget tidligere i dag, og den står på menuen i aften ;-)

    • Reply Twin Food 31 marts, 2014 at 16:40

      Vi håber at suppen blev god og faldt i god smag hos dig og kæresten ;-)
      Tak for linket på din blog, som iøvrigt er super fin! :)

  • Reply Ravfood 3 april, 2014 at 17:06

    Smukke billeder og en lækker opskrift på asiatisk mad. Hvad mere kan man ønske sig ?
    Mvh Kathe

    • Reply Twin Food 6 april, 2014 at 14:54

      Mange tak – ja vi var også fan ;)!

  • Reply » FOCCACIA 11 april, 2014 at 09:48

    […] det bare er en dårlig vane ;-)). Dette foccacia blev netop lavet til en suppe, nemlig denne røde karry suppe, som vi serverede for to af vores veninder til madklub. Opskriften her giver en stor portion og […]

  • Skriv en kommentar