Vi har for alvor virkelig haft gang i grillen i weekeden, som vi har tilbragt sommerhuset. Det er så hyggeligt og maden smager bare ekstra godt når den lige har været en tur forbi grillen – både smagen af grill, men også de fine “grill” streger synes vi gør maden ekstra indbydende.
Vi er nok ikke de eneste, der skal have gang i grillen det næste stykke tid og vi har derfor prøvet at samle lidt forslag til hvad der kunne serveres som tilbehør til al den lækre grillmad. Vi har fundet en masse lækre ting, så for ikke at bombe Jer med det hele på en gang kommer det i flere forskellige indlæg i det næste stykke tid – det håber vi er ok :)! Skriv endelig hvis i mangler ideér til noget bestemt, så vil vi prøve at se om vi kan imødekomme det!
SOMMERSALAT MED GRILLEDE SQUASH, NEKTARINER OG PARMESAN
Ingredienser (til 4 personer til tilbehør):
4 nektariner
1 squash
lidt basilikum
5 blade mynte
ca. 50 gram parmesan
oliven olie til at drysse over
salt og peber
Feldsalat
- Skær nektarinerne halvt over og fjern stenene
- Skær squash ud i tynde skiver
- Gril nektariner og squash på en grill-pande eller på en rigtig grill
- Skær nektarinerne ud i mindre stykker hvis dette ønskes
- Anret et fad med feldsalat nederst, squash og nektariner på salaten og på toppen drysses der med parmesan, mynte, basilikum, lidt olie, salt og peber
COUSCOUSSALAT MED GRANATÆBLE, GRILLET AUBERGINE OG FETA
Ingredienser (2-3 pers. som tilbehør)
3 dl. couscous
1 aubergine
1 granatæble
100 gram feta
En håndfuld hakkede friske spinatblade
- Tilbered couscous’en efter anvisning på pakken
- Skær auberginen i skiver og grill dem, hvor de pensles med lidt olie og drysses med salt og peber – evt. andre krydderrier.
- Lad dem grille til de har fine gril-streger på begge sider
- Skær feta i mindre stykker
- Rul granatæblet i hænderne inden det åbnes, således at kernerne kan løsne sig lidt. Skær det over og pil kernerne ud. (Saften kan snildt gemmes til en lille juice eller hældes over salaten når den er blandet)
- Skær auberginerne i mindre stykker og bland dem med couscous’en, granatæble kernerne, de friske spinatblade og den skårne feta
SALAT MED GRILLEDE PEBERFRUGTER, MANGO, OLIVEN OG FETA
Ingredienser (tilbehør til 2 pers.)
2 peberfrugter
1 moden mango
50 g. feta
100 g. grønne oliven med mandler
Rucola
Lidt olie og oregano
- Skær peberfrugterne i stænger, drys med lidt oliven olie samt oregano og grill dem – lad dem blive godt grillede på begge sider
- Skær mangoen i stykker og skær oliven i halve (hvis de altså er kæmpe store)
- Bland rucola, mango, oliven og peberfrugter og drys med smuldret feta
SNACK MED GEDEOST OG DADLER I SERRANO SKINKE
Ingredienser (ca. 10 stk.)
5 skiver serranoskinke
10 dadler
1/2-1 ok. gedeost
Ca. 1 spsk. honning
- Fjern stenene fra dadlerne, hvis der er nogle ;)
- Skær skiver af gedeosten og skær evt. skiverne halvt over
- Skær serrano skinke over på midten (hvis det ikke er alt for tyndt)
- Kom 2 halve dadler på et stykke serrano skinke og oven på gedeost
- Læg de små pakker på en bageplade eller kom dem i et fad og kom lidt honning henover
- Bag dem i ovnen ved 200 grader i 10-15 min. Eller bag dem på grillen i ca. 15 min
LÆKKER KARTOFFELSALAT MED ÆG OG TOMAT
Ingredienser (tilbehør til 6 personer):
600 gram kartofler
1 finthakket rødløg
grønne oliven
4 store tomater
5 kogte æg
saft fra 1/2 citron
25 gram ristede pinjekerner
Pynt: Frisk basilikum
- Kog kartoflerne til de er møre og skær dem derefter ud i halve (eller mindre stykker)
- Skær også æg og tomater i mindre stykker
- Kom karftoflerne i en skål og tilsæt alle de resterende ingredienser
- Bland det hele godt sammen og pynt med frisk basilikum
14 Kommentarer
Hej!
Har i et forslag til andet end Feldsalat? Det er lidt svært at støve op på Falster, når man ikke har det i haven.
Hej Karen.
Du kan sagtens benytte anden salat som f.eks. rucola eller spinatblade :)
I er så gode, piger! VILDT inspirerende, og menuen til min fødselsdag er lige blevet fastlagt – en tro kopi af denne blogpost, og en af jeres mange dejlige kager!
TAK – hvor er det dejligt at høre :)! Hvor lyder det skønt – og rigtig god fødselsdag :)
Jubiii, hvor er I gode! Jeg er håbløst kræsen, når det kommer til salater, så forsøger stille og roligt at presse mine smagsløg, så de kan stoppe med at opføre sig så barnligt. Jeres salater ser viildt lækre ud, hurra!! :D
Tusind tak :)! Skønt at vi kan hjælpe – så håber vi dine smagsløg kan lide dem ;)!
Jeg kunne tænke mig nogle bud på studenterfester? Min datter bliver student, så gode menuforslag ønskes
Hej Helle
Det var en god idé – vi vil se om vi har nok til et indlæg :)
Ellers lavede vi nogle indlæg omkring nytår, hvor der måske kan hentes lidt inspiration
https://twin-food.dk/et-par-ideer-til-nytarsmenuen-snack-forret/
https://twin-food.dk/ideer-til-nytarsaften-hovedret-dessert/
Dejlig inspiration!
Jeg har lyst til at lave salat med jordbær, men hvad skal der ellers i?
Uhm jordbær er også lækkert
Vi har faktisk for længe siden lavet et par stykker med jordbær, måske de kan bruges? :)
https://twin-food.dk/frisk-salat-med-melon-jordbaer-feta-squash-og-mandler/
https://twin-food.dk/jordbaersalat-med-asparges-avocado-og-mandler/
Gedeost og dadler? Det må jeg virkelig prøve… Desuden må jeg absolut erklære mig enig i grill-udsagnet: Alt smager bedre på grillen. Personligt kan jeg ikke fordrage pølser, men så snart de har været på grillen, er jeg på! :D
– Sara // http://www.sarasskab.blogspot.dk
Det er en fantastisk kombi! ;)!
Hehe præcis – grill-pølser er altså også bare det bedste, vi fik nogen så sent som i går og de var så gode :)!
De to salater ser vildt gode ud! Det vil blive gode alternativer til den klasiske spinat/vandmelon/feta/græskarkerner, som jeg plejer at lave her. Godt med lidt ny inspiration :-)
Tak :)! Vi er ellers også kæmpe fan af vandmelon og feta – det er sådan en skøn kombi! :)