LÆKKERT TILBEHØR TIL GRILLEN #1 –
Grill, Salater, Tilbehør

LÆKKERT TILBEHØR TIL GRILLEN #1

grill1

Vi har for alvor virkelig haft gang i grillen i weekeden, som vi har tilbragt sommerhuset. Det er så hyggeligt og maden smager bare ekstra godt når den lige har været en tur forbi grillen – både smagen af grill, men også de fine “grill” streger synes vi gør maden ekstra indbydende.

Vi er nok ikke de eneste, der skal have gang i grillen det næste stykke tid og vi har derfor prøvet at samle lidt forslag til hvad der kunne serveres som tilbehør til al den lækre grillmad. Vi har fundet en masse lækre ting, så for ikke at bombe Jer med det hele på en gang kommer det i flere forskellige indlæg i det næste stykke tid – det håber vi er ok :)! Skriv endelig hvis i mangler ideér til noget bestemt, så vil vi prøve at se om vi kan imødekomme det!

som3

SOMMERSALAT MED GRILLEDE SQUASH, NEKTARINER OG PARMESAN

Ingredienser (til 4 personer til tilbehør):
4 nektariner
1 squash
lidt basilikum
5 blade mynte
ca. 50 gram parmesan
oliven olie til at drysse over
salt og peber
Feldsalat

  1. Skær nektarinerne halvt over og fjern stenene
  2. Skær squash ud i tynde skiver
  3. Gril nektariner og squash på en grill-pande eller på en rigtig grill
  4. Skær nektarinerne ud i mindre stykker hvis dette ønskes
  5. Anret et fad med feldsalat nederst, squash og nektariner på salaten og på toppen drysses der med parmesan, mynte, basilikum, lidt olie, salt og peber

 

gran1

COUSCOUSSALAT MED GRANATÆBLE, GRILLET AUBERGINE OG FETA

Ingredienser (2-3 pers. som tilbehør)
3 dl. couscous
1 aubergine
1 granatæble
100 gram feta
En håndfuld hakkede friske spinatblade

  1. Tilbered couscous’en efter anvisning på pakken
  2. Skær auberginen i skiver og grill dem, hvor de pensles med lidt olie og drysses med salt og peber – evt. andre krydderrier.
  3. Lad dem grille til de har fine gril-streger på begge sider
  4. Skær feta i mindre stykker
  5. Rul granatæblet i hænderne inden det åbnes, således at kernerne kan løsne sig lidt. Skær det over og pil kernerne ud. (Saften kan snildt gemmes til en lille juice eller hældes over salaten når den er blandet)
  6. Skær auberginerne i mindre stykker og bland dem med couscous’en, granatæble kernerne, de friske spinatblade og den skårne feta

 

DSC_0105

SALAT MED GRILLEDE PEBERFRUGTER, MANGO, OLIVEN OG FETA

Ingredienser (tilbehør til 2 pers.)
2 peberfrugter
1 moden mango
50 g. feta
100 g. grønne oliven med mandler
Rucola
Lidt olie og oregano

  1. Skær peberfrugterne i stænger, drys med lidt oliven olie samt oregano og grill dem – lad dem blive godt grillede på begge sider
  2. Skær mangoen i stykker og skær oliven i halve (hvis de altså er kæmpe store)
  3. Bland rucola, mango, oliven og peberfrugter og drys med smuldret feta

 

dsnack3

SNACK MED GEDEOST OG DADLER I SERRANO SKINKE

Ingredienser (ca. 10 stk.)
5 skiver serranoskinke
10 dadler
1/2-1 ok. gedeost
Ca. 1 spsk. honning

  1. Fjern stenene fra dadlerne, hvis der er nogle ;)
  2. Skær skiver af gedeosten og skær evt. skiverne halvt over
  3. Skær serrano skinke over på midten (hvis det ikke er alt for tyndt)
  4. Kom 2 halve dadler på et stykke serrano skinke og oven på gedeost
  5. Læg de små pakker på en bageplade eller kom dem i et fad og  kom lidt honning henover
  6. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 10-15 min. Eller bag dem på grillen i ca. 15 min

 

_gk3

LÆKKER KARTOFFELSALAT MED ÆG OG TOMAT

Ingredienser (tilbehør til 6 personer):
600 gram kartofler
1 finthakket rødløg
grønne oliven
4 store tomater
5 kogte æg
saft fra 1/2 citron
25 gram ristede pinjekerner

Pynt: Frisk basilikum

  1. Kog kartoflerne til de er møre og skær dem derefter ud i halve (eller mindre stykker)
  2. Skær også æg og tomater i mindre stykker
  3. Kom karftoflerne i en skål og tilsæt alle de resterende ingredienser
  4. Bland det hele godt sammen og pynt med frisk basilikum
tidligere indlæg næste indlæg

14 Kommentarer

  • Reply Karen Olsen 2 juni, 2014 at 12:47

    Hej!
    Har i et forslag til andet end Feldsalat? Det er lidt svært at støve op på Falster, når man ikke har det i haven.

    • Reply Twin Food 2 juni, 2014 at 21:05

      Hej Karen.
      Du kan sagtens benytte anden salat som f.eks. rucola eller spinatblade :)

  • Reply Laura 2 juni, 2014 at 15:44

    I er så gode, piger! VILDT inspirerende, og menuen til min fødselsdag er lige blevet fastlagt – en tro kopi af denne blogpost, og en af jeres mange dejlige kager!

    • Reply Twin Food 2 juni, 2014 at 21:06

      TAK – hvor er det dejligt at høre :)! Hvor lyder det skønt – og rigtig god fødselsdag :)

  • Reply marianne 2 juni, 2014 at 16:47

    Jubiii, hvor er I gode! Jeg er håbløst kræsen, når det kommer til salater, så forsøger stille og roligt at presse mine smagsløg, så de kan stoppe med at opføre sig så barnligt. Jeres salater ser viildt lækre ud, hurra!! :D

    • Reply Twin Food 2 juni, 2014 at 21:07

      Tusind tak :)! Skønt at vi kan hjælpe – så håber vi dine smagsløg kan lide dem ;)!

  • Reply Helle 2 juni, 2014 at 17:32

    Jeg kunne tænke mig nogle bud på studenterfester? Min datter bliver student, så gode menuforslag ønskes

  • Reply Marie Lykke Medom Nielsen 3 juni, 2014 at 07:59

    Dejlig inspiration!

    Jeg har lyst til at lave salat med jordbær, men hvad skal der ellers i?

  • Reply Sara 3 juni, 2014 at 11:47

    Gedeost og dadler? Det må jeg virkelig prøve… Desuden må jeg absolut erklære mig enig i grill-udsagnet: Alt smager bedre på grillen. Personligt kan jeg ikke fordrage pølser, men så snart de har været på grillen, er jeg på! :D

    – Sara // http://www.sarasskab.blogspot.dk

    • Reply Twin Food 4 juni, 2014 at 13:39

      Det er en fantastisk kombi! ;)!
      Hehe præcis – grill-pølser er altså også bare det bedste, vi fik nogen så sent som i går og de var så gode :)!

  • Reply Mathilde 4 juni, 2014 at 10:12

    De to salater ser vildt gode ud! Det vil blive gode alternativer til den klasiske spinat/vandmelon/feta/græskarkerner, som jeg plejer at lave her. Godt med lidt ny inspiration :-)

    • Reply Twin Food 4 juni, 2014 at 13:44

      Tak :)! Vi er ellers også kæmpe fan af vandmelon og feta – det er sådan en skøn kombi! :)

    Skriv et svar til Karen Olsen Slet kommentar