JULECOOKIES –
Cookies, Desserter, Søde sager

JULECOOKIES

Indlægget er sponsoreret af Dansukker

Vi er ved at være i ret god julestemning herhjemme! Der er lys i lyskæderne og kalenderlyset bliver tændt så snart vi kan komme til det :-) Noget vi også er kommet i julestemning af, er at lave de her nuttede julecookies. Selve cookiedejen er med udgangspunkt i den, som vi plejer at bruge til “vores bud på de bedste cookie’s” , og som bare smager helt vildt godt! Vi har prøvet at lave en juleudgave, da Dansukker har spurgt om vi vil lave et par juleopskrifter med nogle af deres produkter. I cookiedejen har vi blandt andet brugt mørk muscovadosukker og rørsukker fra Dansukker for at få en chewy konsistens og lækker smag. Derudover synes vi at den mørke muscovadosukker giver en mere intenst og kraftig smag, som vi synes passer helt perfekt til de her julecookies. For at give cookies’ne et juletwist har vi tilsat en blanding af hakkede pecannødder og brændte mandler.

Selve cookiedejen skal rulles ud inden den bages og først når den er bagt skal man stikke ud. Der vil gå lidt cookie til spilde, men altså det smager jo stadig godt, så gem det til aftenkaffen eller en lille sød snack.

Cookies’ne har vi lavet med en rensdyr form, både en lille og en stor, som vi fandt da vi var i Sverige og besøge vores søde veninde. Men man kan bruge lige de juleforme, som man har derhjemme eller som man synes bedst om. Man skal dog passe lidt på når man stikker cookies’ne ud, så de ikke går i stykker. Jo flere små detaljer formen har, jo svære kan det være at få cookie’en ud i et stykke. Det kan være en fordel at lade dejen køle lidt af inden man begynder at udstikke.

Ingredienser (10-15 stk.)

115 g Dansukker rørsukker

145 g Dansukker mørk muscovadosukker

140 g blødt smør

1 æg

3/4 tsk salt

1 tsk bagepulver

1 1/2 tsk vaniljesukker

1/2 tsk natron

240 g hvedemel

100 g mørk chokolade

150 g hakkede nødder – vi brugte en blanding af pecannødder og brændte mandler

  1. Rør rørsukker, mørk musc0vadosukker og smør godt sammen med en røremaskine
  2. Tilsæt æg og rør godt rundt igen
  3. Tilsæt salt, bagepulver, vaniljepulver, natron og mel – rør det sammen på lav hastighed (så der ikke er mel udover det hele)
  4. Vend hakket chokolade og hakkede nødder i dejen
  5. Fordel dejen i en bradebande og rul den ud til en tykkelse på ca. 1 cm
  6. Bag den i alm ovn ved 180 grader i 25-30 min.
  7. Tag bagepapiret med cookie over på et stort skærebræt og lad den hvile et par minutter
  8. Brug en form til at udstikke ønskede julecookies
  9. Lad derefter cookies’ne køle helt af
  10. Lav glasur som beskrevet nedenfor og pynt cookies’ne lige som du har lyst :-)

 

Glasur

40 g æggehvider

160 g flormelis

  1. Pisk æggehvider med flormelis indtil konsistensen er ensartet (vi piskede i 5-1o min)

 

Indlægget er lavet i samarbejde med Dansukker. Meninger, opskrifter og billeder er vores egne.

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar