HONNING OG CITRON MARINERET KYLLING –
Kylling, Madklub

HONNING OG CITRON MARINERET KYLLING

Dette er en af de opskrifter, som vi modtog fra Jakobsens, hvor vi allerede har vist jer hindbær smoothie. Vi elsker kylling og spiser det en del oftere end okse- eller svinekød. I tirsdags var det vores tur til at holde madklub for vores dejlige veninder – så der skulle jo findes på noget lækkert :-) Det blev til disse kyllingebryster, som blev marineret i olie, citron, sennep, jakobsens flydende honning og persille – meget lækker og friskt! Kyllingen skulle ligge i marinaden i 4 timer, men det nemmeste er næsten at lave den om morgenen, inden man tager ud af døren – så er den hvert fald klar til om aftenen! Til kyllingen serverede vi ovnbagte rodfrugter samt en salat på hytteost, mandler, rødløg og soltørrede tomater. Derudover biksede vi også lige vores mors rabarberkage sammen til dessert – som selvfølgelig også kommer på bloggen. Vi var alle enige om, at marinaden var rigtig god, citronen kunne smages tydeligt, men slet ikke for meget – samtidig var kødet virkelig saftigt.
Nu vil vi smutte op i uni-parken til kapsejlads og spise morgenmad – ha en dejlig dag :-)

 

Ingredienser:

700 gram renset kylling
1 dl olivenolie
saft og skal fra 1 citron
2 tsk dijonsennep
2 spsk Jakobsens flydende dansk honning
En lille håndfuld persille
salt og peber

 1. Bland alle ingredienserne sammen i en pose og kom kyllingen heri. Læg posen i køleskabet i min. 4 timer. (husk at juster mængden af marinade, alt efter hvor meget kylling der bruges)
 2. Steg kyllinge stykkerne af på panden inden de kommes i et ovnfast fad og i ovnen. Steg dem ved hård varme, til de har fået lidt farve på alle sider. Gem posen med resten af marinaden.
 3. Kom kyllingen i et ovnfast fad og hæld den resterende marinade over kyllingen.
 4. Steg den i en forvarmet ovn ved 190 grader i 35-40 minutter.
 5. Server med dit ynglings tilbehør!
tidligere indlæg næste indlæg

6 Kommentarer

 • Reply Johanne 3 maj, 2012 at 09:01

  Mums, det lyder virkelig godt og ser virkelig lækkert ud!

  http://www.johanneblog.dk

 • Reply Lynne 3 maj, 2012 at 23:05

  Det ser rigtig lækkert ud. Hvis du er glad for kylling i kombination med citron, vil jeg anbefale dig at prøve marokkansk kylling med saltsyltede citroner. Det er også bare rigtig godt. Du kan finde opskriften på min blog.
  Venlig hilsen
  Lynne

  • Reply Laura og Christine 4 maj, 2012 at 12:15

   Hej Lynne! Den lyder super god, din opskrift – kan man måske finde et alternativ til den saltsyltede citron?!
   Rigtig god bededag :)

 • Reply » NYTÅRSAFTENS MENU A LA TWIN FOOD 19 august, 2014 at 11:45

  […] knasende kan man riste det i løbet dagen – vi foreslår at man serverer på koldt brød. Honning og citron marineret kylling: Læg kyllingen i marinade i løbet af dagen (omkring 4 timer) og brun den af på panden. Inden […]

 • Reply » SALAT MED HYTTEOST, GRØNNEBØNNER, SOLTØRREDE TOMATER OG MANDLER 20 august, 2014 at 14:34

  […] lidt af, blev de vendt med de andre ingredienser. Salaten serverede vi til madklub sammen med kylling og en rodfrugte salat. Salaten fungerer rigtig godt som tilbehør til alverdens retter. Derudover […]

 • Skriv en kommentar