HAVREGRYNSTÆRTER MED BLÅBÆRCREME –
Desserter, Morgenmad, Snacks

HAVREGRYNSTÆRTER MED BLÅBÆRCREME

tmor4 tmor3

Disse skønne morgenmadstærter med en creme lavet på græsk yoghurt blendet med blåbær er en helt fantastisk måde at starte dagen på – det prøvede vi selv i søndags og vil klart anbefale Jer også at prøve! :-)! Tærtebunden er lavet af blot 3 ingredienser, græsk yoghurt, havregryn og æggeblommer, der blandes sammen og bages i ovnen i 10-15 min. I cremen er der kun tilsat blåbær og græsk yoghurt – dette kan nemt erstattes af skyr og blandes med andre bær end lige blåbær. På toppen har vi pyntet med friske hindbær og sammen med den lilla’e creme er det en morgenmad, der helt sikkert kan bringe et smil frem på alles læber, fordi den bare udsender masser af farve og glæde. Tærtebundene kan nemt laves aftenen inden og så køles af natten over, hvor cremen kan bikses sammen om morgenen – det er en morgenmad der kræver lidt tid men det betyder jo ikke at den ikke kan blive lavet en hverdag :-). Den kan snildt serveres til en brunch eller morgenmad for familie eller venner.

 

Ingredienser (3 små tærter):

Tærter

50 gram græsk yoghurt

80 gram havregryn

3 æggeblommer (kan nok godt erstattes af 1-2 æg)

  1. Bland alle ingredienserne sammen i en skål (massen skal være lidt klistrende)
  2. Smør de små tærteforme og fordel dejen i dem
  3. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 10-15 min (de skal være gyldne på toppen)

 

Fyld

80 gram græsk yoghurt

100 gram blåbær (friske eller optøede)

Pynt: Hakket chokolade, hakkede pistacienødder, friske hindbær (eller andre friske bær)

 

  1. Bland græsk yoghurt og blåbær, mos evt nogle af blåbærrene, for at få den fine lilla farve
  2. Kom blandingen i de færdigbagte afkølede tærtebunde
  3. Pynt med hakket chokolade og friske bær

tmor1

tmor6 copy

tmor2 tmor5– Laura og Christine

tidligere indlæg næste indlæg

28 Kommentarer

  • Reply Christine 29 maj, 2013 at 11:44

    Ej hvor lækkert!! De kunne nemt gå hen og blive ynglings morgenmad.
    Hvor har I købt de små forme henne :) ?

    • Reply Twin Food 31 maj, 2013 at 17:03

      Hej Christine! De er også et stort hit herhjemme! De er fra en køkkenbutik, som hedder Kunst og Køkken :-)!

  • Reply Iben Skovbølle 29 maj, 2013 at 12:41

    Mumsfillibaba! Tror I de også kan laves i muffinsforme?

    • Reply Twin Food 31 maj, 2013 at 17:04

      Det tror vi helt sikkert at de kan! ;-)

  • Reply Mette 29 maj, 2013 at 20:24

    Hold da helt op mand, hvor ser det bare fuldstændig fantastisk ud!

    • Reply Twin Food 31 maj, 2013 at 17:04

      Tusind tak, Mette! :)

  • Reply UGEN DER GIK GENNEM INSTA | TWIN FOOD 2 juni, 2013 at 11:14

    […] af, er vi begyndt at lægge en opskrift ud på Eurowomans hjemmeside hver onsdag. I onsdags var det disse små tærter med blåbær creme der kom ud. Den søde Emily fra bloggen emilysalomon lægger også […]

  • Reply Mille 2 juni, 2013 at 16:48

    Hej!

    Har nu prøvet opskriften, og den er lækker!
    Men tænkte på, om I har et forslag til, hvordan man kan gøre havregrynstærterne lidt mere spændende..? Uden at putte sukker eller andre søde sager i? Lidt salt kan vel ikke skade..evt. ristede og hakkede nødder?? Banan?? Har I nogle ideer?:) På forhånd tak..

    • Reply Twin Food 3 juni, 2013 at 09:37

      Hej Mille!!
      Lidt salt kan man sagtens putte i, og ja evt. lidt dryssede nødder, kokos eller rosiner på toppen!
      Du kan også prøve med lidt mere forskelligt frugt, evt. bare som pynt, kiwi, melon, jordbær!!
      Ha en skøn mandag ;-)

  • Reply Amalie 3 juni, 2013 at 22:38

    Jeg har også prøvet denne ellers skønne opskrift. Dog må jeg indrømme, at det så ud til at blive lidt af en fiasko.
    De ser dog virkelig lækre ud på billedet her, men må ærligt indrømme af de ikke smagte af meget!
    Jeg havde endda kigget på opskriften inden og konstateret, at jeg persobligt synes, at den manglede lidt smag. Herefter besluttede jeg mig for at tilføje følgende: salt, citron, lidt sukker, hasselnødder, mandler & lidt lakridspulver. Men muffinen smagte mest af fesen havregrød.
    Dog ser jeres andre opskrifter super gode ud og dem vil jeg helt sikkert prøve! I må havde forsat held og lykke med bagningen og bloggen!
    Jeg skal dog lige give det et forsøg mere med nogle dadler og kokos!

    • Reply Twin Food 4 juni, 2013 at 22:17

      Hej Amalie!
      Vi er ked af at opskriften ikke faldt i din smag – selvom du prøvede med dit eget twist. Vi synes at blåbær cremen passede rigtig godt til tærterne og gav den en samlet god smag. Hvilken creme puttede du i?

      • Reply Anonym 8 juni, 2013 at 14:03

        Jeg ved ikke om det skyldes at jeg bruge æg i stedet for blommer.
        Selvom jeg kun havde en lidt flydende græsk yoghurt, fulgte jeg opskriften. Den er blevet god nok, det eneste jeg er lidt trist over, er den manglende sprødhed og smag i selve tærten.
        Nogle gode tricks?

        • Reply Twin Food 8 juni, 2013 at 22:42

          Tærten bliver som sådan ikke sprød, det gjorde vores hvert fald heller ikke :)! For mere smag kan der evt. tilsættes lidt salt eller andre nødder i “dejen” – det håber vi kan hjælpe lidt! Dog tror vi ikke tærten er spændende at spise selv uden fyldet, der også sagtens kan få mere smag af andre bær :)

  • Reply Morgenmadstærter | Frøken Foodie 4 juni, 2013 at 20:00

    […] til denne opskrift fik jeg fra Twin Food som har udgivet […]

  • Reply UGEN DER GIK IGENNEM INSTA #1 | TWIN FOOD 10 juni, 2013 at 09:07

    […] af, er vi begyndt at lægge en opskrift ud på Eurowomans hjemmeside hver onsdag. I onsdags var det disse små tærter med blåbær creme der kom ud. Den søde Emily fra bloggen emilysalomon lægger også […]

  • Reply Anne 10 juni, 2013 at 18:34

    Jeg synes de smagte fantastisk!

    • Reply Twin Food 11 juni, 2013 at 09:01

      Det er vi bare rigtig glade for at høre, Anne! :-)! Hav en dejlig dag.

  • Reply froekenfoodie 12 juni, 2013 at 22:07

    […] til denne opskrift fik jeg fra Twin Food som har udgivet deres på […]

  • Reply Amalie 23 februar, 2014 at 09:42

    Havde egentlig tænkt mig at lave de her lækre tærter i dag, men kan se, at der ikke rigtig står noget om forholdet til bundene. Hvor meget havregryn, æg og græsk yoghurt, der skal i? :-)

  • Reply Sofie Windstrup 14 maj, 2016 at 15:45

    Hejsa, vil prøve jeres lækre tærter, hvis jeg ønsker at lave tærtebundene aftenen før, hvordan vil I så opbevare dem om natten – køleskab i pose eller ikke?

    På forhånd tak
    SOFIE

    • Reply Twin Food 15 maj, 2016 at 20:49

      Hej Sofie,
      Vi ville putte dem i en pose i køleskabet. Det kan være en god idé at tage den ud lidt inden brug, så den for stuetemperatur :)

      KH

  • Reply Fonnesbech 16 februar, 2017 at 08:08

    Ærgerligt at man ikke kan få opskriften her, men skal ledes rundt, især når links imke virker, ser ellers lækkert ud :)

    • Reply Twin Food 21 februar, 2017 at 18:07

      Det har du da helt ret i, vi var ikke klar over at linket ikke længere fungerede. Vi prøver at finde opskriften frem fra gemmerne :)

  • Reply Karin 17 august, 2017 at 23:44

    Hejsa.
    Kan ikke finde opskriften, de ser vildt lækre ud. Vil I ikke skrive den igen. Tak

    • Reply Twin Food 20 august, 2017 at 16:03

      Hej Karin,

      Vi har endelig fundet opskriften i gemmerne.
      Den er skrevet ind i indlægget nu :-)

      God søndag.

      Mvh Laura og Christine

  • Reply Hania 25 september, 2018 at 16:20

    Hej!
    Jeg har ikke prøvet at lave tærterne endnu, men kan man erstatte græsk yoghurt med noget andet og skal man lave et hul i midten til fyldet? Jeg glæder mig til at lave dem!
    Hania

    • Reply Twin Food 25 september, 2018 at 19:18

      Hejsa :)
      Du kan sagtens erstatte græsk yoghurt med fx skyr eller andre produkter der minder om græsk yoghurt :-)
      Det er en god idé at bruge forme, hvor der er et dybere hul i midten til fyldet.
      God aften,
      Kh Laura og Christine

    Skriv en kommentar